Windows Vista vélemények?
Nem. Erre simán mehet win8, vagy akár 10 is.
Vistával csak a bajod lenne.
Vista alatt a windows update ugyanúgy kinyíródott, mint 7 alatt. Csakhogy 7 esetén létezik pár frissítés, amit le tudsz tölteni, és ezzel életre kelteni, vistához viszont ezek nem léteznek. Ha felrakod, úgy kezdődik a móka, hogy napokig (lassú gépen hetekig) csak frissítéseket keres 100% processzorhasználat mellett.
Ha egyszer túljut ezen, akkor utána működik, de nem találsz hozzá se friss böngészőt, se drivereket, jobban kell válogatni, hogy mi fog futni, mint XP esetén, mert azt a népszerűsége miatt jobban támogatták a szoftvercégek.
Emellett igaz az is, hogy bár frissítésekkel stabilan és jól működik, nem annyira optimalizált, mint a későbbiek, pl. a WDDM 1.0 miatt. Több memóriát használ, és nem olyan mozgékony.
"Nincs baj a Vista-val. De az a gond, hogy. . ."
Most akkor van vagy nincs ? :)
A vista az xp sorsára jut április elején:
2017 április 11. után nem lesz rá több frissítés, mint ahogyan az XP-re sincs, ez pont három hónap. A fentiek miatt nem éri meg telepíteni, nem számíthatsz rá hosszú távon.
Amelyik gépen elfut a Vista, az a Windows 7-et is viszi, arra pedig 2020 január 14-ig lesznek frissítések, ez még három év.
Ráadásul a kettő nagyon hasonló, a Windows 7 igazából csak egy szervizcsomag volt a Vistára, a Vista egy optimalizált változata. A Vista verziószáma 6.0 volt, a Windows 7-est pedig sok helyen 6.1-ként említik. Ezért nem nagyobb a rendszerigénye, nem lassabb.
A Vista a maga korában nagyon jó volt, én szerettem és sokaknak ajánlottam az XP helyett, de már eljárt felette az idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!