Hogyan kell Windows 10-re frissítenem a jelenlegi operációs rendszeremet? ˇˇTöbbi lentˇˇ
Jelenleg nekem Windows 8.1 operációs rendszerem van. Egy kicsit feltuningolom a számítógépemet egy SSD-vel. Ez az SSD mellett van még egy 1 terrás HDD-m. Most persze még nincs meg az SSD, így jelenleg az op. rendszerem a HDD-n van. A HDD-n van 2 partíció: 'Helyi lemez (C:)' és 'Helyi lemez (D:)'
A 'Helyi lemez (C:)'-n van rajta a Windows 8.1
Holnap be is fogom szerelni a gépembe az SSD-t, és arra szeretném rárakni a Windows 10-et. Csak annyi a gond, hogy ha (tegyük fel) 2 háttértáram van (SSD, HDD), akkor hogy kell frissítenem az op. rendszeremet 10-re, hogy az SSD-men legyen rajta, de a HDD-n már ne legyen rajta a "régi" (Windows 8.1)?
Tehát azt szeretném, hogy a HDD-nek a 'Helyi lemez (C:)' meghajtójából kerüljön át az operációs rendszerem az SSD-re de úgy, hogy ne a Windows 8.1 legyen rajta, hanem a 10!
Végezetül én azt az eredményt várnám, hogy a HDD-n a 'Helyi lemez (C:)' meghatón nem lenne SEMMI, de az SSD-n már rajta lenne a Windows 10.
Köszönöm előre is a válaszokat!
Kérdező: Ákos
Ezt a Windows Update-el ( amin keresztül ugye frissít 10-re ) biztos, hogy nem fogod tudni megcsinálni.
Vagy most elkezded a frissítést, majd ahogy az első válaszoló javasolta, klónozod a meghajtót.
Vagy tiszta telepítést csinálsz.
Innen le tudod tölteni a Windows 10 telepítőjét: [link]
Előző vagyok.
Annyival kiegészíteném a válaszomat, hogy az új 1511-es Windows 10-et már tudod aktiválni 7-es, vagy 8-as kulccsal is.
Ha esetleg az automatikus aktiválás lenne az oka a frissítésnek.
"Annyival kiegészíteném a válaszomat, hogy az új 1511-es Windows 10-et már tudod aktiválni 7-es, vagy 8-as kulccsal is. "
Ez új infó, ezt én sem tudtam.
Akkor meg fölösleges frissíteni, leszeded a netről a Windows 10 telepítőt és rakod felfele az SSD -re, beaktiválod a Windows 8.1 kóddal.
Úgy csináld, hogy telesítés alatt legyen lehúzva a HDD az SATA portról vagy a tápról. Így nem kavar be, a Windows 10 nem hoz létre indító menüt sem.
Utána mikor felment, visszadugod a vinyót. Lemented róla mai kell, megformázod, és mehetnek vissza az adatok.
Igen, és is itt olvastam: [link]
Gondolom sok visszajelzés érkezett, hogy macerás a frissítési folyamat.
Főleg hogy a Win 10 már a legkisebb hardverváltoztatás után újraaktiválást kért, és akkor ugye vissza az előző rendszer, és újra frissíteni.
Én kicseréltem a gépembe a 2 GB-os RAM modult 4 GB-osra, és ennyi elég is volt ahhoz, hogy elvesszen a 10 aktivált állapota. Kezdhettem előröl a frissítést. Nagyon örültem neki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!