Ruby programot hogy futtassam windows localhoston?
A szerver directory-ja természetesen nem az, ahol a szerver file-jai vannak, hanem egy általában abból nyíló WEB, HTML, WEB_HTML vagy hasonló nevű könyvtár. Az is lehet, hogy a script csak a HTML dir-ben létrehozott CGI-BIN direktory-ból hívható meg. Ez utóbbi szerverfüggő.
Kis méretű, erre alkalmas szervert találsz a neten, de a nagyon szimplák (pl tiny-WEB server) nem jók. A ruby interpreter-ét is installálni kell.
127.0.0.1/ruby_script_neve.rb
vagy
127.0.0.1/cgi-bin/ruby_script_neve.rb
> És ha élesben akarom futtatni webszerveren, akkor is kell a fordítóprogram?
*értelmező
Nyilván kell, akármilyen webszerver nem fog futtatni Ruby-t puszira. :)
Persze, hogy kell. Ahol a script van, ott kell lennie az interpreternek is.
A szervered lehet, hogy nem alkalmas cgi scriptek futtatására, valószinűleg ezért nyitotta meg a böngésző .txt file-ként.
Hú vazzeg..
Most nézem, az appserv gyak. egy LAMP for windows.
Hát, azt mire bekonfigurálod..
Keress egy szimplábbat. Az appserv ilyesmihez túl bonyolult.
Ja, még azt nézd meg, hogy a ruby script elején a path jól van-e megadva.
Mert annak oda kell mutatnia, ahova a ruby interpretert installáltad.
Sz.v.sz. az Apache-ot kéne bekonfigolni, hogy lássa/alkalmazza a Ruby interpreter-t. Az meg, hogy az Apache "meztelenül" vagy egy LAMP szerű csomaggal lett telepítve, szerintem édesmindegy, az Apache-nak ugyanúgy van config fájlja, nem? :) (Én legalábbis anno XAMPP-ot telepítettem, és lazán konfigolgattam.)
Én erre keresnék:
Google("configure apache to run ruby");
Az első találat szerintem egész érthető, még angol tudás nélkül is. Apache konfigban 2 sor módosítás + a szkriptek fejlécét kell jól megadni, ahogy Robin is írta.
Ha egyszerű dolgokkal próbálkozol akkor próbáld ki a Sinatra-t:
Ha komoly weblapot akarsz akkor Passenger + Rails
Ha pedig az Apache webszerverhez akarsz csak egy kiegészítőt telepíteni hogy fusson a Ruby, akkor mod_ruby, de azt neked kell konfigurálnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!