Ubuntu telepítése USB-ről?
Nos, a helyzet az, hogy egy elég gyenge gépre szeretném felhúzni az Ubuntut, mivel Microsoték lekapcsolják az XP-t - épp ideje váltani. Szóval, próbáltam a LinuxLive USB Ceator-t, meg a UNebootin-t is, de meg sem nyikkant. Illetve de... Boot menüben 3 darab USB opciót ad ki, egyiket sem tudom mit jelent (USB-FDD, USB-ZIP/LS120, USB-CDROM), de csak az USB-ZIP/LS120-ra reagált annyival, hogy "Boot from USB disk failed, status <000000333>". Úgyhogy azt szeretném megkérdezni, hogy milyen más mód létezik még Ubuntu pendrive készítésére. A válaszokat előre is köszönöm!
(CD szóba sem jöhet, sajnos nincs íróm...)
Valószínűleg az lesz a gond, amit írsz: régi a gép, pendrive-ról nem tud bootolni.
A helyedben én megkérnék valakit, hogy írjon ki nekem egy telepítőt.
Ha ez sehogy nem játszik, akkor esetleg érdemes lenne utána nézni, hogy a windows alól telepítesz egy külön partícióra ubuntut, majd arról bootolva telepíted a végleges helyére (nem csináltam még ilyent, de szerintem kivitelezhető lenne).
Ha nagyon múzeális a gép, akkor lehet, hogy az alap Ubuntu kicsit lassú lesz. Érdemes lehet ilyenkor megpróbálni az XUbuntut v. a Linux mint XFCE kiadását.
A napfény városában szívesen segítek beüzemelni!
De igen, azzal kezdtem. Most erre a rendszerre még nem raktam, szóval akkor ne is tegyek?
(Köszönöm a gyors választ!)
Lehet tenni, csak okosan. Valószínűleg az okozta a megakadást. Anno én itt már feladtam az Ubuntuzást :)
Amíg nincs kellő tapasztalatod a terminál világában, addig használd a gyári drivert! Aztán meg majd rá jössz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!