Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Melyik a legjobb minőségű...

Melyik a legjobb minőségű írható audio CD?

Figyelt kérdés

Ezek a márkákat láttam (kis betűvel írom és szándékosan elírom a márkákat, mert nem reclámozom egyiket sem, de még felismerhetőek a nevek).:

motohajashi, mytsui, codak, fujyfilm, tédk, thát's, verbatym, mytsubishi, jévc, soni, máxell

Zenét szeretnék letölteni és CD-re írni, hogy az idős Édesapám hallgathasson pl. Beatlest a CD-s magnóján. Én mp3-ban hallgatok zenét általában laptopról.

(Remélem, így a kérdés szabályos.)

Köszönöm a válaszokat, tapasztalatokat!

2016. dec. 28. 14:26
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként ez a legjobb CD, de ezt már nem gyártják. Túl drága volt. KodakGoldPro

[link]

2016. dec. 28. 15:20
 12/39 anonim ***** válasza:

A verba a legjobb, a máxel a legrosszabb, abból ha 10-et írsz, 3 kuka. A verba tíz éves lemezeim simán használhatóak még. Időnként rá kell nézni a hátoldalára, ha nagyon karcos, át kell írni újabbra.

Ha az adattárolás technikája ennyire érdekel, javaslom Tanenbaumot, pl. a Számítógépes architektúrák 1. és 2. fejezete szól a fejlődésükről.

2016. dec. 28. 15:40
 13/39 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, ráadásul tegnap rájöttem, hogy maradt még tavalyelőttről három db Verbatim 700 MB 52x CD-R lemezem.

Olvastam több helyen, hogy mp3-at írnak rá analóg audio lemezként. Ez megoldható, mármint, hogy több mp3-ból kiindulva egy analóg CD-s magnó által lejátszható hanglemezt kapjunk?

Köszönöm a válaszokat, mindenkit felpontoztam!

2016. dec. 29. 16:04
 14/39 TR75 ***** válasza:

Elvileg a CD-író programnak tudnia kell az átkonvertálást.

Nem tudom, jól értem-e, szóval mp3-ból szeretnél audio CD-t írni. Ezt a programmal megcsinálhatod, ha egyből az audio CD opciót választod az íráskor. Azt azért érdemes tudnod, hogy nem lesz CD minőségű a hang (persze függ az alapanyagtól is).

Ha mp3 fájlokat írnál ki CD-re simán (mert a lejátszó viszi az mp3-at is), akkor simán írsz egy adat CD-t és kész.

2016. dec. 29. 17:20
 15/39 A kérdező kommentje:

14.: Köszönöm, igen erre gondoltam. Tudom, a minőség messze nem lesz olyan. 320 kbps minőségű mp3-akat akarok kiírni 80 perces audio CD-re, hogy azt egy analog CD-s magnó -ami nem ismer mp3-at- le tudja játszani. Még nem csináltam ilyet.

Jobb lett volna, ha flac, vagy wav formátumban megtalálom az engem érdeklő hanganyagot, de sajnos így nincs sehol.

Ubuntu Linux 14.04 LTS alatt Brasero-val próbálkozom majd, először csak egy lemezt. A számok címeit leegyszerűsítem 1, 2, 3...-ra. És audio CD-ként, nem "data"-ként megírom.

"Legrosszabb" esetben megveszem a Blue és Red Albumokat 10000 Ft-ért 4 CD. Ill. születésnapra, majd valami hasonlót természetesen.

De a teljes Beatles életművet nem akarom megvenni 50000 Ft-ért... Mert más zenét is hallgat Édesapám, na meg enni is kellene valamiből. Nettre így is 5000 Ft megy havonta.

Köszönöm, ismét ment a zöld pacsi!

2016. dec. 29. 19:08
 16/39 TR75 ***** válasza:

Én k3b-t használok (Linux Mint 17.3 Rosa), nálam a Brasero a tartalék :-D

320 kb/s-os mp3 jó, abból jó minőségű audiót lehet kiírni.

(5 ezerért a net jó áron van)

2016. dec. 29. 19:18
 17/39 A kérdező kommentje:

16.: Köszi az infókat, rájöttem, hogy Mint 17.2 alatt fogok én is írni, a Linux Mint is jó op rendszer. Sajnos ezen a PC-n valamiért nem működik jól az Ubuntu, pedig a laptopon elvan.

Inkább 6000 az az 5000 a netre és mobil net. Nem sokat ér, mert a havi nappali adatforgalom mindössze 5 GB.

24:00 és 6:00 között van havi 100 GB éjszakai adatforgalom hozzá. Lehet, majd új szolgáltatás után kell nézzünk, de a 2 év hűségidő miatt (ami erre már nincs), nem szívesen váltok még. Elvileg most az Áfá-ja csökken...

Az a baj, hogy vidéken nem mindegyik szolgáltató, nem mindegyik hálózata van "lefedve" megfelelően... Szóval egy nagy kísérlet az egész vétel.

2016. dec. 29. 21:48
 18/39 A kérdező kommentje:

16.: Brasero-val egyelőre behalt, 30 mp3-at akartam audio CD-re írni, rá is fért a 80 percre, elkezdte írni, de hibaüzenettel leállt, a CD, meg bent ragadt az íróba. A legelejére látszik, hogy írt valamit, így kukás a CD. De az író sem akart leállni, csak a gépet kikapcsolva és újraindítva tudtam kiszedni...

Van valami hosszú log fájl a hibáról...

Errno 5 (Input/output error), write_g1 scsi sendcmd: no error

error = 15

message = "An error occured while writing to disc"

write CD-Text data: error after 1161216 bytes

Session error : An error occured while writing to disc (brasero_burn_record brasero-burn.c:2856)

Azt hiszem letöltöm a K3b-t, aztán egy másik mp3 szettel megpróbálkozok. A mostani mp3-akat egyenként szedtem le youtube-ról konverterrel, de van egyben letöltött "eredeti album" is.

2016. dec. 29. 23:19
 19/39 A kérdező kommentje:
Lehet, a jogosultságokkal volt gond?
2016. dec. 29. 23:27
 20/39 TR75 ***** válasza:

Elvileg nem lehet jogosultsággal gond.

A k3b nincs alapból a Mintben?

Azért az a 30 db dal kicsit soknak tűnik. Vagy mind 2 perc körüli?

2016. dec. 29. 23:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!