Érdemes még venni hifit 2018-ba?
Sokan mondják nem érdemes se javíttatni se, venni újat se, használtan se.
Videomagnót mert elavult, DVD lejátszót, BLU-RAY lejátszót mert nem játsszák le a újabb kodekes filmeket.
Akkor semmi értelme üres kazettákat, DVD-t, BLU-RAY lemezeket venni se?
Akkor hifit érdemes venni és sok CD-t?
Ha esetleg olyan hifit veszünk amin van kazetta deck, azt is érdemes venni?
Szintén a bakelitre is értem?
Vagy mai világba elég egy 5.1-s, 2.1-s házimozit venni, amit rá kötünk jack-en keresztül PC-re, tévére?
Roviden: nem, nem erdemes semmi ilyet venni, ures adathordozokat vegkepp nem. Kell egy halozati lejatszasra kepes eszkoz + hangfalak, ami fogad USB-s eszkozoket is (pendrive, hdd), es kesz.
A hifi + CD/kazetta a leheto legrosszabb otlet, sem minosegben (kazetta eseten), sem kenyelemben nem veszi fel a versenyt a modernebb eszkozokkel. Lemezt valtogatni, begyurt kazettat kicsomozgatni...?
Van 2 db hifim, az egyik Philips mcm 166 micro 1 CD-s, USB-s AUX bemenete van, de nem olyan hangos hifi, ezért van rá kötve 2.1-s hangszettre jack-en keresztül. Van még egy hifim ami mini hifi Millenium mn 9644, 3 CD-s váltós, két kazettás deck, bakelit lemezjátszós, USB AUX nincs rajta, kicsit hangosabb mint a micro hifim, de azért erre is rá kell kötni 2.1-re.
Fateromnak meg van egy ITT st 541 hifije, az már azért jól szól.
Nézegettem az árukeresőn hifiket Lenco és társait, de nem ajánlják itt gyakorin a micro és mini hifiket mert rossz a hangjuk stb, de arra nem kaptam még választ akkor milyen hifit éri meg venni újan.
Néha retrozásra gondoltam, de annyira nem hallgatom őket mert youtube-ról hallgatok zenéket filmnézés is jobban gépről megy mint tévéről.
De lehet azt mondjátok hogy ezekkel a házimozikkal jobbak mint az ilyen mico mini hifik helyett?
Itt vannak: [link]
Nagyon jó hangjuk van, sokkal jobb hangjuk van külön is mint a hifiknek, de mikkor rá kötöm őket a hifikre akkor már a hifiknek is jó hangjuk van.
De már elég régen nem vettem CD-é lemezeket, és már ritkán írok ki, de vannak jó sok zenék kazettán is, CD-n is, bakeliten is.
De lehet azt mondjátok ha ritkán retrozok akkor felesleges venni újat, és inkább azt mondjátok maradjak a házimozinál, és csatlakoztassam rá a PC-re, és tévére.
"Lemezt valtogatni, begyurt kazettat kicsomozgatni...?"
Azt utálom a CD-é lemezekbe hamar karcolodnak vagy rá megy egy por szem, és már akadozik a hifikben, a kazetta begyűrés azt nagyon utálom, nagyon sok kazettát be gyűrt már a hifim szét is szakítót már, pedig mennyire szerettem azt a zenét. :( szintén videomagnónál is ez volt a baj.
De sajnos ez mind a magnóim hibája volt begyűrte a szalagokat.
Meg a videomagnómat is, és a Millenium hifimet is kellene szervizeltetni, de nem éri meg mert televannak sok hibával, ami sokba kerülne.
Van egy DVD felvevőm azt is kellene vinnem, annak csak az a baja tálca nem nyílik, egyszer már volt az a baja 6000 Ft-ért meg csinálták, csak már az új kodekes filmeket nem játssza le, tévéből meg már nem nagyon tudok vele felvenni mert már tűnnek el róla az analóg csatornák, szintén a videomagnóról is, digitális csatornákat ezek meg nem fogják be.
Minek irjunk meg, kozleskenyszered van hogy neked mid van meg mennyiert javittattad tok feleslegesen?
Leirtuk, hogy az ugynevezett 'hifi' tulhaladott dolog, ujonnan nem is kapsz, bakelitet mar csak a retromaniasok meg a dj-k vesznek (de lassan ok sem mert kenyelmetlen, serulekeny). Mit akarsz meg tudni?
#1 vagyok
Nagyjából rájöttem hogy mi a bajod!
A megoldás a problémádra a deck, és egy Hi-fi erősítő egyben, aktív hangváltós mélynyomóval! Felejtsd ki a házimozit a képletből. Egy 50 wattos erősítő már szétdobja az agyad, e fölé ne nagyon menj, hülyeség.
Le írtam.
Inkább 2.1-s 5.1-s házimozit használjam mert jobb hangjuk van mint a micro mini hifiknek?
Tévé jack kimenetébe be dugom, meg a PC-be.
#1 ismét.
A videóhoz kell egy RF modulátor. A set-up box kimeneti (AV) jelét visszaalakítja analóg földi jelre, és már mehet is a videóra.(5-8000 Ft)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!