Melyik a legjobb minőségű írható audio CD?
Ezek a márkákat láttam (kis betűvel írom és szándékosan elírom a márkákat, mert nem reclámozom egyiket sem, de még felismerhetőek a nevek).:
motohajashi, mytsui, codak, fujyfilm, tédk, thát's, verbatym, mytsubishi, jévc, soni, máxell
Zenét szeretnék letölteni és CD-re írni, hogy az idős Édesapám hallgathasson pl. Beatlest a CD-s magnóján. Én mp3-ban hallgatok zenét általában laptopról.
(Remélem, így a kérdés szabályos.)
Köszönöm a válaszokat, tapasztalatokat!
Nem kell konvertálni, a k3b megcsinálja automatikusan, ha az audio CD opciót választod a teendők közül.
Kiválasztod a New Audio CD Project lehetőséget a képernyő közepe táján. Aztán fölötte kiválasztod, hogy miket írnál ki. Vagy dupla kattintással, egyesével; vagy kijelölsz többet, és simán alulra húzod az üres területre (bal klikket nyomva tartod lehúzod a kijelölt fájlokat). Amikor megvan az összes fájl (a k3b mutatja, hogy hány percet írhatsz még a CD-re), akkor kiválasztod a BURN lehetőséget a létrehozott lista fölött (egy égő lemezzel jelzik), ekkor felugrik egy ablak. Ott a "Speed" legördülő menüben a lehető leglassabb írást kiválasztod, aztán az ablak jobb alsó sarkában a "Burn"-re kattintasz. Ezután teszi a dolgát.
Ha kész, akkor kiadja a lemezt.
31.: Köszi, kicsit túlbonyolítottam, de szerintem nálam az mp3-akkal is baj volt.
Veszek pár Verba Azo-t és nekifutok még egyszer.
Igen, az előfordul, hogy az mp3-mal valami nem stimmel.
A k3b-nél lehetséges szimulációt csinálni, akkor az említett felugró ablakban pipát kell tenni a szimuláció - simulate mellé (ha a többi pipát kiveszed, akkor csak a szimulációt csinálja, és nem fogja a CD-t megírni). Ekkor is jelzi a hibát, de lemezt nem ront el :-)
33.: Jártam úgy K3b-ben, hogy a szimuláció lement, majd az írásnál mégis leakadt az egyik problémás mp3-nál...
Szerintem a K3b-t is újrateszem, mert mintha lett volna valami a telepítésénél.
35.: Az íróm van gajjon, írhattam vagy vele 10 lemezt...
Mondjuk 5-6000 Ft egy író. Azt hiszem Samsung volt, de érdekes, hogy állásában is tönkremegy.
Nekem van egy Plextor CD-íróm. Használtan kaptam... hát, nem is tudom, hány éve (majd' 15 éves modell). Egy ideje már nem használtam, mert problémás a csatlakoztatása az alaplapra (egy vinyót kell kihúznom). A minap egy hibás CD miatt újra üzembe helyeztem. A CD-t a Samsung DVD-író nem tudta beolvasni, már az első sávnál feladta. A Plextor csont nélkül vitte (az más kérdés, hogy a két külső sáv valóban odavan, csodálatosan sziszeg és zajos - valószínűleg a lemez problémás, bár ránézésre nem látszik rajta semmi, de hát a szemem nem mikroszkóp).
Nem emlékszem olyanra, hogy egy jó lemezt ne tudott volna a Plextor megírni.
Szóval valóban, nem mindegy az sem, hogy milyen íróval próbálkozunk.
A Samsung DVD-írók egy időben nagyon gyengék voltak, még a saját írásukat sem olvasták vissza sokszor a visszaellenőrzésnél. Audio CD-re egy használt Plextor PX-708, -712, -716, Premium 1 és 2 a jó választás, a többi csak adatokhoz.
Na meg a jó minőségű és időtálló lemez is fontos, valamint a lemezhez megválasztott írási sebesség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!