Ti hogy fogadjátok, hogy néhány éven belül gyökeresen megváltozik a társadalmunk a virtuális valóság elterjedésének köszönhetően?
Értem az álláspontodat és valóban nem jósolható a hosszú távú következménye, de a változás örök. Szerintem ahogyan kialakul egy "divat" úgy feledésbe is merül idővel...
Pl.: fiatal lányok, akik csücsörítve fotózták magukat fogkrémes tükörből.
Egy időbe "divat" lett és azt hitték ez jó, majd pár év elteltével elterjedt erről, hogy "ciki" így leszoktak róla. Most a "partvisnyélre gumipókolt" önarckép fotózás vált divattá (amihez megalkották a "szelfizés" szót is), de csak idő kérdése és ezen is túl fognak lépni! Jön helyette egy másik marhaság.
Erről a eszembe jutott a (South Park 16.évad 3.rész - Mémek réme) c. epizód. Tökéletes görbe tükre a jelenlegi társadalomnak a maga groteszk módján és bemutatja, hogy egy nyilvánvaló hülyeség miként válik "divattá" majd merül feledésbe... szerintem ez lesz hosszútávon a facebookban élő tinikkel is. Először beszippantja őket, majd idővel kinövik.
"de ezekre szép lassan rá vagyunk vezetve, majd kényszerítve" Ez is igaz, de tompíthatjuk a hatását. Lehet bizonyos mértékig elkerülhetetlen, de elősegíthetjük, hogy hamarabb kinyíljon a szeme a gyereknek és egészében lássa a világot.
"Lehet bizonyos mértékig elkerülhetetlen, de elősegíthetjük, hogy hamarabb kinyíljon a szeme a gyereknek és egészében lássa a világot."
Úgy legyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!