Milyen gépet kéne vennem, kifejezetten Linuxos célokra?
Én nem szeretem az UBUNTU-t, eléggé csicsás meg...gagyi ahogy kinéz. A Mint az összes közül amelyik leginkább tetszik :D
Nem igazán értettem eddig ki mit mond, szóval bocs ha leszóltam valakit :D
Nem csak ez a 2 disztró létezik.Hanem több száz.Van olyan is amiről még én sem hallottam.
Amik ismertebbek:Fedora,Ubuntu,Mint,Mageia,Elemantary OS,Arch,Puppy,Gentoo,Slacwarel...
Az , hogy melyik mennyire csicsás az a DE-en múlik és nem a disztrón , mert bármelyik DE feltelepíthető bármelyik rendszerre (más kérdés , hogy sajnos sok disztró csak egy DE-re van kihegyezve).
Az eredeti rendszereket érdemes próbálgatni: Debian , Redhat , Arch , Slackware , Gentoo , Gobo , LFS.
Ennyi rendszer létezik , a többi ezek valamelyikének a forkja , és kb annyiban különböznek az eredetitől , hogy van saját installerük , esetleg egy szoftverközpont , lógó , háttérképek , vagy egy saját felület , de sokszor pont ezek okozzák a gubancokat és az instabilitást a használat közben.
Nekem az XCFE a kedvencem.Egyszerű és letisztult.
De amugy nem úgy gondoltam a csicsás szót hanem úgy hogy minde be van állítva.
Vista:tul csicsás és sok memoriát eszik.Többet mint a 7.
7:szerintem a legjobb Windows.Egyszerű és letusztul.
XP:Kinézetével nekem nincs bajom.A régi szép idökre emlékezetet.:)
8.1:Telefonná akartak átlakítani a PC-t.Ez nem jött össze.Mert a csempéket sokan számüzték.Nekem nem jött be.És sok benne a kombatiblis probléma ugyan ugy mint a Vista-ban.
Mint szerintem nem fapados.De mivel az Ubuntun alapszik így a hibái nagy része megmaradt ezért én töröltem is az első frissítés után mert elpatkolt az ablakkezelő és míg kigugléztam volna a megoldást addig disztrót váltottam.Nem bántam meg.A Mint és az Ubuntu ismerkedésnek jó de ha komolyabban akkarsz Linux-ot használni hosszútávon akkor nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!