Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Article 13 néhány kérdésem...

Article 13 néhány kérdésem volna vele kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Európán kívűl Amerikát is érinti?

Ha épp valaki Ausztráliában él, akkor ő ugyan úgy fel tud tölteni dolgokat, jogdíj megvásárlása nélkül?

Európában mi a helyzet az Únión kívüli országokkal? Ők ha jól tudom nem vettek részt a szavazásban, így akkor rájuk nem is vonatkozna? Vagy pedig rájuk is rá lenne kényszerítve?

2019. márc. 10. 01:53
 1/4 anonim ***** válasza:

"Európán kívűl Amerikát is érinti?"

Nem, ez csak az EU-n belül érvényes. Viszont a nemzetközi nagyvállalatoknak Európában is vannak szervereik...

"Ha épp valaki Ausztráliában él, akkor ő ugyan úgy fel tud tölteni dolgokat, jogdíj megvásárlása nélkül?"

A szerzői jog által védett tartalmak illegális megosztása idáig is illegális volt világszerte.

A 13-as cikkely - hogy nevezzük nevén - csak azt szabályozza, hogy a tartalomszolgáltatóknak - például a Youtube-nak - mindent el kell követnie, hogy az ő szolgáltatásukba ne tölthessenek fel szerzői jog által védett tartalmak illegális kópiáit.

"Európában mi a helyzet az Únión kívüli országokkal?"

Ugyanaz, mint Amerikával.

2019. márc. 10. 02:15
 2/4 anonim ***** válasza:
0%
Csak az EU-t érinti, itt viszont gyakorlatilag kinyírja az internetet, plusz lehetőséget ad a kínai típusú cenzúrára is.
2019. márc. 10. 08:56
 3/4 A kérdező kommentje:

Ezek szerint Ausztráliát rosszul fogalmaztam. De az első kérdés válaszából lejött a válasz.

Tehát akkor összefoglalva: Nem lehet mémeket, zene-és filmrészletet felrakni sehová (az Európai Úniós országoknak), míg nem vásárolnak jogokat.

Ha én nem EU-s országban élek, akkor ez rám nem vonatkozik.

Helyes?

2019. márc. 10. 12:34
 4/4 anonim ***** válasza:
Helyes (és irigyellek).
2019. márc. 10. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!