Mit lehet tenni, ha a Windows 7 újratelepítésekor a rendszer nem kínálja fel a particionálást?
Az előzményekről röviden:
A korábban 3 részre particionált lemezt újra egyesítettem a kötet törlése majd a mellette látható kötet kiterjesztése révén (a Lemezkezelésnél). Így lett egy nagy partícióm, amin a rendszer is van. Ez a C meghajtó.
Következő a probléma:
Amikor beteszem a telepítő dvd-t a gépbe, s mennék végig a folyamaton, akkor nem kínálja fel azt, hogy az egyesített vinyót ismét feldarabolhassam, s a Windows részére kialakítsak egy külön partíciót. Tehát mikor telepítés közben vagyok, s eljutok odáig, hogy látom a vinyóm méretét, nem látok olyat, hogy formázás, partíció törlése ill. létrehozása stb. Ezt miért csinálja?
Ha már telepítem a rendszert a gépre, utána nem fogok tudni particionálni, nem? Pedig szükségem lenne rá, mert nem akarom, hogy a Windows ugyanazon a partíción legyen, mint minden más anyagom.
Ú, ezek ésszerű ötleteknek tűnnek, nagyon köszönöm!
Ezeknek utánajárok, s jövök az eredménnyel, ha esetleg más is küzdene ilyen problémával.
Na, hát persze, hogy tovább fokozódik a rejtély!
Megnéztem a Biost, amit a Delete gomb megnyomásával lehetett előhívni, s kéremszépen nálam az elsődleges bootolási eszköz a dvd meghajtó!
1st Boot Device CDROM: 3S-TSSTcorp
2nd Boot Device SATA: 3M-WDC
3rd Boot Device Removable Dev.
Ez most azt jelentené, hogy valami bibi van a telepítő dvd-vel? De hát látok rajta setup.exe-t, amit el is tudtam indítani (mert azért azt a "magam alatt vágom a fát" kört lefutottam :-), s maga a telepítés le is volt folytatható. Egyetlen hiba az volt, hogy a particionálást nem tudtam végrehajtani.
Szóval most ugyanott vagyok, ahonnan elindultam. Lassan megőrülök.
A lemeznek kell boot -olhatónak lenni. Azt te fizikailag (fájlként) nem látod.
A gyári Windows 7 lemez és annak pontos másolatai boot -olhatóak. Tehát egyszerűen annyi a dolgod, hogy letöltesz egy boot -olható Windows 7 lemez képet és azt normálisan (kép felíró funkcióval) kiírod.
Hát most megnéztem, hogy mit írtam ki, s szinte ugyanazt látom, mint a korábbi "rossz" lemezen: látom a setup.exe-t, meg a boot mappát, szinte minden ugyanaz, pedig a "Burn image file to disc" opciót választottam...
Vagy akkor itt most azon van a hangsúly, hogy NEM a "Burn files/folders to disc" lehetőséget választottam?
Te jó ég! Működött!
Hálás köszönetem minden hozzászólónak! Sokat segítettetek nekem! Nélkületek nem sikerült volna, ebben biztos vagyok!
Szóval kiírtam image-ben a windowst, majd elindítottam a telepítőt. Még annyit tanultam menet közben, hogy először törölnöm (!) kellett a már meglévő elsődleges partíciót, s csak ez után lehetett felosztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!