Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Van olyan Windows alapú live...

Van olyan Windows alapú live USB (tehát amiről bootolni lehet és RAM-ban dolgozik), ami 64 bites környezetben is működik?

Figyelt kérdés

Régi merevlemez kerül majd az új gépbe, és annak egyik partíciójára fogom telepíteni valamelyik mostani, későbbi Windowst... előtte viszont szeretném lementeni azt a kevés (de annál fontosabb) cuccaim amik ugyanott, a régi XP-s rendszer partíción voltak.

(azért előtte, mert az új rendszert csak a régi partíciójára tudom telepíteni, a többire nem lehet, azokról is kell kimentenem)

Van-e tehát live USB-s Windows rendszer amit használhatnék? Mert ha jól sejtem, behelyezve majd az új gépbe a régi merevlemezt, 64bites gépen nem fogom tudni elindítani a rajta lévő felrakott XP-t.

(Régi gépnél táp és valószínűleg alaplap is elszállt, abban indítva el és abban másolgatva le már nem tudok)

Köszönöm ha tudsz választ!

2015. nov. 30. 16:24
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Minek ehhez windows? Sima másolgatáshoz egy Ubuntu Live USB is teljesen jó, aztán ki tudja, a végén még meg is tetszik... ;)
2015. nov. 30. 16:37
 2/3 A kérdező kommentje:

#1, van olyan kimentendőim, amik programhoz kötött fájlok (és sajnos nem, nem Office vagy olyasmi amire lenne alternatíva), tehát a válogatáshoz futtatnom is kéne tudni. Sajnos az USB átalakítós memóriakártyám tárhelye is véges, 100 gigákat nem tudok csak úgy vakon lementegetni.

Linux-ot egyébként már próbáltam, több disztrót is, de sosem jöttek be. Ráadásul munka mellett azért kikapcsolódásra is lenne majd a gép, és komolyabb játékokhoz pláne nem alkalmasak.

Ettől függetlenül ment a zöld kéz, még várok választ ha valaki képben van. Neten próbáltam találni, de nem jártam sikerrel, még fórumos megemlítés szintjén sem. :-/

2015. nov. 30. 17:20
 3/3 anonim ***** válasza:
Értem. De ha USB-ről indítasz egy Windows-t, abból hogy akarod futtatni az XP-re telepített programokat, amik a fájlok megtekintéséhez kellenek? Ha az XP-t nem sikerül elindítani (azért egy próbát lehet megér), csak annyit tehetsz, hogy átmásolod a rendszer partícióról a fontos fájlokat, újrarakod a Windows-t, és kész. Ha nincs hely, esetleg ideiglenesen valami másik HDD-re, vagy külső HDD-re, NAS-ra, Laptopra, nemtom valahová lemásolod őket. Új gépbe amúgy sem árt új HDD, (a mentésekről nem is beszélve) a régi, 80-120Gb-s lemezek időzített bombák, ha kimúlnak megy minden, új lemezeknek meg 10-12 ezer körüli a TERRAbájtonkénti ára, nem vészes egy komplett géphez mérve.
2015. nov. 30. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!