Ubuntu Linux telepítése? (lent)
Letöltöttem egy Ubuntu Linux op. rendszert.
Adatai:
mérete - 697MB
kiterjesztése - ISO
Ha ezt kiírom DVD-re, be fog tudni boot-olni a gép a lemezről?
Jelenleg egy UHU Linux 1.2 van a gépen (átmenetileg). Berakom az üres DVD-t. Kirak egy ablakot, ahol van egy CD-re írás lehetőség. Rákattintva egy pár beállítás a sebességre és címkére vonatkozóan. Az egyik mezőben a CD/DVD írómat írja ki, rákattintva van "Lemezkép-fájl" lehetőség, nem tudom itt mit kell választani, mert ha a lemezkép-fájlt választom kéri, hogy írjam be a nevet (alapból "ismeretlen.iso" van oda írva). Ezt CD-re vagy DVD-re írjam ki? (nincs semmilyen program az íróhoz telepítve, a linux alapértelmezett író cuccai vannak)
Valami nem jó!
Ha "lemezkép-fájl"-ra megyek és kéri a nevet, akkor kiválasztom és OK-ra nyomva azt írja, hogy már a fájl létezik, felül akarom-e írni. Szerintem ezzel az opcióval egy lemezről lehet képfájlt csinálni, mert ki kell választani a mentés helyét, ott meg csak a gépre tudom menteni, nem szerepel ott az író.
Rakd fel a Brasero-t, vagy terminálban asszem
sudo apt-get install brasero
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!