Ti hogy fogadjátok, hogy néhány éven belül gyökeresen megváltozik a társadalmunk a virtuális valóság elterjedésének köszönhetően?
"Igazolja neked a halál, hát nem vagy te olyan fontos nekem. Majd szépen utánanézel az interneten. "
Tehát úgy akarsz részt venni egy vitában, hogy nem vagy hajlandó alátámasztani a saját álláspontod. Na húzz a halálba :)
Az meg, hogy mennyien járnak a szabadba, mennyien mozognak még: elegen. Nem kell mindenkinek helyesen élnie, úgyis túlnépesedünk.
"szegények az emberek, nem tudnak Naponta elmenni fagyizni stb"
Na ne már! Ne már, hogy csak pénzből lehet jól érezni magad! Ezt is a média ontja magából, de nem igaz. Ha kimész a térre kosarazni, vagy focizni az ingyé van. Mi régen ezt csináltuk haverokkal, összejöttünk akár 20-30-an is minden nap a téren. Senki nem maradt otthon TV-zni. Ma, ha elmegyek a tér mellett, csak néhány apukát látok kisgyerekével kapura rúgni, nincsenek kamaszok, akik rendszeresen kijárnának. Persze azt én is látom, hogy sokan viszont igenis kijárnak focizni valahova, de mintha egy egész generáció ellustult volna a régiekhez képest.
"Tehát úgy akarsz részt venni egy vitában, hogy nem vagy hajlandó alátámasztani a saját álláspontod. Na húzz a halálba :) "
Minek, úgyse hinnéd el, már látom, hogy bármit írnék, égsz a vágytól, hogy megcáfold.
"Az meg, hogy mennyien járnak a szabadba, mennyien mozognak még: elegen. Nem kell mindenkinek helyesen élnie, úgyis túlnépesedünk."
Ha valami, akkor ez maszlag. Nem a magyarok miatt van túlnépesedés a Földön.
Nagyjából már mindent leírtam, amit gondolok erről. Nem mondom, hogy földhöz fog vágni, de fokozatosan leépíti az embert majd, szerintem. Ahogy fejlődik a technika. És azért valljuk be, ez a virtuális valóság elég durva nagy lépés az emberiség történelmében. És ez már a jelen. Mi lesz a jövő? Agyra köthető játék, amit átélsz?
Elveszti az ember a kapcsolatát a természettel. Mégis csak egy Föld nevű bolygón élünk, ehhez mérten fejlődtünk ki. Nem egy Gép-bolygóhoz mérten.
"És azért valljuk be, ez a virtuális valóság elég durva nagy lépés az emberiség történelmében"
Nem az. Egy érdekes technológiai teljesítmény, de társadalmi szinten nem számottevő. Az egyetlen embercsoport, akiket halmozottan érdekel a virtuális valóság ezen a ponton, az a gamer közösség. És ez jódarabig nem is fog változni. Olyan mértékben, ahogy te azt vizionálod meg pláne nem. Vannak benne érdekes koncepciók, új lehetőségek, többek közt az orvostudomány igencsak jó hasznát tudná venni. De a hétköznapi használata nemcsak hogy nincs kiforrva, de nem is övezi nagy érdeklődés. Hiszed vagy sem, nem egy technológiai disztrópiában élünk, az emberek jelentős részét nem a digitális világban éli az életét. Csupán kiegészíti vele azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!