Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Windows 7-el miért akad a...

Windows 7-el miért akad a youtube?

Figyelt kérdés
Asus k50c laptopom van, sis mirage 3 videókártyával, legújabb, az asus oldaláról letöltött hozzá való driverrel és mikor youtubon videót nézek nézhetetlenül akad, és a processzor folyamatosan 100%-on pörög. XP-n ez a gond nem volt. Próbáltam linuxxal ahol azt írta, hogy a vga nem használható, ezért hardveres gyorsítást alkalmaz, ami miatt a cpu használat magasabb lehet. Ami így is van, de hogyan tudnám ezt kikapcsolni, vagy mit tudok tenni, hogy a VGA-t használja?

2015. dec. 3. 09:59
 1/9 anonim ***** válasza:

1 magos 1,2-es celeron processzor van benne, nem csodálom, hogy akad. Főleg, ha valami nagyobb felbontású videót próbálsz megnézni.

Az xp egy 15 éves oprendszer, érthető hogy jóval kisebb gépigénye van mint a win 7-nek, kevesebb erőforrást is igényel. A 7-es több ramodat eszi meg, jobban igénybe veszi a hardverelemeket csak az oprendszer működtetéséhez és kevesebb erőforrás marad másra.

Ami biztosan kevés, az a processzor.

2015. dec. 3. 14:06
 2/9 A kérdező kommentje:

És ez miatt akad linux alatt is? Feltelepített linuxról van szó. Van-e valami amivel kicsit visszább tudnám venni a windows alap fogyasztását, vagy teljesítményt növelni, csak annyira hogy ne akadozzanak a videók (144p-nél is akad).

msconfig alatt mindent feleslegesen induló programot letiltottam

2015. dec. 3. 22:41
 3/9 anonim ***** válasza:
Sok dolgot nem tudsz. Vannak kiherélt windows 7 lite verziók a neten, de az sem garancia. Az 1,2-es proci mindenhez kevés.
2015. dec. 4. 08:29
 4/9 A kérdező kommentje:
Hát ezt szomorúan hallom, mindenesetre köszönöm a választ :)
2015. dec. 4. 14:35
 5/9 A kérdező kommentje:

Nos, nem hagyott nyugodni a dolog, és próbálgattam ezt-azt, és talán találtam valamit ami változtathat a problémán, vagyis inkább a megoldásán.

Gondoltam nézek Windows élményindexet, viszont kaptam ott egy hibaüzenetet miszerint "Nem mérhető meg a videóteljesítmény" amiről képet is lőttem, meg hagytam kicsit üresjáraton, hogy megnézzem a Windows maga mennyi cput használ, és hát nem sokat, pedig meg volt nyitva utorrent, 13-as word (meg a képen éppen nem, de a mozilla is, és szintén 0 körül mozgott a processzor használat).

[link]

Viszont amikor ment videó, szimpla sd felbontásban, kinagyítva, akkor meg folyamatosan 100-on volt a CPU használat, youtubbal szintén, még 144p-vel is.

2015. dec. 4. 15:19
 6/9 A kérdező kommentje:

Véletlenül elküldtem mielőtt befejeztem volna az irományom... Folyt. ->

Viszont csak akkor ment 100-on mag szaggatott (a hang is) amikor előtérbe voltak ezek. Ha lent voltak tálcán, de ment a videó, minden gond nélkül ment még 720p-ben is, nem szagatott (hangból következtettem erre). Viszont ha megnyitottam, egyből cpu használat 100-on, lejátszás meg szaggatott.

Szóval a hibaüzenetből, meg a cpu használatokból arra következtettem, hogy nem a CPU a gyenge, hanem tényleg a VGA-val van valami gáz, ezért a CPU dolgozik helyette (vagy valami ilyesmi, nem értek hozzá).

2015. dec. 4. 15:24
 7/9 anonim ***** válasza:

A te verziód szerint akkor a procid mellé téve egy brutális vga-t, minden játék simán futna :)

Azért ennél árnyaltabb egy kicsit a kép.

Amikor előtted van a video, akkor nem csak a grafikus egységek, hanem a processzor egység is dolgozik. Amikor leteszed tálcára, nincs grafikus feldolgozás, mind a kettő egy minimális üzemmódba lép át, a processzor csak a hangfájlok kezeléséért felel és olyan feladatokat végez, melyek pl. a video idejét számítása, hogy a hanggal szinkronban haladjon, ha visszanyitod az ablakot, az idősávhoz társított képek jelenjenek meg... stb.

Tehát ha lent van tálcán, megspórolja a gép a grafikus elemek kezelését és sok munkát megspórol magának.

2015. dec. 4. 15:31
 8/9 A kérdező kommentje:
És az élményindex miért nem tud videó teljesítményt számolni? Van driver telepitve, ráadásul hivatalos oldalról, saját, ehhez a típushoz való.
2015. dec. 4. 15:37
 9/9 anonim ***** válasza:

A windows élményindexe kaka. Sok driverelemet kezelni tud, de pontosan és részletekben menően pl. nem látja.

Vagy éppen valamiért nem fér hozzá, akár egy rosszul megírt kódsornak köszönhetően.

Sok oka lehet.

2015. dec. 4. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!