Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Érdemes még venni hifit 2018-ba?

Érdemes még venni hifit 2018-ba?

Figyelt kérdés

Sokan mondják nem érdemes se javíttatni se, venni újat se, használtan se.

Videomagnót mert elavult, DVD lejátszót, BLU-RAY lejátszót mert nem játsszák le a újabb kodekes filmeket.

Akkor semmi értelme üres kazettákat, DVD-t, BLU-RAY lemezeket venni se?

Akkor hifit érdemes venni és sok CD-t?

Ha esetleg olyan hifit veszünk amin van kazetta deck, azt is érdemes venni?

Szintén a bakelitre is értem?

Vagy mai világba elég egy 5.1-s, 2.1-s házimozit venni, amit rá kötünk jack-en keresztül PC-re, tévére?

2018. júl. 15. 11:46
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy miért kérdezed? Ha Hi-fi minőségben akarsz zenét hallgatni, akkor egy házimozi bőven elég. Ha mindenáron Hi-fi berendezésre vágysz, akkor viszont javaslom hogy kérd ki szakértő véleményét! Ha az erősítővel egybeépítve van benne magnó, bakelit, vagy egyéb, az igen valószínű hogy NEM Hi-fi, csak annak nevezik!
2018. júl. 15. 11:55
 2/20 anonim ***** válasza:

Roviden: nem, nem erdemes semmi ilyet venni, ures adathordozokat vegkepp nem. Kell egy halozati lejatszasra kepes eszkoz + hangfalak, ami fogad USB-s eszkozoket is (pendrive, hdd), es kesz.

A hifi + CD/kazetta a leheto legrosszabb otlet, sem minosegben (kazetta eseten), sem kenyelemben nem veszi fel a versenyt a modernebb eszkozokkel. Lemezt valtogatni, begyurt kazettat kicsomozgatni...?

2018. júl. 15. 12:10
 3/20 A kérdező kommentje:

Van 2 db hifim, az egyik Philips mcm 166 micro 1 CD-s, USB-s AUX bemenete van, de nem olyan hangos hifi, ezért van rá kötve 2.1-s hangszettre jack-en keresztül. Van még egy hifim ami mini hifi Millenium mn 9644, 3 CD-s váltós, két kazettás deck, bakelit lemezjátszós, USB AUX nincs rajta, kicsit hangosabb mint a micro hifim, de azért erre is rá kell kötni 2.1-re.

Fateromnak meg van egy ITT st 541 hifije, az már azért jól szól.

Nézegettem az árukeresőn hifiket Lenco és társait, de nem ajánlják itt gyakorin a micro és mini hifiket mert rossz a hangjuk stb, de arra nem kaptam még választ akkor milyen hifit éri meg venni újan.

Néha retrozásra gondoltam, de annyira nem hallgatom őket mert youtube-ról hallgatok zenéket filmnézés is jobban gépről megy mint tévéről.

De lehet azt mondjátok hogy ezekkel a házimozikkal jobbak mint az ilyen mico mini hifik helyett?

Itt vannak: [link]

[link]

Nagyon jó hangjuk van, sokkal jobb hangjuk van külön is mint a hifiknek, de mikkor rá kötöm őket a hifikre akkor már a hifiknek is jó hangjuk van.

De már elég régen nem vettem CD-é lemezeket, és már ritkán írok ki, de vannak jó sok zenék kazettán is, CD-n is, bakeliten is.

De lehet azt mondjátok ha ritkán retrozok akkor felesleges venni újat, és inkább azt mondjátok maradjak a házimozinál, és csatlakoztassam rá a PC-re, és tévére.

2018. júl. 15. 12:30
 4/20 A kérdező kommentje:

"Lemezt valtogatni, begyurt kazettat kicsomozgatni...?"

Azt utálom a CD-é lemezekbe hamar karcolodnak vagy rá megy egy por szem, és már akadozik a hifikben, a kazetta begyűrés azt nagyon utálom, nagyon sok kazettát be gyűrt már a hifim szét is szakítót már, pedig mennyire szerettem azt a zenét. :( szintén videomagnónál is ez volt a baj.

De sajnos ez mind a magnóim hibája volt begyűrte a szalagokat.

2018. júl. 15. 12:37
 5/20 A kérdező kommentje:

Meg a videomagnómat is, és a Millenium hifimet is kellene szervizeltetni, de nem éri meg mert televannak sok hibával, ami sokba kerülne.

Van egy DVD felvevőm azt is kellene vinnem, annak csak az a baja tálca nem nyílik, egyszer már volt az a baja 6000 Ft-ért meg csinálták, csak már az új kodekes filmeket nem játssza le, tévéből meg már nem nagyon tudok vele felvenni mert már tűnnek el róla az analóg csatornák, szintén a videomagnóról is, digitális csatornákat ezek meg nem fogják be.

2018. júl. 15. 12:49
 6/20 A kérdező kommentje:
Írjatok még.
2018. júl. 15. 15:39
 7/20 anonim ***** válasza:

Minek irjunk meg, kozleskenyszered van hogy neked mid van meg mennyiert javittattad tok feleslegesen?

Leirtuk, hogy az ugynevezett 'hifi' tulhaladott dolog, ujonnan nem is kapsz, bakelitet mar csak a retromaniasok meg a dj-k vesznek (de lassan ok sem mert kenyelmetlen, serulekeny). Mit akarsz meg tudni?

2018. júl. 15. 15:53
 8/20 anonim ***** válasza:

#1 vagyok

Nagyjából rájöttem hogy mi a bajod!

A megoldás a problémádra a deck, és egy Hi-fi erősítő egyben, aktív hangváltós mélynyomóval! Felejtsd ki a házimozit a képletből. Egy 50 wattos erősítő már szétdobja az agyad, e fölé ne nagyon menj, hülyeség.

2018. júl. 15. 16:04
 9/20 A kérdező kommentje:

Le írtam.

Inkább 2.1-s 5.1-s házimozit használjam mert jobb hangjuk van mint a micro mini hifiknek?

Tévé jack kimenetébe be dugom, meg a PC-be.

2018. júl. 15. 16:06
 10/20 anonim ***** válasza:

#1 ismét.

A videóhoz kell egy RF modulátor. A set-up box kimeneti (AV) jelét visszaalakítja analóg földi jelre, és már mehet is a videóra.(5-8000 Ft)

2018. júl. 15. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!