Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ki akarom próbálni az Arch...

Ki akarom próbálni az Arch linuxot de mindég azt írja ki hogy nem javasolt a telepítés, és ha igen is nyomok ennek ellenére nem folytassa, mit kéne tenni?

Figyelt kérdés
barton 2.2GH, 3GB ram, GT 440, 80GB sata.

2016. aug. 31. 13:58
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Szval ez így nem megy, egy külső helybeni segítség elkelne, magamtól sötétben tapogatózom, hiába a sok tanács ha azokkal se tudok 1ről a 2re jutni, a legjobb linuxot dúrhatom lefelé, sajnálom de igen ez lesz.
2016. szept. 2. 06:38
 22/27 Tom Benko ***** válasza:

Nem kell semmit letöltened, kicsomagolnod.

pacman -S dosfstools és csók.

Hogy látja-e a pendrive-ot, ahhoz a blkid parancs kell, szépen kiírja a rendszer által észrevett háttértár jellegű eszközöket.

Egyelőre a forrásból telepítés szerintem nálad nem opció, dolgozz csak a csomagkezelővel. Javaslom a man pacman parancsot.

2016. szept. 2. 08:49
 23/27 A kérdező kommentje:
blkid ezzel látja, de máshol nem látja sehol. a felső parancs sor egyenlőre nálam nem müxik, mindegy, sztem lezárom a témát mert kezd értelmetlen lenni és én se akarok senkit lefárasztani, szval köszi all és hali! :)
2016. szept. 2. 11:48
 24/27 anonim ***** válasza:

"blkid ezzel látja, de máshol nem látja sehol"

Talán nem mount-olja fel automatice.

Ezért is szokták itt sokan írni, hogy az Arch elkedvetleníti a kezdőket. Nincs vele semmi gond, csak nem első lépésnek való.

A Linux Mint problémára érdemesebb lett volna rákérdezni. :)

2016. szept. 2. 13:22
 25/27 A kérdező kommentje:
Irónikus, mivel ez volt a legjobb linuxom eddig, és pont itt kell megállni, na jó thx mindenkinek!
2016. szept. 2. 13:45
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

"Arch Linux is not for Linux beginners; there's a lot of manual configuration and command line work involved that Linux rookies probably aren't comfortable with. If you are a rookie, that's awesome — welcome to the wonderful world of Linux — but you won't want to start here. [..] If you're familiar with something like Ubuntu and are comfortable with the basic ideas of command line work and configuration files, read on, because Arch Linux is a great next step."

[link]

2016. szept. 3. 05:07
 27/27 Tom Benko ***** válasza:
@24: Én is erre vetek, de a Thunar legutoljára, hogy használtam, már tudott ilyet.
2016. szept. 3. 17:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!