Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hosszú távon melyik a legjobb...

Hosszú távon melyik a legjobb merevlemez?

Figyelt kérdés

Két év alatt mindkét 3TB-os Samsung merevlemezem behalt. Nem tudom,hogy a márkával van-e baj, eddig a Samsunggal semmi problémám nem volt (monitor, telefon, stb. )

Az a kérdésem,hogy hosszú távon, akár évtizedekben gondolkozva, melyik éri meg legjobban. Márkát- és kapacitást illetően. Hallottam olyat is,hogy a nagy kapacitás teszi tönkre ezt az egészet. A WD-ről is sok jót hallottam, de annál is vegyek inkább két-három kisebbet, vagy annak a 6TB-os verziója elég megbízható?

Kérnék egy kis felvilágosítást, mert most ezzel a két meghalt vinyóval több tízezret buktam. :(

24/L

2016. dec. 27. 15:22
 1/8 anonim ***** válasza:

Western Digital.

Tárolásra a Green éri meg (ő ha nincs használva leáll, ezzel energiát, és élettartamot spórolva).

Folyamatos használatra legolcsóbb a Blue, őt akár rendszernek is használhatod. Továbbá játékoknak érdemes a Red vagy Black.

2016. dec. 27. 15:25
 2/8 anonim ***** válasza:

WD red-t Raid-ben szokták használni, A black pedig egy izmos, mivel folyamatosan megy, ezért lehet kicsi thangos is. De pontosabban itt találsz dolgokat:

[link]

2016. dec. 27. 15:31
 3/8 anonim ***** válasza:

Lutri, hogy melyik márka. Attól hogy jó a Samsung telefon, attól még a vinyó nem biztos. Annyi benne a mozgó alkatrész, hogy senki nem fogja neked megmondani meddig lesz jó. Évtizedekre nem érdemes gondolkozni, mert úgy is megtelik és nagyobbat kell venni.

Ha nagyot veszel akkor kevésbé melegszik a géped de ha az az egy nagy tönkremegy akkor minden adatot buktál. Ez sajnos egy ilyen szerencsejáték. Van kisebb vinyóm ami 15 éve megy, hálistennek nálam még egy sem ment tönkre. Régebben samsungom volt, ma már csak WD...

2016. dec. 27. 15:34
 4/8 anonim ***** válasza:

A Samsung régen nagyon jó HDD-ket gyártott. Most már nincs Samsung. Még ha az is van a címkén, az már mind Seagate.

Megbízhatóságra amúgy a Hitachi a legjobb, csak hangos. Amúgy meg: bármelyik HDD megadhatja magát. Megoldás: RAID és/vagy rendszeres backup.

2016. dec. 27. 15:39
 5/8 BlodDrunk ***** válasza:

SSD a legjobb adattárolónak is csak drága.

HDD-nek WD az ami legjobban ajánlott.

Általános használatra Blue

Csak adatot tárolni Green

Ha unod a lassú betöltést játékoknál stb akkor,Black

Red-et raidben szoktak használni.

2016. dec. 27. 15:40
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! MINDENKINEK!

Igen, azt kifelejtettem,hogy külső merevlemez! Rákerestem a green-re és belső, beépíthető merevlemezek jöttek fel. Külső tárolásra is WD a legmegbízhatóbb? És abból melyik? A 6TB-os vagy inkább a 4? Vagy a még annál is kissebb?

2016. dec. 29. 17:34
 7/8 A kérdező kommentje:

Ne haragudjatok,hogy ennyire buta vagyok ezen a téren, csak már tényleg szeretnék biztosra menni és inkább több pénzt beleölteni, de megbízhatót venni. Ami, ha nem is évtizedekig megy el, de tovább mint a két éves samsungok :( Van ilyen WD My Book, az mennyire lehet jó? 6TB-os...

Köszönöm előre is :D

2016. dec. 29. 17:39
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha biztosra akarsz menni, akkor veszel egy NAS-t minimum 3 vinyóval raid5-be kötve. A vinyók márkája tökmindegy, nincs szignifikáns különbség a meghibásodási arányban. Az egyik széria mondjuk 60%os valószínűséggel hal be 4 év után, a másik meg 61%-kal. Téged nem fog vígasztalni, ha a szomorú 40% helyett a szomorú 39%-os csoportba tartozol.
2016. dec. 29. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!