Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Most vettem új gépet, de az...

Most vettem új gépet, de az útállatos Win 8.1 van rajta. Van a gépen garancia. Ha lecserélem az op rendszer 7-re. Akkor elveszti a garanciát?

Figyelt kérdés
Rühellem ezt az új csempés f*s rendszert, külön kell beírjam a keresőbe, ha a képeket meg akarom nézni a saját gépet se találo, majdnem a földhöz vágtam anya laptopját. Szóval ha nem lehet lecseréni 7 re ezt a lócitromot, akkor viszem vissza az egész gépet, mert ez így nem lesz jó. Szóval lecserélhetem anélkül, hogy elveszti a garanciát?

2015. jún. 5. 13:37
1 2 3 4
 21/38 Csori96 ***** válasza:

Ezért kérdeztem, hogy mire akarja használni. Ezt a gépet nem átlagos otthoni felhasználásra vagy játékra tervezték. Ha jól tudom, nincs is benne külön videokártya, valószínűleg integrált. Ennyi pénzből egy nagyon szuper gépet össze lehetett volna rakni, amely jó pár évig maxon vitt volna minden játékot. Én a helyedben visszavinném, ha lehetne.

Itt az oldalon vagy a külön erre szakosodott fórumokon kérhettél volna segítséget egy az igényeidnek megfelelő konfiguráció összeállításában. A konfiguráció alapján egy számítástechnikai boltban összerakták volna a gépet.

2015. jún. 5. 17:19
 22/38 A kérdező kommentje:
Nem akartam azt a hibát elkövetni, hogy olyan gépet veszek, ami ma teljesen megfelel, de jövőre már lehet fejleszteni. Szerintem ugyan ott vagyok, ha össze adjuk a későbbi fejlesztéseket, mint hogy egyszerre veszem meg. 4 éve kaptam első számítógépem 90 ezerért. Akkor teljesen megfelelt, aki össze rakta, meg is mondta, hogy most ugyan jó, de 3-4 év múlva már fejleszteni kell, és hogy vigye a mai játékokat, bele kéne ölnöm 150-200 ezret, ami már lassan 300 ezer és ez még csak a mai játékoknak felel meg. Én nagyon szeretem a szimulátorokat. Az ETS2-vel szoktam sokat ellenni, csak az is normal grafikán 20-24 fps mellett döcög, de nagyvárosban le megy az 15-re is. De fura mód igaz alacsony beállításoknál a Call of Duty Ghost a Battlefield 4 kiakasztásra kerültek a gépen. Pedig gyenge gép. Másrészt szoktam videókat csinál, ma már nem, mert Time lapse videót szoktam és itt 2-3000 vagy több képről van szó, aminek nem hogy a rendelerését, de még csak a behelyezése sem megy. Vagy mentés közben lefagy. Szaggat a skyrim, szaggat a CSGO és mai játékokat fel se merek rakni, mert elfüstöl a proci. Zenekészítésnél is ha már sok minden benne van, 5 percenként kell lementsem a zenét, hogy halljam milyen lett, mert a szerkesztőben ha lejátszom akadozik nagyon. Szóval pár éve gyűjtögetek pénzt mert elhatároztam, hogy veszek mostmár egy erőműt. igen, az a kocka fajta fiú vagyok, csak nem igen tudtam eddig eleget tenni. Valamint szeretném megvásárolni majd a megjelenő Oculust Riftet is és ahoz sem egy comodor kell. Igen, ebben a gépben nem sok minden van, de lesz, mert azért dolgozom. Sokat jártam utána ennek a processzornak ami benne van, és jobb egy i7-esnél ami 5-6 évre előre biztosítja azt, hogy nem kell 2 évente 70 ezerért újat venni. De legalább nem anyuci meg apuci vágta alám...
2015. jún. 5. 17:39
 23/38 Csori96 ***** válasza:

A processzor valóban erős, de nem otthoni felhasználásra tervezték, és ez a gép nem nagyon alkalmas játékra. 450 ezer Ft-ért ennél sokkal jobb gépet össze tudtál volna rakni. Nem tudom, hányan tévednek még ehhez a kérdéshez, de szerintem mindenki azt tanácsolná, hogy ha még tudod, vidd vissza.

HP Z420 (WM612EA) - alkatrészek

Processzor - 105.000 Ft

8GB RAM - 25.000 Ft (max)

Táp - 40.000 Ft (max)

Optikai meghajtó - 10.000 Ft (max)

Merevlemez - 35.000 (max)

Ház - 15.000 Ft (max)

Ez nagyjából 230 ezer Ft, és még van benne egy nagyon drága alaplap, amit közel sem tudsz kihasználni.

2015. jún. 5. 18:15
 24/38 A kérdező kommentje:
Még nem tudom kihasználni igen, de nem is olyan gépet akarok, amit most épp hogy csak ki tudok használni, hanem bőven töbet tudjon annál, amire ma szükség van, de ezt nem értitek. :/ Nem akarok szin te évente új gépet vásárolni, mert a technológia rohamosan fejlődik..
2015. jún. 5. 18:32
 25/38 Csori96 ***** válasza:

Az utolsó tagmondatom az alaplapra vonatkozott. Felesleges otthoni felhasználásra egy több, mint 120.000 Ft-os alaplap. Olyan funkciókkal rendelkezik, melyek egy átlagfelhasználó számára feleslegesek.

Próbáltál már valamilyen játékot rajta? Esetleg lefuttathatnál egy tesztet. ( [link] )

2015. jún. 5. 19:05
 26/38 A kérdező kommentje:

Azt még nem helyeztem üzembe, még várom a további alkatrészeket. De a mostanit viszont igen. xD 6 percig tartott a demó betöltése és 10 másodperc alatt 13 fps-t játszott le az-az durván 1fps/s xD...

AMD Radeon 5500HD Series

Intel Celeron E3300 2x2.5 Ghz

4 Gb ram.

XD

2015. jún. 5. 20:33
 27/38 Csori96 ***** válasza:
Milyen videokártya lesz benne?
2015. jún. 5. 20:53
 28/38 A kérdező kommentje:

na itt van hogy fog össze állni.

Gépház+ami vele jön: [link]

-Processzor Intel Xeon E5-1620v2 (3,7 GHz, 10 MB)

-ram 8Gb

-merevlemez 1000gb

-op. rendszer kizárólag win 7

amiket veszek, vettem bele:

-merevlemez 2. háttértárnak: [link]

-tápegység: [link]

-memória: [link]

-videókártya: [link]

-hangkártya: [link]

2015. jún. 5. 21:47
 29/38 A kérdező kommentje:
Ezeknek a fele már meg van, még dobozába, ebbe a gépbe nem akarom bele rakni. És 2-3 eszközt sikerül jóval oclsóbban beszerezni.
2015. jún. 5. 21:49
 30/38 anonim ***** válasza:
Ez az a gep, aminek semmi ertelme. Proci jo, szerverbe. Jatekok alatt el fog verezni a nala olcsobb procikkal szemben, szervernek meg szinten alkalmatlan a tobbi hardware miatt. Kb mintha egy jatszo szervergep lenne ami mindket dologban alulmarad a nala olcsobb konfigoktol. Reszvetem, legkozelebb nezz utana mit veszel vagy kerdezz meg valakit. Attol meg alkalmas azokra amit akarsz, de ennyi penzert borzaszto rossz.
2015. jún. 6. 01:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!