Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ubuntu telepítése Asus netbook...

Ubuntu telepítése Asus netbook-ra pendrive-ról?

Figyelt kérdés
Adott egy Asus Eee Pc 904HD, nincs rajta semilyen OP-rendszer. Van egy 8 gigás pendrive-om. Szeretnék Ubuntu-t rakni a gépre. Találtam leírásokat a neten, de nagyon sok bonyolult nekem, ezért kérlek ne linkeljetek. Tudna valaki egy részletes leírást csinálni nekem. Pontról-pontra, szájbarágósan. Kezdő vagyok. Köszönöm.
2012. ápr. 3. 12:11
 1/3 anonim ***** válasza:
[link] Ezt ajánlom, mivel ezzel nagyon könnyen rá lehet pakolni egy USB-s eszközre gyakorlatilag bármilyen Linux disztribúciót például az Ubuntut is. A kezelése nagyon egyszerű, elég csak párat kattintani, de ha esetleg mégsem egyértelmű, akkor majd leírom a használatát.
2012. ápr. 3. 12:29
 2/3 legendavagyok01 ***** válasza:

Ennél nem kell több (mert nem is lehet többet írni):

[link]

2012. ápr. 3. 12:36
 3/3 lindmayer ***** válasza:

először tölts le egy iso-t az ubuntu oldaláról

aztán ezt a programot: [link]

sajnos ez a program csak windowson megy

használata egyszerű és még magyarul is tud

miután lekreáltad a pendrive-ot beteszed a notiba, elindítod a gépet, ha tényleg nincs rajta rendszer, akkor rögtön bejön a linux képernyője, és le kell nyomni egy gombot az indításhoz

lehet választani rögtön a telepítést, de akár ki is próbálhatod

telepítése nagyon hasonló az xp-hez, ha telepítettél, akkor csak a partíció kezeléshez kell hozzászólni:

a linuxok mappastruktúrája egy kicsit más: van a gyökér(ezt \-el jelölik) és ebben vannak a különböző mappák: home( itt tárolja a felhasználó adatait) var(ideiglenes fájlok) stb

amikor megadsz egy partíciót, akkor meg kell adnod, hogy hová mountolod: a legelsőt rögtön a gyökérbe( ez a \ jel), és akkor minden alatta lévő adat arra kerül

a felhasználói adatoknak meg lehet adni egy másik partíciót( ekkor a mountolási pont a \home lesz) és akár teljesen új mappát is meg lehet adni( pl: \ADATOK, azért szoktam csupa nagy betűvel írni, hogy később lássam, hogy ezt a mappát én hoztam létre)

a fájlrendszer: a linuxok ismerik a windowsos fájlrendszereket, de a windows asszem nem ismeri a linuxosakat(lehet hogy külső programmal igen), amúgy nem tudom, hogy mi a divat, de az ext3 vagy ext4 lehet az

swap: ez lapozófájl linuxos változata, a linux külön partícióra teszi: a mérete legyen nagyobb a memória méreténél, mert különben nem tudsz hibernálni

amúgy a telepítés elején kérdezi a nyelvet, és utána már minden magyar lesz

2012. ápr. 3. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!