Miért az Apple gépeket tartják a legjobbaknak?
Én nem keresném ennek a filozófiai hátterét.
A Mercedes a legjobb autók egyike. Hogy miért ? Mert az és kész. Messi a jelen kor legjobb futballistája. Miért. Mert Ő a legjobb.
Én így állok ehhez a kérdéshez.
van aki ezek miatt tartja őket jónak:
"veszettül élveztem, hogy nem kell kikapcsolni és soha nem kell semmit elmentenem, "
"Már-már kezdett kialakulni bennem az a handrásoid meggyőződés, hogy a Macbook mégsem aránytalanul drága,"
-én úgy gondolom, ha a Win-re írt programok nagy részénél is annyit foglalkoznának optimalizáció szempontból mint egy MAC-nél akkor a MAc csillaga sem ragyogna ilyen fényesen. De mivel csak összecsapják ....marad második...
#6, ez egy ideig igaz volt, első simis telefon és hasonlók. Viszont ma már sereghajtó lett
#7, könnyű úgy optimalizálni, hogy pontosan tudod min fog futni (nah jó, van 3-6 alternatíva). Az oprendszeren ez nagyon meglátszik. A win elfut szinte bármilyen PC-n, nem lehet kihegyezni annyira a szoftvert, mert ami nincs a szabványban, arra nem lehet építeni.
Az OSX-re írt külső szoftverek optimalizálásában biztos vagy?
"Általánosságban az alkalmazott anyagok minőségében, és a technologiában élen jár. Sőt ha lehet mondani, egy kicsit talán mindig előtte."
Kispofa75 szeretném megkérni, h fejezze be a nem szakmai alapokon nyugvó fényezését egy olyan márkának, ami maximum a designban tekinthető előremutatónak.
Az ön szubjektív véleménye erősen megkérdőjelezhető alapokon nyugszik, és félrevezető lehet a kérdező számára.
Bár ugye ez is felhasználó specifikus, mivel nekem kifejezetten tetszenek a baltával faragott felsőkategóriás üzleti szériához tartozó gépek, de ettől még nem írok olyat, h ez a design előremutató lenne, és kicsit talán még előrébb is lenne, mint a többi márka consumer modelljei.
Az Apple hardveresen semmiben sem jobb, ugyanazok az Inteles processzorok dolgoznak benne, mint a Windowsos gépekben.
Ami egyedivé teszi, az a szoftvere.
Pontosan, h filozófiai háttere van az Apple termékek imádatának. Semmi más.
Igen, valóban jó gépek, megérnek sok pénzt, jó velük dolgozni, de attól még túl vannak árazva, és feleslegesen istenítik.
Kedves kérdező!
"ha mást nem az ár sokat sejtet"
Tessék megrendelni ezeket az érmeket is, mert jó sokba kerülnek:
Ja, h kiderült róla, h olyan ezüst/arany bevonatú fémdarabokat árulnak 10-20ezrekért, amiknek az előállítási költsége 500Ft alatt van, és szakmai körökben gyakorlatilag átverésnek minősítették az egészet?
Nem baj, amíg vannak akik megveszik, mert azt gondolják, h ez megér ennyit, addig az ilyen cégek jól megélnek belőle.
Fociban nem vagyok otthon, de a Mercedes nem feltétlenül a legjobb. Van még pár márka, amelyik felsőkategóriás modelljei ugyanolyan jók.
Applenek nincs hasonló tudású, és designú készülékeket gyártó ellenfele saját operációs rendszerrel, csak a Windowsos gépek, többnyire olcsóbban.
Természetesen ha olyan helyeken olvasgatunk, ahol Apple fanok teremnek, akkor nyilván ez lesz a véleményünk: "most ebbe ne menjünk bele, sokszor olvastam, hallottam hogy így van."
De hogy kérdésére is válaszoljak, inkább a márkát kell megfizetni, mint a terméket.
Ettől függetlenül ha telik rá, ajánlott vételnek tartom. (y)
Szerintem erős az hogy legjobb, inkább az hogy mire való. Az apple álltalában mukára és szórakozásra gyártja a eszközeit és kíválóan helyt is állnak. Arányában mindenben jó max ajátékok terén szegényes.
Nálam ez a sorrend:
PC játékra minden másra Mac.
Van is egy Macbook-om és egy régi G5-ös PowerMac-em és minden területen jól teljesítenek. Kellett mert én szeretek mindent kipróbálni. :)
Jelenleg weblapok, zeneírás, live-act (DJ), 3D, fotószerkesztés, megamit win alatt nem tudtam csinálni, ilyen olyan programok létrehozása.
Hardveres nincs már akkora külömbség inkább csak jobban átgondolt meg arányos a specifikáció és masszív a felépítés, illetve nincsenek bene indokolatlanul nagy teljesítményű alkatrészek.
A nagy külömbség a szoftverben van ami abszolút előny szerintem. Kompatibilis pl a mikrosoft cuccaival is és stabilan futtatja a nagyteljesítmányű alkalmazásokat is akár párhuzamosan és mindent tud amit kell, nem kell 100appot felrakni meg 300frissítést letölteni, hogy menyissak egy pdf, malamelyik office vagy mkv fájlt vagy hogy a fényképezőmről leszedjem a képeket.
Én összességében elégedett vagyok de persze ez szubjaktív. Vaskos ára volt de viszont fillérekbe kerülnek az alkalmazások és a fentartása. Ez annak éri meg aki komoly számítógép felhasználó és nem gamer. Ez egy más világ. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!