Mi a véleményetek a MacBook Pro 13"asról?
Eddig csak Windowsos géppel volt dolgom, de most lenne lehetőségem egy MacBookra.
Főleg az érdekelne, hogy mennyire kötött a rendszer? Lehet rá ingyen zenét letölteni? Esteleg viszi az Officet, és ha igen, lehet-e rá ingyen telepíteni valamilyen formában, vagy csak havidíjas változat érhető el rá? Mennyire nehézkes a kezelése? Játékokat mennyire visz, lehetrá letölteni bármit? Pl. Sims működik rajta?
Mik a főbb különbségek egy Windows és egy Maces gép között?
Valamint ha veszünk, mennyit kell telepítgetni, mielőtt használatra kész lesz?
"Aki meg azt mondja, hogy sokkal olcsóbban kapsz ilyen gépet az nagyon el van tévedve. Eddig még senki nem tudott olyan gépet mutatni ami azt tudta, mint egy MBP és sokkal olcsóbb lett volna. Ez valahogy sosem jön össze. Valami mindig hiányzik a másik gépből. Pl nem SSD van benne, hanem HDD, vagy más ami az MBP-ben benne van, de a másik gépben nincs."
Akkor javaslom, hogy nézd meg az amerikai apple.com webshopjaban az upgrade árakat, pl. a retina előtti MBP-re, amiben kevésbé spéci alkatrészek vannak. Upgrade 256GB SSD-re 350$. Most baktass el a pricegrabber.com-ra es nézd meg, hogy ennyi pénzért (ami apple-nel ugye csak a különbség a hdd-hez képest!) mekkora Samsung EVO-t kapsz!
(A prémium feelinget tegyük félre.)
De mégegyszer, én nem az apple ellen érvelek, én csak az MBP+warezolásra fujjoltam.
Van pár "elvetemült" aki több mindent próbál, mint amire képes. :-)
Nos itt ilyen gépet használni kuriózum, és ez meg is kéri az árát.
Nem alaptőkében. Egy gép élete, nem az árában mutatkozik meg, hanem az azt követő használhatóságában.
Ezek a masinák nagyon stabil jó felépítésű gépek. Pont akkora stabilitással, amit egy sima BTX tud, jóval olcsóbbért.
A windows-t kéretik nem szidni, ellenére annak, hogy egy mankóval futkosó agyrém.
A Windows operációs rendszer a legnépszerűbb, és egyben a legnagyobb támogatói háttérrel rendelkező rendszer.
Számomra A különc MAC, egy drága BTX, Linuxal.
A nincs jobb nála, minden szempontból legalább akkora ökörség, mint a nincs jobb telefon az Iphone-nál.
Van az a képernyő, ami jobb felbontású. mint amit a szem látni képes.
Van az a hangminőség amit a fül felfogni képes.
Csak minek? Mutogatni az adatokat?
A gépet azért vesszük, hogy használjuk.
Ennek a célnak kell megfeleljen, 2-5 évig.
Utána másikat kell venni, hogy kövesse a kort.
Persze lehet szenvedni, és természetesen meg is lehet magyarázni. Csak nincs értelme.
Munkára linux, Játékra windows.
Tartós gép a BTX, alapú a hűtési rendszere miatt, és mert odafigyeltek rá.
Játékra jó árban AMD.
Tartósság szempontjaiból, vagy munkára Intel.
Netezni mindkettő szerény változata.
Az almás cuccok a világ másik végéből felvágni jók. Olyanok mint a rolls royce.
Tökéletesen működik, mindenki csodálja, de a különcsége és az ártöbblete a hátránya is egyben.
Notbook-ra alacsonyabb árfekvésben jelenleg kedvezőbb az AMD a videokártya teljesímények miatt.
Nem áll szándékomban vitázni, a véleményem írtam le, több mint 20 éve hardverezem, és pár éve programozgatok.
A gazdag dumákkal meg ne foglalkozz! Én is most tervezem egy gép vásárlását, ami közel 200.000.- lesz, és már most irigykednek az ismerősök, hogy füstöl a kémény, de nem tudják mennyit nélkülöztem, és hány éve gyűjtök rá, mert arra senki nem kíváncsi, hogy mit áldozol, csak arra, hogy mit élvezel.
Pénze meg mindenkinek van, akinek van gépe, és netje, csak van aki elszívja, van aki elissza, míg mások elverik. Akinek nincs az a híd alatt alszik, és józan.
Időpont ma 20:15
Ebből csak az látszik, hogy még életedben nem volt Maced de legalább az észt osztod.
#12., elhiszem, hogy így gondolod, és nem rossz szándékkal írod ezt. Példát vehetne rólad mindenki, aki az Apple-t szidja, hogy lehet intelligens kritikát is megfogalmazni.
Nem teljesen értek veled egyet, mivel elég régóta iOS-OSX felhasználó vagyok. Szerintem a maga kategóriájában mindkettő a világ legjobb operációs rendszere. Nem tudlak és nem is akarlak meggyőzni arról, hogy ez így van, ahogy te sem tudsz meggyőzni az ellenkezőjéről. :D
Az általad említett összes rendszert használtam, egyikben sem éreztem azt a tökéletességet mint az OSX-ben.
Nem olcsó, de mivel munkára használom, rövid idő alatt visszahozza az árát...
"Nem olcsó, de mivel munkára használom, rövid idő alatt visszahozza az árát…"
Pont ezt tapasztaltam én is és azok is akiknek javasoltam, hogy ilyen gépet vegyenek. Egy barátom két hét után csak ennyit mondott "Imádom". Pedig előtte ő is az ár/érték aránnyal jött, hogy drága, aztán rájött, hogy mégsem.
Köszi a 14-es választ!
Az előtted lévőt kevésbé.
Nem osztom az észt. Nem érzem így. Segíteni szeretnék, és nem meggyőzni bárkit is.
Igen, valóban nem használtam aktívan, azonban tudom, hogy egy remek oprendszer, mivel próbáltam. Pont ezért nem is szidom. A gép jó, az oprendszer stabil, jó.
Én pusztán mellé állítottam minden elfogultság nélkül egy munka, és egy játék kompatibilis rendszert.
Olyat, amelyhez van minden. Legyen az a progi, vagy a gép.
Nálam a szempont:
Mire kell? Lehet-e javítani, bővíteni.
Meddig érdemes bővíteni.
Munkagépnél mennyi idő alatt lehet és kell, kihozni az árát?
Játékgépnél mit visz el, mikor avul el?
Hogy érthető legyen, nem az ész osztás a lényeg.
Véleményt írtam, hogy elgondolkodtassam, szükség van-e rá, vagy a helyi könnyen kezelhető, javítható alternatíva a gazdaságosabb? Olyan, amihez már ért, és ismeri.
Ezért írtam a telefont is példának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!