Ti hogy fogadjátok, hogy néhány éven belül gyökeresen megváltozik a társadalmunk a virtuális valóság elterjedésének köszönhetően?
Nem fog jó irányba változni a világ, ez biztos. Egyetértek a kérdésfeltevővel, nem szabad elbagatellizálni ezt a dolgot. Az egész képet együtt kell nézni. Márpedig egyre több ember veszi természetesnek, hogy a TV, Telefon, Internet előtt órákat ücsörögni, az normális dolog. Egyre csökken a természetes kommunikáció, és az agyunkat is átformálja ez az életmód. Persze, hogy rossz irányba. Egy embernek az a természetes, ha kint van a szabadban, a zöldben, a friss levegőn.
Ha most hirtelen eltűnnének a szórakoztató médiák (TV, szgép, konzol, mobiltelefon, stb), a legtöbb ember mélydepresszióba esne, nem tudna magával mit kezdeni, céltalannak érezné az életét és unalmasnak. Nem venné észre, hogy ott van előtte az egész világ. Egy másik része rájönne erre, és felébredne az eddigi álmából.
És nem azért rossz ez a sok szórakoztató elektronika, mert istenellenes, vagy mittudomén, hanem azért, mert emberellenes. Nem erre születtünk, nem erre fejlődött ki a szervezetünk, és a Földön egy élőlénynek sem.
Hát ez a véleményem a virtuális valóságról.
#12 Nincs olyan, hogy "nem erre fejlődött ki"!
Az ember, mint élőlény folyamatosan átalakul és változik. Ilyen alapon ne hordjunk ruhákat, hiszen az ember alapvetően szőrös (volt) ami megvédte a hidegtől, tehát a ruha az természetellenes, mert nem így fejlődtünk ki "eredetileg".
Tény, hogy a felgyorsult világban komoly társadalmi probléma, hogy eszközök nélkül nem tudunk kikapcsolódni, bár ez nem az eszközök hibája. Egy fémrúd lehet egy idős ember támasztéka, de lehet egy agresszív ember fegyvere is! A társadalomtól függ, hogy mire használja. Jelenleg a gond inkább az, hogy X óra munka után nem a minőségi szórakozásra van igény, hanem az agymosásra, amihez nem kell gondolkodni hogy szórakoztasson. Ezt viszont nem lehet az eszközök rovására írni. Kevesebb túlhajszolt ember, minőségibb tartalmak és máris hasznossá válnak!
Ha ez ember a szabadidejét egy szórakoztató elektronika előtt tölti, akkor kevesebbet, vagy egyáltalán nem megy szabadba. És mint írtam már, rengetegen (régen én is) töltik az idejüket több órát ilyen módon, a gyerekek nagy része már nem jár ki a térre focizni, inkább leül játszani. Ezt mindenki észreveszi, úgymond köztudott tény, csak te nem. Csak azért meg ne vitatkozz, hogy neked legyen igazad.
Nem maszlag, csak te gondolod annak. De csőlátású embernek hiába magyaráznám.
"Ha ez ember a szabadidejét egy szórakoztató elektronika előtt tölti, akkor kevesebbet, vagy egyáltalán nem megy szabadba."
És mégis járnak. Látom, hogy járnak. Szóval?
"Ezt mindenki észreveszi, úgymond köztudott tény, csak te nem."
Észreveszem én, csak éppenséggel képes vagyok nem szélsőségesen gondolkodni, és meglátni, hogy az egyik nem zárja ki a másikat.
"Nem maszlag, csak te gondolod annak. De csőlátású embernek hiába magyaráznám."
Ha nem maszlag, akkor igazold. Ha csőlátású vagyok, akkor tárd elém tényekkel. Ott a lehetőség a kezedben. Szóval?
"és az emberek mégis kimentek"
Ez aztán a komoly érvelés. Na de MENNYIEN és mennyire változott ez meg az elmúlt évtizedek alatt? Csökkent, vagy nőtt ez az arány? Ilyen egyszerű gondolkodással nem tudok mit kezdeni.
Meg aztán lecsapott itt mindenki a "kint" szóra. El lett már mondva, hogy az agyadat is átformálja például az okostelefon, amit szintén lehet a szabadban művelni, de mit ér a szabadság, ha be vagy zárva egy telefonba?
Ha nem tudsz globálisan átlátni egy témát, csak ugyazt hajtogatod, azzal nem jutsz előrébb.
"És mégis járnak. Látom, hogy járnak. Szóval? "
Neked ugyanezt tudom mondani. Kb az 5 éves unokaöcsém tart ilyen szinten, mint ez a mondat. A többit lásd fent.
"Észreveszem én, csak éppenséggel képes vagyok nem szélsőségesen gondolkodni, és meglátni, hogy az egyik nem zárja ki a másikat."
Úgy látszik mégsem vagy képes nem szélsőségekben gondolkodni, ugyanis én azt írtam, hogy kevesebbet, vagy semennyit. Te csak a szélsőségre reagáltál.
"Ha nem maszlag, akkor igazold. Ha csőlátású vagyok, akkor tárd elém tényekkel. Ott a lehetőség a kezedben. Szóval?"
Igazolja neked a halál, hát nem vagy te olyan fontos nekem. Majd szépen utánanézel az interneten.
De azt elfelejtettétek itt páran, hogy a jövőről volt szó, a virtuális valóság elterjedéséről szólt a kérdés. És Ha az elterjed, még komolyabb probléma lesz, mint mondjuk most a sok okostelefonon lógó, maga körül senkit-semmit nem látó emberek.
Látom már, hogy két kategória vagyunk. Én azt mondom, hogy nem vezet jó irányba a számítástechnikának, elektronikának ilyen szintű elterjedése. Az emberek kevesebbet kommunikálnak, beszélgetnek egymással, de főleg a tinik. Te (és a hasonszőrű társaid) azt mondod, hogy ez így rendben van. Itt tovább nincs értelme vitázni, Te biztos, hogy engem nem fogsz meggyőzni az ellenkezőjéről, és én sem akarlak téged (mert nem érdekelsz ilyen szinten).
De az biztos, hogy amíg egyesek a virtuális sapkájuk alatt élik virtuális életüket és recskáznak virtuális barátnőjükre, addig én a valóságban bulizok egyet, vagy épp kirándulok, társaságban vagyok, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!