Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ki akarom próbálni az Arch...

Ki akarom próbálni az Arch linuxot de mindég azt írja ki hogy nem javasolt a telepítés, és ha igen is nyomok ennek ellenére nem folytassa, mit kéne tenni?

Figyelt kérdés
barton 2.2GH, 3GB ram, GT 440, 80GB sata.

2016. aug. 31. 13:58
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Sikerült! :D A második videó által, már az fut a régi gépemen, a Puppy linux na az kifogott rajtam,. :D Másodjára már szépen menne csak így is jó sok idő. THX mindenkinek!
2016. szept. 1. 17:18
 12/27 A kérdező kommentje:
Itte van e! : [link]
2016. szept. 1. 17:22
 13/27 A kérdező kommentje:
Újabb problemm.. :-/ nincs hang, csuszkák fent de semmi. Wifi: wifi sehol! Hol az ikonja a jele? A setting ablakja? Minden linuxnak van vmi gyíkja hát (ez nem igaz!).. eddig linoxoknál mindent megtaláltam, nem értem, viszont a yutub szépen megy, legalább az.
2016. szept. 1. 19:02
 14/27 A kérdező kommentje:
Újabb gebasz, nem ismer fel egy db pendrivémet se, hiii :(
2016. szept. 1. 19:29
 15/27 Tom Benko ***** válasza:

Továbbra is: [link]

Hang: pulseaudio kell neki, vagy alsa: [link]

wifi: rengeteg megoldás van, nálam a Network Manager vált be, de lehet network, wicd, stb: [link]

2016. szept. 1. 20:03
 16/27 Tom Benko ***** válasza:
Pendrive: Milyen fájlrendszer? dosfstools fog kelleni, ha minden igaz, az XFCE, amit, ha jól láttam, használsz, tud automountot, ha felismeri a pendrive-ot. De a Thunarban megjelenik az illetékes hivatkozás.
2016. szept. 1. 20:07
 17/27 tabaki ***** válasza:
100%

„eddig linuxoknál mindent megtaláltam”

Tom Benko majd megerősíti vagy cáfolja, de az Archnak az a híre, hogy mindent magadnak kell összeválogatnod rá -- ennek köszönhetően lesz a rendszer pont olyan, amilyenre személy szerint neked szükséged van. Az a gyanúm, hogy amíg jól belövöd, fogsz még érdeklődni egy-két dologgal kapcsolatban, amelyekről eddig azt hitted, természetes velejárói egy oprendszernek.

Ehhez képest a Mint egy másik véglet, alaphelyzetben is fölpakol egy csomó hasznos holmit, amit azután vagy használsz, vagy ott üdül a gépeden -- cserébe viszont csak nagy kényelmesen bele kell ülnöd a készbe. Ez a terjengősség nem mindenkinek rokonszenves, de meg kell adni, nem sok macerával jár.

2016. szept. 1. 21:32
 18/27 A kérdező kommentje:

"Archnak az a híre, hogy mindent magadnak kell összeválogatnod" Igen, tényleg így van, de ilyen alapokat is az kicsit sokk még az elején, de basszus eddig úgy látom ez a legjobb mind közül.

A többit majd nézegetem még, usb-vel nem tudom mifene lehet, meg se mukkan, pedig jók a portok. Xface! Azért az mert a videóban is az volt, így lett nekem is, azt gondoltam az vmi dizájn féle lehet.

Azért mióta piszkálgatom pár dolgot megtapasztaltam linuxok terén, volt ismim aki közel 40 mint én de még hallani se hallot róla.

2016. szept. 2. 02:56
 19/27 A kérdező kommentje:

tar.xz Már itt megakadok mert nem tudom kicsomagolni, nincs rá alkalmazás, ha nincs azt meg fel kell tenni, feltenni meg nem tudom. Ill Amit ajánlottatok helyeket ott voltam de nem tudtam igazán merre navigáljam magam, így át át irányított ismeretlen helyekre, ott megint volt több lehetőség, ott se tudtam mire kell rányomni.

Úgy érzem le fogom szedni, ennyi millió bajt.. erre nem számítottam hogy ez a rendszer totál üres. Mnden angol, a translate az egész oldalt nem fordítja le, külön kell bajlódnom, de így se értem meg mert nem full a fordítás.

Nagyon jó az Arch, tetszene, de így hogy egy mm-t se haladok előre így kegyetlen bajos. Látom nektek erősen természetes, nekem olyan mint egy kezdőnek a klaviatúrával ismerkedni.

2016. szept. 2. 06:27
 20/27 A kérdező kommentje:
Thunar se látja, ez megvan: [link] de ennyi, nem tudom mire nyomjak meg mit csinájak. A mintnél a thunarnál ott volt.
2016. szept. 2. 06:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!