Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Most őszintén miért fikázza...

Most őszintén miért fikázza mindenki az amd procikat?

Figyelt kérdés

2014. okt. 6. 00:25
 1/10 anonim ***** válasza:
31%

Mert az intel jobb. :) De komolyan csak ennyit tudok mondani. Egy procijuk sem fogja utól érni soha csak ha másnem mondjuk árban.

Régen még a pentium D és az amd athlon x2 idejében még jó volt. Mondjuk akkor meg az amd volt drágabb.

Szerintem most az elmúlt évtizedben az amd a mennyiségre megy és az alcsony árra.

És szarból meg ugye nem lehet várat építeni

Mert én még nem láttam olyat hogy mindig az akatuális új intel procikat lekörözi egy amd. Még ha "válasznak" jön az intel cpu-ra akkor sem jobb.

De ez csak a saját véleményem, kéretik nem megkövezni! :P

2014. okt. 6. 00:36
 2/10 anonim ***** válasza:
50%

Haverom 4 magos procija (mondjuk neki azért ettől egy fokkal szarabb is) és az én i5-ösöm.

[link]

2014. okt. 6. 00:52
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hol fikázzák, de csúcskategóriában sajnos AMD nem versenyképes. Valahol K10-nél (első Phenom) botlottak nagyot először, és mire kihozták a Core2-esekkel már versenyképes Phenom II-t, Intel Nehalemnél járt... Azóta sem érték be őket, Bulldozer mikroarchitektúra pl finoman szólva sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Most APU-k terén ugyan jobban állnak, de pont ugyanaz a helyzet, mint Radeonoknál: hiába fejlettebbek bizonyos képességek terén (HSA-t kihasználó alkalmazások nem gyengén erősebbek, mint egy csúcskategóriás Intel), ha egy-két példán kívül semmi nem használja ki őket. Mire pedig elterjed a heterogén programozás, addigra Intelnek is lesz ilyen téren versenyképes chipje (jövőre érkező Skylake pl szintén támogatni fogja az egységes címteret, amely AMD-nél a Kaveriben jelent meg).

"Mert én még nem láttam olyat hogy mindig az akatuális új intel procikat lekörözi egy amd."

Első Athlon-ok erősebbek voltak, mint a Pentium 3-ak (Tualatint leszámítva), Athlon XP-k is kezdetben versenyképesek voltak a Pentium 4-gyel (aztán győzött a jóval magasabb órajel). Érdekesség: 1 GHz-es "álomfrekvenciát" először az Athlon vonal érte el... Athlon64 megjelenésével pedig egyértelműen AMD-nél volt a vezetés, mind képességek (64 bit, integrált memóriavezérlő, Cool'n'Quiet - órajelet visszaskálázta, ha nem volt kihasználva a processzor, hogy csökkentse a fogyasztást és a hőtermelést), mind teljesítmény terén. Kukázta is az Intel a Netburstöt (P4 uArch-t), Core2-es pedig szép visszatérés volt...

2014. okt. 6. 01:03
 4/10 A kérdező kommentje:
Hmm.. Végre valami kielégítő választ kaptam hozzáértőktől. Amd-t akartam venni de lebeszéltek rola. Esetleg egy i3-as kezdő gamer configba megérné? Olyan lappal amibe később i5 menne?
2014. okt. 6. 07:32
 5/10 anonim ***** válasza:
66%
Őő nem most pofázták el neked hogy hogy az intel csúcskategóriában jó? Ergo alap proci kategóriában túlárazott vacak! 50k alatt intelt ne is nèzz mert 10-20 ezerrel olcsóbban lehozza neked majdnem azt a teljesìtmènyt egy fx 6300 v. fx 8320. Egyedül egy szálon futó programnál rosszabb de azt meg ki nem sz.rja le 20 ezer spórolásèrt?
2014. okt. 6. 08:08
 6/10 anonim ***** válasza:
Nem fikázza őket mindenki.
2014. okt. 6. 11:01
 7/10 anonim ***** válasza:

Azért az a 20 ezer spórolás sem annyi szerintem, ha hozzávesszük a jó minőségű lapot és hűtőt, ha húzni is akarja az FX-et, ugye?

És szerintem is felhasználási területtől függ, hogy hol melyik éri meg jobban (~jobb). De az árban nincs szerintem akkora különbség, mint azt sokan gondolják.

Én legutóbb notebookot vettem magamnak, ott szerintem jobb vétel az Intel. Amikor legutóbb nézelődtem, akkor ritka is volt az AMD processzoros notebook...

A renderelést szokták még felhozni példának az AMD oldalán, ebben én nem vagyok otthon...

2014. okt. 6. 12:46
 8/10 papagenou ***** válasza:

"Haverom 4 magos procija (mondjuk neki azért ettől egy fokkal szarabb is) és az én i5-ösöm.

[link]

gratulálok, sikeresen összehasonlítottál egy - mai áron - alig 20ezres meg egy majdnem 60ezres procit :D ülj le, egyes.

2014. okt. 6. 18:46
 9/10 papagenou ***** válasza:

az AMD jellemzően jobb ár-érték arányban. és aki nem munkára veszi, annak nincs kül érdeke abban a kis pluszban amit az intel tud. az intel vs amd fogyasztási vita sem igaz, mert bár kevesebbet eszik egy azonos teljesítményű intel, de közel sem annyival, mint hirdetik, lévén más mérést használ a két cég, ezért ekkora az eltérés a leírásokban (akár 2x)

Persze, van ahol az intel egyértelműen nyer, de a fanboy szellem, ettől még hülyeség.

2014. okt. 6. 18:48
 10/10 anonim válasza:
Egyáltalán nem rosz processzor az AMD, de igen ahogy írták csúcskategóriába veri az Intel, de őszintén kinek van pénze manapság 55-95ezres i5-7es processzorra :D én nemrég vettem FX6300 teljesen meg vagyok vele elégedve mindent visz nagyon szépen BF4,Watch Dogs, COD GHOST stb... igaz grafika mindegyiknél olyan közepesre van állítva de ez a videó kártyám gyengesége miatt van:) ha beszereznék R9 AMD videó kártyát akkor természetesen minden futna maxon X) de az megint csak pénztárca kérdés kinek van feles 90k csak videókártyára.. visszatérve Fx6300 nem 6magos ahogy írják feladatkezelőbe úgy írja Magok:3 Logikai processzorok:6 tehát csak 3 magos viszont amit még nem probáltam 3,5ghz-et fel lehet húzni 4-4,2ghz-re azon még stabilan fut de még nem is kellett próbálni mert minden szépen fut ! ha még erősebbet akarsz akkor ott van a FX8320 8magos amd proci ami kb 10ezerrel drágább
2014. okt. 6. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!