Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan lehet ilyen származású...

Hogyan lehet ilyen származású folytonos vonalat eltüntetni?

Figyelt kérdés
Dokumentumokat kötőjelekből álló vízszintes szaggatott vonalakkal szoktam részekre tagolni, részeit elválasztani. Valamilyen művelet kapcsán az egyik ilyen szaggatott vonal folytonos vékonyra változott (hasonlít az aláhúzáshoz) és nem lehet visszacsinálni eredetinek. Az is baj, hogy törölni sem tudom, mert nem engedi magát kijelölni a kurzorral. Próbáltam körülfuttatni kamu szöveggel és azzal együtt törölni, de nem sikerül. Mit lehet ilyenkor tenni, hogy megszabaduljak tőle?
2016. dec. 28. 09:43
 1/9 Szirty ***** válasza:
Szerint nincs semmi jelentősége annak, hogy mindezt milyen programmal követted el?
2016. dec. 28. 09:58
 2/9 anonim ***** válasza:

Na, ilyet még nem láttam, de azt hiszem meg van a probléma oka. :)

Kijelöltem a szaggatott vonalat és a betűtípus ablakban bepipáltam az áthozottat. Ekkor vált folytonossá a vonal. Majd egy enter leütése után valóban nem lehet belekattintani és a vonal is teljes sorhosszúságú lett.

Ha bekapcsolod a nem nyomtatható karakterek megjelenítését, akkor látni fogod, hogy az enter jele (a fordított P betű) ilyenkor eggyel fölé ugrik a sor elejére. Szóval vagy egy sorral fölötte, vagy egy sorral alatta kell kezdeni a kielölést és vissza tudod állítani, vagy ki tudod törölni.

2016. dec. 28. 10:00
 3/9 Szirty ***** válasza:

Ha MS Word, akkor "No border":

https://www.youtube.com/watch?v=j8XuaCrhb9w

2016. dec. 28. 10:00
 4/9 A kérdező kommentje:

Word 2010-ben történt az eset.

Kedves 2-es:

"Ha bekapcsolod a nem nyomtatható karakterek megjelenítését, akkor látni fogod, hogy az enter jele (a fordított P betű) ilyenkor eggyel fölé ugrik a sor elejére. Szóval vagy egy sorral fölötte, vagy egy sorral alatta kell kezdeni a kielölést és vissza tudod állítani, vagy ki tudod törölni."

Szeretném megtudni, hogyan kapcsolhatom be a nem nyomtatható karakterek megjelenítését, hogy tovább tudjak lépni, mert ez számomra nem világos. Ugyanis nekem nem áll vissza és nem is törlődik, hanem képes bizonyos szövegrészt átugorva máshova helyeződni, vagy megduplázódni. Kissé szájbarágósabb, egyes lépéseket is leíró magyarázatot kérek.

Kedves 3-as:

Jó a kisfilmbejátszás, csak nem egészen értem, mit csinált az ottani kedves magyarázó, mert nem értek angolul. Esetleg ha leírnád magyarul...?

2016. dec. 28. 11:04
 5/9 A kérdező kommentje:
Azért kérek kissé bővebb és érthetőbb magyarázatokat, mert még kissé kezdő számítógépező vagyok és sok mindent nem értek, és nincs kínosabb annál, mint egy félreértett magyarázat miatt nem boldogulni.
2016. dec. 28. 11:13
 6/9 A kérdező kommentje:
Próbálgatom, de sajnos az eddigi válaszok szerint - amiket nem teljesen értek - nem megy semmilyen változtatás, se törlés.
2016. dec. 28. 12:31
 7/9 anonim ***** válasza:

A nem nyomtatható karakterek ikonja úgy néz ki, mint egy vastagon szedett fordított nagy P betű. A 2010-es verziót nem ismerem, de ez általában ott szokott lenni, ahol tudod állítani a betűtípust, méretet, stb.

Ha ezt bekapcsolod, akkor minden formázási elemet meg fog mutatni, ami egyébként nem látszódna nyomtatásban. Pl.: szóköz, enter leütések, tabulátorok, oldaltörések stb.

A vonal mellett, bal szélen nincs véletlenül egy kis villámra hasonlító ikon?

2016. dec. 28. 12:49
 8/9 Szirty ***** válasza:

"Kedves 3-as:

Jó a kisfilmbejátszás, csak nem egészen értem, mit csinált az ottani kedves magyarázó"

Ez komoly?

Hang nélkül végignézve is teljesen egyértelmű, hogy a bekezdés alsó keretét szüntette meg.

Kattints a vonal fölötti szövegre, majd a keret toolbar ikonra majd a "nincs keret" ikonra. Ott van egyértelműen.

Ha ez nem segít rajtad, akkor nem tudok segíteni. De én megpróbáltam...

2016. dec. 28. 13:17
 9/9 A kérdező kommentje:

Kedves 3-as!

Nagyon jó, amit írtál most utóbb, mert ezt legalább értem és sikerült is vele megoldani a kérdést. :))))

Kedves 2-es!

Szeretném a te verziódat is megtanulni, ezért további információkat is kérek. A villámszerű ikon néha megjelenik váratlanul, főleg sorszámozásnál, és ez az automatikus formázást jelöli, ugye? A vonal mellett azonban nincs ilyen, tehát nem tudom visszavonatni vele. A vonal átalakul ugyan egyszer szaggatottá, de ha hozzányúlok, feljebb vagy lejjebb teszem, újra folytonos lesz belőle. Ezt az eljárást tehát még bővebben meg kell magyaráznod, hogy megtanulhassam esetleg visszaalakítani a vonalat az eredetivé, vagy ha ezt nem, akkor törölni a verziód szerint.

2016. dec. 28. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!