Hogyan, mivel érdemes összekötni a hifit notebookal úgy, hogy az alábbi konfiguráció szerint a legjobb minőségben tudjak digitalizálni bakelitről, kazettáról?
Paraméterek:
laptop -Samsung RV509
erősítő -Philips FA-931
(természetesen vannak phono kivezetések egységekként illetve az erősítőből is, illetve több más kivezetés van a hátlapon is. Leírás a 4. oldalon itt: [link]
Sok választásod nincs.
Stereo RCA csatlakozó a kábel egyik oldalán, a másik oldalon meg 3,5 Jack.
Az RCA megy az erősítő kimenetére, a Jack meg a gép mikrofon bemenetére.
Ha jobbat szeretnél, akkor szükséged lesz egy külső hangkártyára.
Van rajta digitális kimenet is. (igaz eredetileg a DCC-re)
Azzal nem lehet kezdeni valamit?
Itt a gép specifikációja:
Hol is van az a line-in bemenet?
Hiába van DCC kimeneted (egyébként nem is tudom, hogy azzal lehetne e kezdeni valamit), ha nincs hozzá bemeneted a gépen.
Az RCA-t a D/REC-re kösd.
Nincs rajta Line bemenet, ezt valamelyik hozzászóló írta.
Max a PC-men, de ez nem is volt a kérdés. :-)
Szerintem a D/REC biztosan nem lesz jó, mert az bemenet,
akkor inkább a D/PLAY-re kellene, mert azt írják:
PLAY -> PLAY or OUT
Szerintem meg jó lesz!
Másolom és fordítom a szöveget a kézikönyvéből:
"D TV/AUX/VCR - input (PLAY) socket fot connecting the sound channel of a TV set, video recorder or Laser Disc player and output (REC) sockets for extra sound recording qequipment e.g. a cassette or tape deck or a HiFi stere video recorde."
"D TV/AUX/VCR - bemeneti csatlakozó (PLAY) egy TV készülék, videomagnó vagy lézerlemez lejátszó csatlakoztatásához és kimenet (REC) extra hang felvevő eszköz (pl. kazetta vagy szalagos egység vagy HiFI stere videomagnó) csatlakoztatásához."
A keretben lévő szöveg ahonnét vetted a "PLAY -> PLAY or OUT"-ot.:
"Important note...'
"Fontos megjegyzés azon eszközök csatlakoztatásához, amelyek nem a PLAY/REC megjelölést használják a ki és bemeneti csatlakozóikon:
PLAY->PLAY or OUT
..."
Tehát ha van egy olyan eszközöd ami nem ezt a fajta jelölést használja, akkor az erősítő PLAY bemenetér kell kötnöd pl. a CD lejátszó PLAY vagy out elnevezésű kimenetét.
Ha van egy felvevő egységed, akkor az erősítő REC kimenetére kell kötnöd a felvevő egység REC vagy IN bemenetét.
Remélem érthető volt. Ha meg nem hiszed el akkor próbáld ki és meglátod! :)
A PC line bemenet egy analóg bemenet. Arra ne akarj digitális jelet küldeni mert nem működhet vele. Szóval ez nem jó. (Ahhoz, hogy ez működjön akkor a digitális jelet előbb analóggá kellene konvertálnod és akkor meg már sokkal egyszerűbb az erősítő egyik analóg kimenetét (D/REC) használni.)
Egyébként én a PC-t line in bemenetét használnám a D/REC kimenettel ebben az összeállításban. Ha jobb minőséget szeretnél, akkor meg új hangkártya...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!