Ubuntu telepítése?
Minimum System Requirements
1 GHz processor (for example Intel Celeron) or better.
1.5 GB RAM (system memory).
7 GB of free hard drive space for installation.
Either a CD/DVD drive or a USB port for the installer media.
Internet access is helpful (for installing updates during the installation process).
Van egyáltalán ilyen a gép? (nem a CD, DVD, hanem a proci, ram, stb.)
1,5 giga ram kell neki, 1gigát még meg lehet próbálni, de 512MB-val felesleges próbálkozni.
Procid van 1GHZ-es?
Ez is olyan, hogy a 733MHz-t még meg lehet próbálni, de 500 alatt nem fog menni.
Nagyon régen volt már az, hogy csak CD-t szereltek laptopba.
Milyen a többi hardver benne?
Nézegettem azt a laptop típust. Ha tényleg 66 MHz system clock és 128 MB RAM, akkor talán nem az Ubuntu a nyerő választás hozzá.
Ezek a rendszer parameteri:
-Win XP professional sp3
-Intel Pentium II 233 MHz
-128 MB RAM
-NeoMahic MagicGraph 128ZV/ZV+/XD driver
Hát te ezen Ubuntut az életben nem fogsz használni.
Maradjon rajta a Windows XP, tegyél rá egy Office 97/200/2003-at, és lehet vele gépelni, amikor otthonról távol vagy.
Vírusirtót ne rakj rá, mert ez még netezésre is teljesen alkalmatlan, esetleg ezzel a GYIK-kel, vagy wikipédiával még megbirkózik nagynehezen, de még ezekkel is lassú, facebook már kínszenvedés, flash-es oldalakról meg ne is álmodj.
Sajnos ez van.
Erre még modern linux disztrót sem nagyon tudnék ajánlani, aminek ez elég lenne.
Irodai munkára pedig xp és office.
Rendben, köszönöm :/
Akkor egy masik gepre teszem. Amit letoltok az oldalról, azt siman csak kiirom cd-re, es menni fog? Vagy kell valami kulon iso iro?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!