Miért az Apple gépeket tartják a legjobbaknak?
Nekem is van egy asztali PC-m. I5 3.3-as processzor, 770GTX videókártya, 16 GB ram, SSD. Mégis, gyakorlatilag játékra, AutoCad-re és Solid Edge-re használom.
Mellé van egy Macbook Air-em. (I5, 4gb ram) A fenti 3 dolgon kívül minden mást a Mac-en csinálok. (Autocad-et és Solid Edge-t és Solid Edge-et is szoktam Mac-en ha épp nem vagyok otthon, csak mivel ezek inkább windows támogatott programok így a win emulátoron eléggé gyérül fut)
Az egészben az a vicces hogy általános rendszersebességben, de még animációk renderelésénél simán otthagyja az asztali gépemet.
Egyébként nekem bőven megért 320.000-et a Mac, még többet is kiadtam volna érte. Full fém ház, nem karcolódik és nem kopik, nem zörög a billentyűzete, nem nyikorog a zsanérja, a touchpad nem akar beszakadni amikor megnyomom (sőt, a touchpaddel sokkal gyorsabb vele dolgozni ahol nem kell annyira precízen klikkelni) 10-13 órát bír az akkuja használattól függően, nincs másfél kiló a gép és vékonyabb mint egy spirálfüzet. (még mindig a régi laptoptáskát használom és a laptop tárolására rendszeresített részben annyira lötyög hogy a papírtartóban kell tartanom) Illetve még a thundebolt csatlakozó amit nagyon szeretek.
Ehhez persze még dukál egy jogtiszta op. rendszer, egy full irodai programcsomag, egy igen komoly videó és zeneszerkesztő szoftver (bár a zeneszerkesztőt nem használom) és még egy szakajtónyi ingyenes program. A support iszonyatosan jó, 1 év alatt egyszer dobott hibát maga az op. rendszer, a hibajelentés után 20 percre megvolt a javítás.
Továbbá 1 év alatt semmilyen rendszerkarbantartás nem csináltam és még mindig úgy megy mint amikor először bekapcsoltam. Nem mellesleg a külseje is olyan amikor kiszedtem a dobozból. Egy darab karc vagy kopás nincs rajta. Pedig nem vigyázok rá különösebben, egyszerűen csak úgy használom mint bármelyik laptopot.
Igazából ennyiből nem hogy nem lehet jobb Windwosos laptopot találni, hanem konkrétan nincs is.
.... folyt köv.
Ezzel nem azt akarom mondani hogy Apple über alles és Apple mindenek felett. Mert mint láthattad az írásomban, pl. AutoCad-re és Solid Edge-re éppen hogy nem használhatatlan. Viszont számomra jóval több előnye van mint hátránya.
Magára a kérdésre nem tudok válaszolni, mivel nem tudom, hogy pontosan kikre gondolsz, kik tartják a legjobbnak. Én is Mac - iPhone használó vagyok, de nem gondolom magam elfogultnak. Egyébként az Apple-nak ez a státusszimbólum jellege (ami folyamatosan csökken a terjedésével) csak Magyarországon ilyen erős, egy amerikai kávézóban már az emberek fele (ha nem több) MacBook mögött fog ülni.
Elég csak bemenni egy Apple Store-ba vagy egy Premium Reseller-be. Magán a bolton érzed, a termékektől függetlenül, hogy most egy minőséget áruló helyen vagy (ezt érzed, hogy így van-e, az egy teljesen más kérdés).
Egy MacBook-ban nem a hardvert fizeted meg, hanem az összeszerelés, a design minőségét, valamint az ingyenes operációs rendszert, különböző szoftvereket. Hiába kapsz hasonló hardvert olcsóbban más márkától, venned kell hozzá egy operációs rendszert (Windows), ami mellesleg nem fog úgy működni, mint az "ingyenes" OS X (nyilván nem ingyenes, mert bőven kifizeted a gép árával). Aztán a Windowsra vehetsz irodai szoftvereket, ami jár a Mac-hez.
Ezen kívül hihetetlenül szépek és lebutítottak (a szó pozitív értelmében) az Apple rendszerei. Tehát ha életedben nem láttál még számítógépet, és kicsomagolsz egy Mac-et, fogod tudni használni, amit egy Windowsos gépről nem feltétlenül lehet elmondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!