Ha leszedtem már egy programot az internetről (Lazarus) akkor utána honnan tudom, hogy melyik nyelvben írja a programot?
A LAzarus semmilyenben. Az egy keretrendszer.
Ahhoz még kell a freepascal is, bár ha újabb verziót szedtél le, akkor az már tartalmazza a freepascal fordítót is.
A nyelv egyébként, amit támogat a Lazarus, a PASCAL.
Eclipse-hez van Python plugin, kis projektekre teljesen jól működik. De itt találsz egy csomó más lehetőséget is:
Pythonhoz nincs dedikált, integrált környezet, legalábbis én nem tudok ilyenről.
Ha Pythont szeretnél tanulni, akkor elég egy olyan szövegszerkesztő, ami syntax highlight-os. Pontosabban, elég egy bármilyen is, de a szintaxis kiemeléssel bíró az egy kezdő számára jobb, mert olvashatóbbá teszi a kódot.
Én ezt választanám a helyedben:
De ha jót akarsz magadnak, akkor maradsz a Lazarus-freepascal kombónál.
Hagyományosan az Idle, de én jól elvagyok a Geanyvel is (azért ezt a nindzsát gyorsan letöltöttem, köszi, #7!):
De maradj csak a Lazarusnál, nem rossz az, ha gyorsan akarsz csinos ablakos progikat írni. A nyelvet meg onnan tudod, hogy oda van írva a letöltőoldalra.
„The professional Free Pascal RAD IDE”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!