Milyen okj-s számítástechnikai végzettséget célszerű megszerezni? Melyikkel lehet inkább elhelyezkedni (esetleg továbbtanulni)?
Ezek közül válogatnék: [link]
Számítástechnikai szoftverüzemeltető - kapásból menne
IT helpdesk ügyfélkapcsolati szakügyintéző -ez érdekel, bár nem szeretek sokat beszélni.
IT biztonság technikus - itt még van tanulnivalóm, de könnyen belejönnék.
Általános rendszergazda -ez felsőfokú képzés, angol nyelvtudásom gyenge (németet tanultam többet), programozási tapasztalatom nagyon kicsi. Szóval ezt inkább 2. vagy 3. szakmának tudnám elképzelni, ha van már egy biztos középfokú szakmám.
Ezek közül melyiket ajánljátok, vagy az oldalon mely okj-s informatikai képzést célszerűbb elvégezni?
A helpdesket azért írtam, mert szeretek, és tudok másoknak segíteni, illetve mert a szoftveres dolgokban inkább otthon vagyok, mint a hardveres részben (de csöndesebb típus vagyok, és nem beszélek annyit), illetve pl TeamVieweren keresztül elég sok ismerősöm problémáit megoldottam már :)
A rendszergazdaitól félek, hogy kicsit nehéz lenne, de miután középfokon jobban megismertem a gépet, és lenne állásom, estiben elvégezném.
IT biztonságtechnikus szakmát nem annyira ismerem, milyen a gyakorlatban, de kíváncsi vagyok rá.
Az első meg tényleg nem hiszem, hogy sokat ér (ezért is írtam, hogy "kapásból menne", nagyon keveset kéne rátanulnom)
Számítástechnikai szoftverüzemeltető - ezt hanyagold, kb semmit nem ér.
IT helpdesk ügyfélkapcsolati szakügyintéző - ez szintén nem sokat, ráadásul ha nem szeretsz beszélni annyit, akkor pláne nem neked való.
IT biztonság technikus - ennek még lenne értelme, de az infó biztonság nem az OKJ-nál kezdődik igazán!
Hanem mondjuk itt: [link] vagy még inkább itt: [link]
(Bár ezek ellenére ennek még lehetne értelme is.)
Általános rendszergazda - Ennek is van értelme, talán még munkát is tudnál vele találni.
Félni nem kell tőle, nem valami nehéz ez sem.
Az angolt pedig jobb, ha szépen tanulod, az informatikához elengedhetetlen.
Hát igen.. csak ezek elég drágák :/
Bár gondolom, megtérülne a pénz, de fél-1,5 millió nem kevés. És ezekhez van szakmai ismeret feltétel.. mármint már előtte illik a szakmában munkálkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!