Gazdasági Informatikus OKJ - vel és / vagy
Szofterüzemeltetői OKJ - vel lehet továbbtanulni
Programozást?
Figyelt kérdés
Érdekelne a kérdésre a válasz, mivel a programozás az az ág számomra, ami jelenleg a legjobban megfog az Informatikában, és ezt is szeretném kimaximalizálni számomra. Persze előre köszönöm a válaszokat! :)
A Gazdinfósok alig-alig foglalkoznak programozással. Szerintem nem ad hozzá sok pluszt egy későbbi programozói képzéshez. (esetleg akkor, ha a későbbiekben mondjuk vállalatirányítási szoftver fejlesztésén dolgozol majd)
2018. márc. 4. 17:57
2/6 A kérdező kommentje:
"Amihez érteni fogsz!
A
datbázisok, szoftverek használata és irányítása,
programozás,
munkaszervezéssel
kapcsolatos tevékenységek, projektek t
ervezése és értékelése, menedzselési technikák alkalmazása."
Ezt írja a suli, ahol a Gazdaság Informatikát tanítanak.
Illetve akkor a Szoftverüzemeltetőivel lehetségesebb a Programozásba való továbbmenetel? ( Ha tényleg igaz a válasz )
2018. márc. 4. 19:25
3/6 anonim válasza:
Nekem meg van a Szoftverüzemeltető OKJ-m. 80%-ban Microsoft Office-t tanultunk. Némi hálózat, internet, hardverismeret. Programoztunk is Turbo Pascal-ban, de nagyon alapszinten. Ahogy írtam főleg "titkárnőképző" volt. Nagyon sok volt a Word, Excell, Powerpoint és Acces nagyon sok SQL-el. Programozáshoz nem sok alapot fog adni. Bár én vagy 20 éve végeztem el. Lehet, hogy azóta megváltozott a tematika. A gazdasági informatikusról nem tudok mit mondani, de szerintem a programozáshoz még annyi köze sincs, mint a szoftverüzemeltetőnek.
2018. márc. 4. 20:10
4/6 anonim válasza:
Ha programozni szeretnél, akkor inkább magánsuli, ahol tényleg csak programozást oktatnak és nem minden egyéb mást, vagy mérnök informatikus szak egyetemen, vagy fizetős programozói OKJ-s képzés.
Az általad megjelöltekkel sajnos csak az idő telne, de érdemben nem fejlődnél. (programozási készségekben)
Első voltam.
2018. márc. 5. 13:03
5/6 P.O.C. válasza:
Nekem van Gazdasági Informatikus OKJ -m. Gyakorlatilag, egy Szofterüzemeltetői OKJ és egy Pénzügyi számviteli ügyintéző OKJ összegyúrva. Programozást semmit nem tanultunk. Ez volt 2003 -ban, hogy azóta változott-e nem tudom.
2018. márc. 20. 10:59
6/6 anonim válasza:
Változott! Én most járok Gazdinfora OkJ és mi toljuk rendesen C#-ban a programozást, egy erős középszintre eljutunk. Szal remek alapot ad sőt ha egyetemen szeretnéd tanulni a jövőben kötelező egy ilyen okjt elvégezned előtte mert ott programozásnál középszinten indul a buli, illetve első héten alapoktól hirtelen középszintig juttok és aki nem tanult előtte az rápacsál. Hajrá!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Adataid védelme fontos számunkra!
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.