Ubuntu telepítése Asus netbook-ra pendrive-ról?
Ennél nem kell több (mert nem is lehet többet írni):
először tölts le egy iso-t az ubuntu oldaláról
aztán ezt a programot: [link]
sajnos ez a program csak windowson megy
használata egyszerű és még magyarul is tud
miután lekreáltad a pendrive-ot beteszed a notiba, elindítod a gépet, ha tényleg nincs rajta rendszer, akkor rögtön bejön a linux képernyője, és le kell nyomni egy gombot az indításhoz
lehet választani rögtön a telepítést, de akár ki is próbálhatod
telepítése nagyon hasonló az xp-hez, ha telepítettél, akkor csak a partíció kezeléshez kell hozzászólni:
a linuxok mappastruktúrája egy kicsit más: van a gyökér(ezt \-el jelölik) és ebben vannak a különböző mappák: home( itt tárolja a felhasználó adatait) var(ideiglenes fájlok) stb
amikor megadsz egy partíciót, akkor meg kell adnod, hogy hová mountolod: a legelsőt rögtön a gyökérbe( ez a \ jel), és akkor minden alatta lévő adat arra kerül
a felhasználói adatoknak meg lehet adni egy másik partíciót( ekkor a mountolási pont a \home lesz) és akár teljesen új mappát is meg lehet adni( pl: \ADATOK, azért szoktam csupa nagy betűvel írni, hogy később lássam, hogy ezt a mappát én hoztam létre)
a fájlrendszer: a linuxok ismerik a windowsos fájlrendszereket, de a windows asszem nem ismeri a linuxosakat(lehet hogy külső programmal igen), amúgy nem tudom, hogy mi a divat, de az ext3 vagy ext4 lehet az
swap: ez lapozófájl linuxos változata, a linux külön partícióra teszi: a mérete legyen nagyobb a memória méreténél, mert különben nem tudsz hibernálni
amúgy a telepítés elején kérdezi a nyelvet, és utána már minden magyar lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!