Van olyan Windows alapú live USB (tehát amiről bootolni lehet és RAM-ban dolgozik), ami 64 bites környezetben is működik?
Régi merevlemez kerül majd az új gépbe, és annak egyik partíciójára fogom telepíteni valamelyik mostani, későbbi Windowst... előtte viszont szeretném lementeni azt a kevés (de annál fontosabb) cuccaim amik ugyanott, a régi XP-s rendszer partíción voltak.
(azért előtte, mert az új rendszert csak a régi partíciójára tudom telepíteni, a többire nem lehet, azokról is kell kimentenem)
Van-e tehát live USB-s Windows rendszer amit használhatnék? Mert ha jól sejtem, behelyezve majd az új gépbe a régi merevlemezt, 64bites gépen nem fogom tudni elindítani a rajta lévő felrakott XP-t.
(Régi gépnél táp és valószínűleg alaplap is elszállt, abban indítva el és abban másolgatva le már nem tudok)
Köszönöm ha tudsz választ!
#1, van olyan kimentendőim, amik programhoz kötött fájlok (és sajnos nem, nem Office vagy olyasmi amire lenne alternatíva), tehát a válogatáshoz futtatnom is kéne tudni. Sajnos az USB átalakítós memóriakártyám tárhelye is véges, 100 gigákat nem tudok csak úgy vakon lementegetni.
Linux-ot egyébként már próbáltam, több disztrót is, de sosem jöttek be. Ráadásul munka mellett azért kikapcsolódásra is lenne majd a gép, és komolyabb játékokhoz pláne nem alkalmasak.
Ettől függetlenül ment a zöld kéz, még várok választ ha valaki képben van. Neten próbáltam találni, de nem jártam sikerrel, még fórumos megemlítés szintjén sem. :-/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!