Melyik a legjobb minőségű írható audio CD?
Ezek a márkákat láttam (kis betűvel írom és szándékosan elírom a márkákat, mert nem reclámozom egyiket sem, de még felismerhetőek a nevek).:
motohajashi, mytsui, codak, fujyfilm, tédk, thát's, verbatym, mytsubishi, jévc, soni, máxell
Zenét szeretnék letölteni és CD-re írni, hogy az idős Édesapám hallgathasson pl. Beatlest a CD-s magnóján. Én mp3-ban hallgatok zenét általában laptopról.
(Remélem, így a kérdés szabályos.)
Köszönöm a válaszokat, tapasztalatokat!
20.: Nincs K3b a Mintemen, de felteszem, nem KDE, hanem Cinnamon környezetem van (Ubuntu alatt meg Gnome-ot használok).
A program azt írta, hogy még maradt szabad lemezidő a CD-n a 30 szám után, ezek ilyen 2 - 2,5 perces, max. 3 perces zenék (mégis behalt az írás).
Elvileg meg lehet csinálni.: [link]
Csak a megfelelő mp3 pluginnak is fent kell lennie.
Ha végképp nem megy, legfeljebb veszek egy új hangfalszettet 10 000 Ft-ért, amibe a két album lenne (úgysincs otthon, mert fülhallgatón hallgatok zenét).
Van egy régi P4-esem + crt monitor, zenehallgatásra tökéletes lesz a nappaliban. És nem kell a laptopomat sem kölcsönkérni. Inkább hangfalszettet veszek, mint hasonló áron 2-3 zenei albumot...
Egyébként a K3b-t 500-an értékelték a Brasero-t pedig kb. 30-an a Mint 17.2 "software manager"-ben.
20.: K3b-vel egy másik, wav-ba konvertált mp3 fájlokat tartalmazó albumot írtam, szerencsére mostmár először szimulációt futtattam, így nem ment gallyra a Verbatim CD-R.
A CD Text (előadó, cd cím) részt kihagytam most.
De a 10. számnál, a 14-ből lehalt a szimuláció.:
"Track 10: 39 of 46 MB written (fifo 100%) [buf 74%] 8.3x.
Track 10: 40 of 46 MB written (fifo 100%) [buf 75%] 8.0x.
Track 10: 41 of 46 MB written (fifo 100%) [buf 75%] 8.3x.
Errno: 5 (Input/output error), write_g1 scsi sendcmd: no error
CDB: 2A 00 00 06 10 70 00 00 1B 00
status: 0x2 (CHECK CONDITION)
Sense Bytes: 70 00 03 00 00 00 00 0A 00 00 00 00 0C 00 00 00
Sense Key: 0x3 Medium Error, Segment 0
Sense Code: 0x0C Qual 0x00 (write error) Fru 0x0
Sense flags: Blk 0 (not valid)
cmd finished after 7.485s timeout 200s
/usr/bin/wodim: A write error occured.
/usr/bin/wodim: Please properly read the error message above.
write track data: error after 43436736 bytes
Writing time: 307.068s
Average write speed 10.0x.
Min drive buffer fill was 74%
Fixating...
WARNING: Some drives don't like fixation in dummy mode.
Fixating time: 20.982s
/usr/bin/wodim: fifo had 6741 puts and 6551 gets.
/usr/bin/wodim: fifo was 0 times empty and 6542 times full, min fill was 98%.
BURN-Free was never needed."
Olvasgattam, bármi lehet a baj, van akinek CD csere, van akinek a fájlai hibásak, aztán a drive is lehet hibás (bár az enyém régi, de alig használt).
Lehet, még egy ISO-ba először kiírom és abból próbálok meg a disk-re írni szimulációban. Ennek nem kellene ekkora szenvedésnek lennie...
Az a helyzet, hogy én úgy találom, a Mint is egyre macerásabb (ja, nekem MATE van), pont pár napja jártam úgy, hogy a k3b egyszerűen meghalt, letúrtam és újra feltettem.
Nem tudom, mi lehet a hiba, előfordul ilyen probléma, nálam leginkább akkor vacakol, ha nem egységesek a fájlok paraméterei, úgy vettem észre, azt nem szereti.
23.: Nekem furán települt a K3b, 99%-nál megakadt a telepítés (K3b Version 2.0.2, Using KDE Development Platform 4.14.2), viszont utána, miután kiléptem a csomagkezelőből, azt mutatta, fent van.
Lehet leszedem, és sudo apt-get install-al felteszem újra.
Az első CD-t megírta image fájlból 16x sebességgel, mert 8x sebességgel minduntalan leakadt a szimulálás, ugyanott.
Aztán a 2. CD-t írva mindig a 12. számnál leakadt a szimuláció, bárhogy is állítottam a K3b-t, indítottam újra gépet, vettem ki a lemezt stb...
Aztán a 12. számot (image wav fájlok) kicseréltem a 14. számmal és csodák csodája lefutott a szimuláció 16x sebességgel.
Nagyon örülve elindítottam az írást, de bosszús vagyok, mert ugyanannál a számnál, az eredeti 12.-nél, ami mostmár az utolsó 14. lett megint leakadt és úgy tűnik kukás lett a CD, mert nem tudta lezárni. A K3b látja rajta a trackokat, de nem lehet kirippelni semmit.
Viszont a CD nem mountolható...
Szerintem a CD-im is régiek, hiába Verbák és az íróm is lehet poros, ill. a K3b telepítése sem biztos, hogy teljesen ok, de ami a legvalószínűbb, hogy az mp3 fájlokkal van baj...
A "Let It Be" c., valahogy kifogott rajtam...
Még a végén megrendelem MM-ből 10 000 Ft-ért a két Albumot, amit kinéztem.
Kíváncsi vagyok az analóg CD-s szetreo magnó le tudja-e játszani az első, sikeresen megírt audio lemezt?
Ha nem, akkor tényleg sok hűhó semmiért.
25.:
Igen, lehetséges, mert a youtube-ról egyenként letöltött számokat, gyakorlatilag lehetetlen volt felírni, már az elsőnél leakadt a teszt. Viszont az "eredeti" CD-ről származó -nettről letöltött- mp3-akkal sikerült egy CD-t megírni.
27.: Ez így van, de milyen formátumban írjam fel a CD-re a zenét, hogy az analóg magnó lejátssza?
Wav-al nem működik.
Az audio CD formátuma elvileg WAV.
A k3b-vel közvetlenül tudsz audio CD-t írni (már, ugye, ha nincs a korábban kitárgyalt probléma).
Áthidalható a dolog azzal is, ha a kiírandó .mp3 fájlokat átkonvertálod valamivel .wav-ba például, aztán ezt írod ki a CD-re.
A Kb3-nak van egy olyan funkciója, ami átkonvertálja a zenefájlokat, ezzel konvertáltam wav-ba, majd ISO-ként kimentettem, ezután ezt írtam ki CD-re K3b-vel, audio CD írás funkcióban, az írás sikeres volt, a magnó mégsem játssza le a lemezt. Gyári lemezekkel működik.
A fájlnevekkel lehet gond?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!