Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen okj-s számítástechnikai...

Milyen okj-s számítástechnikai végzettséget célszerű megszerezni? Melyikkel lehet inkább elhelyezkedni (esetleg továbbtanulni)?

Figyelt kérdés

Ezek közül válogatnék: [link]

Számítástechnikai szoftverüzemeltető - kapásból menne

IT helpdesk ügyfélkapcsolati szakügyintéző -ez érdekel, bár nem szeretek sokat beszélni.

IT biztonság technikus - itt még van tanulnivalóm, de könnyen belejönnék.

Általános rendszergazda -ez felsőfokú képzés, angol nyelvtudásom gyenge (németet tanultam többet), programozási tapasztalatom nagyon kicsi. Szóval ezt inkább 2. vagy 3. szakmának tudnám elképzelni, ha van már egy biztos középfokú szakmám.

Ezek közül melyiket ajánljátok, vagy az oldalon mely okj-s informatikai képzést célszerűbb elvégezni?

2013. jan. 12. 17:48
 1/9 Komplikato ***** válasza:
Az első szerintem kalap döglött lepkét se ér. A második nem neked való. Az utolsó kettőből kéne választani, még a leírt problémák ellenére is.
2013. jan. 12. 17:50
 2/9 A kérdező kommentje:

A helpdesket azért írtam, mert szeretek, és tudok másoknak segíteni, illetve mert a szoftveres dolgokban inkább otthon vagyok, mint a hardveres részben (de csöndesebb típus vagyok, és nem beszélek annyit), illetve pl TeamVieweren keresztül elég sok ismerősöm problémáit megoldottam már :)

A rendszergazdaitól félek, hogy kicsit nehéz lenne, de miután középfokon jobban megismertem a gépet, és lenne állásom, estiben elvégezném.

IT biztonságtechnikus szakmát nem annyira ismerem, milyen a gyakorlatban, de kíváncsi vagyok rá.

Az első meg tényleg nem hiszem, hogy sokat ér (ezért is írtam, hogy "kapásból menne", nagyon keveset kéne rátanulnom)

2013. jan. 12. 17:58
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, kíváncsian várok további tanácsokat.
2013. jan. 12. 17:59
 4/9 anonim ***** válasza:

Számítástechnikai szoftverüzemeltető - ezt hanyagold, kb semmit nem ér.

IT helpdesk ügyfélkapcsolati szakügyintéző - ez szintén nem sokat, ráadásul ha nem szeretsz beszélni annyit, akkor pláne nem neked való.

IT biztonság technikus - ennek még lenne értelme, de az infó biztonság nem az OKJ-nál kezdődik igazán!

Hanem mondjuk itt: [link] vagy még inkább itt: [link]

(Bár ezek ellenére ennek még lehetne értelme is.)

Általános rendszergazda - Ennek is van értelme, talán még munkát is tudnál vele találni.

Félni nem kell tőle, nem valami nehéz ez sem.

Az angolt pedig jobb, ha szépen tanulod, az informatikához elengedhetetlen.

2013. jan. 12. 18:28
 5/9 A kérdező kommentje:

Hát igen.. csak ezek elég drágák :/

Bár gondolom, megtérülne a pénz, de fél-1,5 millió nem kevés. És ezekhez van szakmai ismeret feltétel.. mármint már előtte illik a szakmában munkálkodni.

2013. jan. 12. 19:10
 6/9 A kérdező kommentje:
Olyat találta, hogy ha egyetemen tanulok, akkor a bme-n kb. 100.000-ért lehet elvégezni diákként az Etikus hekkerképzést. Azt hiszem, ha emellett tanulom az általános rendszergazdát (főiskolában, vagy egyetemen), akkor a 2-vel mehetnék valamire.
2013. jan. 13. 12:04
 7/9 anonim válasza:
szerintem a rendszergazdait is gondold át, mert én még 2004-be végeztem okj-n és igazából nem sokat ér. vagyis nagyon sok mindenttudni kell egy rendszergazdának egy cégnél, amit természetes módon várnak el, ami plusz tanulást igényel amit nem biztos hogy itt megtanítanak.
2013. jan. 13. 19:17
 8/9 A kérdező kommentje:
ÉS akkor te mit ajánlanál?
2013. jan. 13. 19:32
 9/9 anonim válasza:
hát figyi nemtom okjre érdemes e elfecsérelni két évet. persze ha jó a képzés, nem úgy mint nálunk még gép sem volt, és azért rendszergazda képzésnél kéne pedig. volni volt, de hozzá sem nyúlhattunk mert alapítványi gépekhez nem lehet hozzápiszkálni. ahogy látom olyan dolgok érnek valamit ami pénzesek. cisco akadémia, több adatbázis ismeret, pl oracle, sap stbbb sajnos. de ezek meg drágák viszont keresik az ilyen emberket.
2013. jan. 14. 07:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!