Milyen macbookot vegyek?
Köszi a válaszokat!
Amúgy nem itthon terveztem beszerezni, hanem egy ismerősön keresztül Boszniából. Ott kb. 20 %-kal olcsóbb.
13 colos retina kijelzős Macbook Pro-ról mit gondoltok?
Én azt, hogy pénzkidobás :-)
Egy már elviselhető 256 gigás SSD-vel több, mint 500e Ft, és még egy normális GPU-t sem tudtak ennyi pénzért belerakni, nem is értem, hogy érdemelte ki a "Pro" nevet. Szégyen. A kijelzőn kívül (az persze csodaszép) szerintem egyetemen teljesen felesleges.
Annó, amikor Pro-ra cseréltem a MacBook-omat, akkor ott volt a felárért egy matt kijelző, dedikált GPU, sokkal jobb minőségű fém ház, világító billentyűzet, jobb hangszórók, nagyob aksi, stb. stb. Bőven megérte nekem, ráadásul majd' 6 évig használtam (és működik a mai napig). Na, ezek most ha összehasonlítod egy AIr-rel, vagy a 12"-es MacBook-kal, egyáltalán nem szembetűnők.
Ami még fontos lehet, bármelyiket is választod, 8GB RAM alatt ne vegyél semmit. Később nem bővíthető, és a 4GB nagyon kevés már most is, nem hogy 2-3 év múlva.
Szerintem elég az Air. Pro mellett egyedül a kijelző szól. De Air valamivel könnyebb, vékonyabb és többet bír az akkuja és ezeket írtad fontos szempontnak. Amit kifizetnél felárat a Pro-ra inkább fordítsd SSD-re. Ne alap tárhellyel vedd az Air-t, hanem 256GB-os kivitelben. Plusz természetesen 8GB rammal. Jó pár évig elleszel vele.
(
De ha mindened a retina, akkor Pro. Mégiscsak a te pénzed, te dolgoztál meg érte/spóroltad össze.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!