Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ruby programot hogy futtassam...

Ruby programot hogy futtassam windows localhoston?

Figyelt kérdés
Egy ruby-ban írt weblapot hogy lehet böngészőben megjeleníthetővé tenni?
2016. jan. 13. 08:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Localhoston kell egy HTML szerver, azt be kell konfigurálni (Ha szerencséd van, alapban jó a konfig), a szerver directory-jába másolni a scriptet és böngészőből meghívni a localhostot (127.0.0.1).
2016. jan. 13. 08:22
 2/11 anonim ***** válasza:
0%

A szerver directory-ja természetesen nem az, ahol a szerver file-jai vannak, hanem egy általában abból nyíló WEB, HTML, WEB_HTML vagy hasonló nevű könyvtár. Az is lehet, hogy a script csak a HTML dir-ben létrehozott CGI-BIN direktory-ból hívható meg. Ez utóbbi szerverfüggő.

Kis méretű, erre alkalmas szervert találsz a neten, de a nagyon szimplák (pl tiny-WEB server) nem jók. A ruby interpreter-ét is installálni kell.

[link]

2016. jan. 13. 08:33
 3/11 anonim ***** válasza:
0%

127.0.0.1/ruby_script_neve.rb

vagy

127.0.0.1/cgi-bin/ruby_script_neve.rb

2016. jan. 13. 08:46
 4/11 A kérdező kommentje:
idáig tudom, van szerverem, appserv, viszont nem futott le a ruby fájl, sima txtként érzékelte. És ha élesben akarom futtatni webszerveren, akkor is kell a fordítóprogram? Php mellé akarom tanulgatni a ruby-t.
2016. jan. 13. 09:03
 5/11 anonim ***** válasza:

> És ha élesben akarom futtatni webszerveren, akkor is kell a fordítóprogram?

*értelmező

Nyilván kell, akármilyen webszerver nem fog futtatni Ruby-t puszira. :)

2016. jan. 13. 10:09
 6/11 anonim ***** válasza:
0%

Persze, hogy kell. Ahol a script van, ott kell lennie az interpreternek is.

A szervered lehet, hogy nem alkalmas cgi scriptek futtatására, valószinűleg ezért nyitotta meg a böngésző .txt file-ként.

2016. jan. 13. 10:24
 7/11 anonim ***** válasza:
0%

Hú vazzeg..

Most nézem, az appserv gyak. egy LAMP for windows.

Hát, azt mire bekonfigurálod..

Keress egy szimplábbat. Az appserv ilyesmihez túl bonyolult.

2016. jan. 13. 10:31
 8/11 anonim ***** válasza:
0%

Ja, még azt nézd meg, hogy a ruby script elején a path jól van-e megadva.

Mert annak oda kell mutatnia, ahova a ruby interpretert installáltad.

2016. jan. 13. 10:36
 9/11 anonim ***** válasza:

Sz.v.sz. az Apache-ot kéne bekonfigolni, hogy lássa/alkalmazza a Ruby interpreter-t. Az meg, hogy az Apache "meztelenül" vagy egy LAMP szerű csomaggal lett telepítve, szerintem édesmindegy, az Apache-nak ugyanúgy van config fájlja, nem? :) (Én legalábbis anno XAMPP-ot telepítettem, és lazán konfigolgattam.)

Én erre keresnék:

Google("configure apache to run ruby");

Az első találat szerintem egész érthető, még angol tudás nélkül is. Apache konfigban 2 sor módosítás + a szkriptek fejlécét kell jól megadni, ahogy Robin is írta.

[link]

2016. jan. 13. 10:51
 10/11 anonim ***** válasza:

Ha egyszerű dolgokkal próbálkozol akkor próbáld ki a Sinatra-t:

[link]

Ha komoly weblapot akarsz akkor Passenger + Rails

Ha pedig az Apache webszerverhez akarsz csak egy kiegészítőt telepíteni hogy fusson a Ruby, akkor mod_ruby, de azt neked kell konfigurálnod.

2016. jan. 13. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!