Miért van gyakori kékhalál egy új gépen?
Nemrég egy Asrock Q1900-ITX alaplappal építettem egy új gépet. Ami használt: tápegység, merevlemez, DVD meghajtó. Nem is olyan sokkal a Windows 7 telepítése után bejött egy kékhalál. Már akkor tudtam, hogy ez furcsa. Aztán egyre gyakoribb lett: naponta legalább 5 volt. Először azt hittem a memória miatt van, így vettem bele egy újat, ami teljesen kompatibilis vele, a gyári lista szerint is. Egy ideig nem is volt, aztán ismét elkezdődött. Amúgy teljesen váratlanul fordulnak elő, nem lehet konkrét eseményhez/művelethez kötni őket.
A kék képernyőn ez a hibakód jelent meg:
STOP 0x0000007F (0x00000008, 0x00000000, 0x000000000, 0x00000000000)
Pontosabban a nullák számában nem vagyok biztos. Az interneten történő keresgélés erre az oldalra vetett:
Le is töltöttem a Debugging Toolt, viszint nem volt memory dump file, amit meg tudtam volna nyitni.
Azt tartom a legfurcsábbnak, hogy ez a cikk csak Windows XP-re és a korábbi verziókra érvényes. Akkor hogy fordulhat elő Windows 7-nél?
Én elakadtam, kérlek segítsetek megoldani, ezt a kékhalál problémát...
Előre is köszönöm mindenkinek!
A proci is és a videókártya is alaplapba integrált. A CPU Intel® Celeron® Processor J1900, a vidkártyáról csak annyi van: Intel® 7th generation (Gen 7) graphics. Itt minden adat megvan:
Amúgy egészen biztos vagy benne, hogy az FSP teljesítménye túl kevés? A CPU fogyasztása (TDP) 10W, szóval nem fogyaszt sokat. Persze, ha nincs más lehetőség, veszek egy újat, csak tudni szeretném a lehetőségeket.
Köszönöm minden eddigi segítséged, innentől már talán boldogulok:)
Minden válaszodra rányomtam a zöldet:D
Kedves 'válaszoló'!
Van egy kis gond. Kicseréltem a tápegységet és azóta is volt kékhalál a gépen. Van még ötleted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!