Informatikával, Számítástechnikával szeretnék foglalkozni felnőttként. Hova menjek továbbtanulni?
Figyelt kérdés
Jelenleg gimis, 10. osztályos vagyok, de orientálódni kell (választani 2 tantárgyat amit emelt szinten tanulok érettségiig) Az egyik tantárgy értelemszerűen az informatika lesz, viszont a másik kérdéses. Mindenki a matekot mondja, de ettől kicsit félek. Továbbá hol lenne érdemes tanulnom főiskolán/egyetemen?2016. jan. 19. 21:32
1/9 anonim válasza:
Matekot ajánlom olyan szempontból, hogy egyetemen úgyis fog kelleni, ha infót fogsz tanulni. Egyetemet illetően pl. ELTE proginfót ajánlom. A BME VIK mérnökinfó papírja értékesebb és képzése kicsit jobb, de rohadt nehéz is, szóval azt csak akkor, ha tényleg jó vagy matekból is és nagyon tudod, hogy ezt szeretnéd. Csak szívni fogsz vele, ha nem.
2/9 anonim válasza:
A matek erős, nem árt, ha már tudsz integrálni és deriválni, mire bekerülsz.
Az angolra is érdemes ráfeküdnöd.
3/9 A kérdező kommentje:
Matekból annyira nem vagyok jó, tehát olyan kellene ami nem csak a matekra "megy rá". Egyébként köszönöm, ment a zöld.
2016. jan. 19. 21:51
4/9 anonim válasza:
Egyetemeken mindenhol tolják a matekot, tehát arra muszáj lesz rágyúrnod és angol +1!
Az ELTÉ-t nem javaslom, ha nem szereted a matekot, mert ott aztán tényleg nagyon durván megy, inkább legyen BME vagy ÓE.
G.
5/9 anonim válasza:
BME-n is nagyon tolják, nyugi... meg a fizikát is egyébként. Én középsuliban még matekversenyekre is jártam (nem nyertem országos szinten, de azért értem el tűrhető eredményeket), és úgy mondom, hogy elég erősen kell matekozni majd. Ha nem szereted a matekot, elég nehéz lesz kibírni.
6/9 A kérdező kommentje:
Főiskolákban ne is gondolkozzak? Vagy nem is nagyon vannak?
2016. jan. 19. 22:22
7/9 anonim válasza:
Főiskola már nincs, csak egyetem van, azon belül pedig BSc és MSc képzés, téged elsőként az MSc érdekel. Más tanulási formában viszont szerintem ne is gondolkozz, a legjobban mindenképp egy MSc-vel jársz.
G.
8/9 anonim válasza:
MINDIG elb#szom! :D
A legutolsó kommentemben az MSc-t és a BSc-t sikerült következetesen felcserélnem, tehát fordítva értendő a dolog.
G.
9/9 A kérdező kommentje:
Köszi, sokat segítettetek :) Eddig halvány lila gőzöm sem volt a dolgokról, nektek sikerült egy kicsit felvilágosítani.
2016. jan. 19. 22:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!