Mi a véleményetek a Kairos Technologies tárhelymegosztásáról?
Szerintem csak annyit mondott, hogy a kosher nem azt jelenti, amire te gondolsz.
Érdemes megnézni akkor már a leghitelesebb forrásban ilyen kérdésben, ami a Leviták könyve (Mózes harmadik könyve), hiszen itt írnak erről. Itt elolvashatod például: [link]
"Lev 11.1
Az Úr így szólt Mózeshez és Áronhoz:
Lev 11.2
"Mondjátok meg Izrael fiainak: Nézzétek, az összes szárazföldi állatok közül ezeket ehetitek.
Lev 11.3
Minden állatot, amelyeknek hasított körmű, villás patája van, és amely kérődzik, megehettek."
/folytatódik még jó hosszan/
Elég részletes a szabályozás egyébként, a kosher(kóser) ételek azok, amelyek megfelelnek ezeknek az előírásoknak (ezt nevezik kashrutnak, mármint a szabályrendszert).
Én személy szerint nem csak kosher ételeket fogyasztok, mivel nem vagyok ilyen szinten vallásos, de anno átrágtam magam a szabályokon. Szokták még használni a kifejezést az étel elkészítésénél felhasznált egyéb hozzávalókra, például a sóra, amelyet kifejezetten úgy gyártanak, hogy a kosher ételek elkészítéséhez a legmegfelelőbb legyen. Elterjedt, de téves szokás az, hogy koshernek mondják azt is amely a zsidó tradíciókhoz tartozik, ez általában ott terjedt el, ahol ellenségesek voltak velük és szimplán az étkezési szokásokat azonosították a zsidó kultúrával.
Nem mondtam, hogy hazudsz, az az ember akire hivatkoztál is hazudhatott vagy szimplán tévedhetett, előfordul. A kosher étkezési szokásokra használatos zsidók körében. Mint mondtam azok használják mindenfélére, akik ennyit érzékelnek a zsidó kultúrából és megpróbálják leegyszerűsíteni azt. Kicsit olyan ez mintha a magyarságot a gulyással meg a pulival azonosítanák és minden másról tudomást se vennének.
Minimálisan követem csak a zsidó állam politikáját, de a vezetésben nagyrészt vallásos személyek találhatóak meg, akik tisztában vannak a Tórával.
Ha belinkeled a felvételt az elhangzottakról akkor szívesen megnézem, ha esetleg ez nem megoldható, akkor csak add meg az időpontot és helyet, hogy hol hangzott el és rákeresek én, hátha fel tudom kutatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!