Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért van gyakori kékhalál...

Adam_Hack kérdése:

Miért van gyakori kékhalál egy új gépen?

Figyelt kérdés

Nemrég egy Asrock Q1900-ITX alaplappal építettem egy új gépet. Ami használt: tápegység, merevlemez, DVD meghajtó. Nem is olyan sokkal a Windows 7 telepítése után bejött egy kékhalál. Már akkor tudtam, hogy ez furcsa. Aztán egyre gyakoribb lett: naponta legalább 5 volt. Először azt hittem a memória miatt van, így vettem bele egy újat, ami teljesen kompatibilis vele, a gyári lista szerint is. Egy ideig nem is volt, aztán ismét elkezdődött. Amúgy teljesen váratlanul fordulnak elő, nem lehet konkrét eseményhez/művelethez kötni őket.

A kék képernyőn ez a hibakód jelent meg:

STOP 0x0000007F (0x00000008, 0x00000000, 0x000000000, 0x00000000000)

Pontosabban a nullák számában nem vagyok biztos. Az interneten történő keresgélés erre az oldalra vetett:

[link]

Le is töltöttem a Debugging Toolt, viszint nem volt memory dump file, amit meg tudtam volna nyitni.

Azt tartom a legfurcsábbnak, hogy ez a cikk csak Windows XP-re és a korábbi verziókra érvényes. Akkor hogy fordulhat elő Windows 7-nél?

Én elakadtam, kérlek segítsetek megoldani, ezt a kékhalál problémát...

Előre is köszönöm mindenkinek!

2015. ápr. 4. 22:06
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

A proci is és a videókártya is alaplapba integrált. A CPU Intel® Celeron® Processor J1900, a vidkártyáról csak annyi van: Intel® 7th generation (Gen 7) graphics. Itt minden adat megvan:

[link]

Amúgy egészen biztos vagy benne, hogy az FSP teljesítménye túl kevés? A CPU fogyasztása (TDP) 10W, szóval nem fogyaszt sokat. Persze, ha nincs más lehetőség, veszek egy újat, csak tudni szeretném a lehetőségeket.

2015. ápr. 7. 15:40
 12/15 anonim ***** válasza:
Meglehet próbálni az FSP-vel, de ezek nagyon régi tápegységek.. alapjáraton a megoldás mindenféleképp az új lenne. De kösd rá az FSP-t, és teszteljétek. Ha nincs baj, és működik - szép lassan lehet gyűjteni egy normális PSU-ra (pl erre: [link] ), mert már a kora miatt sem egészen megbízhatók ezek a hardverek.
2015. ápr. 7. 17:27
 13/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm minden eddigi segítséged, innentől már talán boldogulok:)

Minden válaszodra rányomtam a zöldet:D

2015. ápr. 7. 20:47
 14/15 anonim ***** válasza:
Szívesen, remélem hogy működni fog a masina! : )
2015. ápr. 8. 09:53
 15/15 A kérdező kommentje:

Kedves 'válaszoló'!

Van egy kis gond. Kicseréltem a tápegységet és azóta is volt kékhalál a gépen. Van még ötleted?

2015. jún. 25. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!