Az OS X mavericks masnal is ennyire instabil vagy valamit en csinalok rosszul?
Eleg gyakran leall es volt mar hogy az egesz gep ujraindult (szurkehalallal, mert itt nem kek a monitor ugyebar)
A windowsal is elo elo fordult neha de ez egy nap alatt a masodik ilyen eset. Holott ugy hallottam am miatt jobb az OS X az az hogy nem hal meg olyan gyakran. Hat egyelore a win95 stabilsagaval vetekszik.
Plusz leszedtem par dolgot hogy kiterjesszek par funkciot. Volt amelyik csak egyszer mukodott utanna soha tobbet (a windows aero shake funkciojat lett volna hivatott megvalositani, ez az a funkcio ahol ha megrazod az ablakot az becsukja az osszes alatta levo megnyitottat. Nekem ez hianyzik)
koszonom a tapasxztalt hozzaerto valaszokat. Ez az elso macem es par dolgot szeretnek tisztan latni. Ha a win csinalt ilzeneket mint ez tudtam mit tegyek itt kicsit bizonytalan vagyok hogy ez normalis e egyaltalan.
Nekem még egyik OSX verzióval sem volt stabilitási problémám (Panther óta használom). Az ilyen GUI-hack-ek persze lehet, hogy problémákat okoznak, eszembe nem jutna Windows aero funkciót használni :-)
A gyakori kernel panic (a szürkehalál) viszont utalhat hardver hibára (ha azelőtt is ezt csinálta, mielőtt azt a pár funkció kiterjesztést telepítetted), pl. memória problémák esetén ilyet viszonylag sűrűn csinál.
ezeket en nem neveznem gui hacknek mert nem torok fel semmit. maga az OS gui nem tul konzisztens. vannak funkciok amik teljesen mashogy kezdenek el viselkedni adott kornyezetben. ilyen pl ha programon belul nyilt meg egy finder ablak ahol tortenetesen nem lehet masolni. de ez legyen a legkevesebb bajom vele :)
Az aero funkciok nagyon hasznosak pedig. Szivesen vennem ha meg tobb ilyen kenyelmi funkciot bele tudnek csempeszni :) arra peldaul nem tudod hogy van e valami mod hogy ugy tudjak egerrel tobb fajlt kijelolni hogy nem nyomok le hozza semmilyen gombot (a het alatt a ball felso sarkaban a fajlnak van egy jelolo negyzet amit ha bepipalok kijeloli ha kiveszem a jelet kiveszi a kijelolesbol.
az aero snap (az ablakokat meretezi a kepernyo szelein nagyon hasznos tud am lenni :) belerakasa bem volt nehez. a shake sajnos caak az installalas utan mukodott. utanna tobbet soha.
a dockra sikerult elonezetet raknom (a futo programokat is ra lehet valahogy rakni hogy mindig mutassa?
Ez se mindig 100%
az ami igazan bosszant hogy az adobe programcsomagom egy resze nem mukodik plugin problemara hivatkozva. ezzel se talalkoztam meg vin alatt az adobe oldalan viszon szep szammal lattam usereket mavericksel felvertezve hogy random pluginek behalnak es lefagy a program.
mar mar zavarbaejtoen sok ilyen eset van
az egyik ok amiert macet vasaroltam az a grafikai programokat hasznalok ajanlasa volt. A progik gyakran haljak meg maguk.
A chrome rendszeresen osszeomlik vagy elveszti a webkapcsolatot (ezt mi okozhatja?)
Hát nem tudom, nekem nincsenek és sosem voltak ilyesmi problémáim.
Esetleg érdemes megnézni, hogy a Console-ban látni-e valami hasznos, értelmes logbejegyzést, hogy mi miatt száll el valami.
Adobe csomagot nem használok (nem kell), Chrome-ot meg pláne nem (csak ritkán), mert elég erőforrás falánk jószág, és az aksit is jobban meríti, mint a Safari.
De továbbra is kérdés, hogy ezek a GUI kiterjesztők micsodák, honnan vannak, és ha nincsenek fent, akkor is instabil-e a rendszer? Én valahogy nem bízom ezekben a csodákban :-)
Azóta nem szállt el. Lehet kezdeti gyermekbetegség lehetett.
Az appstoreból tölthető cuccok. Total Finder az egyik ami nelkul sokkal nehezebben menne a munka. Ez a findert turbozza fel (sokan panaszkodnak az instabilsagara, nekem egyszer szallt el eddig ami igazabol duhit egy kicsit mert mi az mar hogy egyaltalan el tud szallni. Lehet viccesen hangzik de windows7 es 8 utan ehhez nem vagyok hozzaszokva)
A masik a Hyperdock ami plusszba ad par windows aero funkciot is. Ilyen pl mikor egy ablakot kihuzol a kepernyo jobb szelere es azt befelezi neked oda, vagz teljes kepernyore rakja a tetejen es megint mozgatva visszameretezi az eredeti meretere.
Kozben olyan must have funkciokat ad hozza a dokkhoz ami a legutolso talpas windowsra toltheto dockban is alapbol benn van ma mar. 4 eve hasznalok windows alatt dockprogramot (a talcat remekul kiegesziti) de funkciokban sokkal gazdagabb volt meg talan az elso rocket dock is (az azota sokat fejlodott object dockrol nem is beszelve) mint a mac sajatja.
Nekem hianyzik az elonezet es kicsit meg is zavar mert mintha egy regi mac promoban pont azzal vagott volna fel az OSX hogy a talcara lekuldott video ott real time fut... de lehet csak rosszul emlekszem...
Sokat varok a Yosemite updatetol es nem csak design valtast de egy ket plussz funkciot is.
En szeretem a Chrome bongeszot. Van aki a Firefoxot preferalja mas az operara eskuszik...stb. Hasznaltam Win alatt valamennyit 0 stabilitas problemaval. Az hogy minek hasznalok Chromeot nem lehet kifogas. Ezt akarom hasznalni. Mar probalgatjuk a Safarit is de mindent a google fiokunkal szinkronizalunk (itt a bongeszonel a konyvjelzok es az elozmenyek hianyoznak) zenektol kezdve a kepeinken at mindent.
A chrome masik kedvelt funkcioja hogy kezelni tud tobb felhasznalot is igy a kedvesem es en is kulon kulon tudjuk hasznalni egy desktopon egyszerre is akar (telefonokkal tabletekkel egyebb gepekkel szinkronizalas...stb). Itt a tobb felhasznalo lenne a jo megoldas talan es itt nem is olyan maceras valtani... ehhez meg nem vagyok hozzaeddzodve. Utanna kell neznem hogy lenne e ertelme csinalni egy admin es ket felhasznalo fiokot (itt ami halalra idegesit az egymas tartalmainak a bogaraszasa eleg korulmenyes, mindent allitgatni kell hog ki mit lasson es erre sokszor nincs ido, de lehet ez nem olyan bonyolult csak nekem tunik annak. Errol esetleg nincs tapasztalatod hogy lenne erdemes?)
Itt megemlitenem hogy a picasa kepnezovel szerintem a google vagy kivarja a yosemitet vagy nem tudom miert de nincs macre. Mivel lehet hasonlo egyszeru kepnezot talalni ami nem kovetel maganak tobb figyelmet mint a kepek mutatasa mindenfele distracting menuhalmaz, filter...stb nelkul?
A mail nem mukodik rendesen es rosszul mutatja az olvasatlnok szamat. :) errol olvastam hogy alltalanos problema jelenleg. En elvagyok nelkule csak erdekes.
Na de hogy ne csak sirjak :)
A mission control jo ahogy a virtualis desktopok kezelese is (bar ez utobbi a Linux alatt a legjobb amivel eddig talalkoztam).
A gomb nelk-li egere nagyon jo, egy csuklotamaszos egerpad kellene mar csak hozza amin jol csuszik :)
A kepek alapjan egesz pofas lesz a yosemite :) teszik hogy vegere desktopon is leszerelik a regi skeuomorph design elemeket.
Egy teljes nap rament de a tobb felhasznalo csak tobb macera. Valojaban nem akarok managgelni egy munkaallomast csak nekem es a kedvesemnek lenne jo ha futnanak a dolgai. Van hogy en felallok kimegyek a konyhaba addig o ranezne a facebookjara vagy csevegne a takon... ez gond nelkul megy a chorme alatt. A safari alatt nem.
Adobe csomag. Adobe creative suite. Kell a munkamhoz. A gimp nem opcio ebben az esetben ;)
Az appstoreban talaltam egy programot. iSnap. Mindent tud amit szerentnek kar hogy csak egyetlen egyszer mukodott azota tobbet soha. Akkor se ha ujraraktam... mindent....
Egy felhasználó - egy profil, ennél jobbat még nem találtak ki, viszont ahogy leírod, hogyan használjátok, úgy sajnos nem működik, nagyon körülményes állandóan ki-be lépkedni, marad a Chrome. :-)
Yosemite: elég vegyesek az érzelmeim, egy ideje használom a public bétát egy virtuális gépen, ami ugyan a GUI gyorsaságát nem adja, de lehet látni, hogy mi működik, és mi nem azok közül a szoftverek közül, amit használok, és (szerencsére sok nincs) mindegyik megy. Adobe-val óvatosan, ők lehet, hogy nem követik az idők szavát :-)
Igen marad a chrome. Tegnap volt egy egesz napos admin/user jatszadozas koztem es a kedvesem kozott mig vegul arra jutottunk, hogy a chrome egyedul az ami azt tudja amit keresunk. Azt viszont nem tudom miert bontja neha az internetkapcsolatot, ha pedig az iphonomon is ugzanazzal az accounttal lepek be egyszeruen el se tudom inditani, ami bosszanto a szinkronizalas miatt. Windows alatt gond nelkul mukodik :(
Az adobe csomag legfrisebb CC verzioja fut. Ebbol pl az illustrator a hivatalos oldalrol, a licenszemmel nem ment fel. Harmadik nekifutasra tudta leszedni es elszallt inditaskor plugin hibaval. A kozosseg nem adott egyertelmu valaszt miert is van ez de dolgoznom meg kell, szoval amig dolgoznak rajta addig leszedtem egy kalozverziot es most azzal csinalok mindent :S (csak a klubban meg ne tudjak, mindenesetre stabilabb mint a licenszelt verzio meg az is lehet ettol a csapattol szerzem be ezeket a programokat inkabb legkozeledd :D)
A win8 at futtato laptopomra minden gond nelkul felment persze mind a rendes forrasbol is.
Az iSnap tegnap ugy dontott inkabbmegis mukodik ugyhogy ma elvezhetem az aldasos tevekenyseget. Sokkal kenyelmesebb igy hogy egy egermozdulattal mindent le tudok kuldeni a talcara mint a tobbi megoldas (pl hogy az ablakokat kicsusztatja a keperno szeleire vagy siman csak a hide, mert ugye ilyenkor meg mindig nem tudom mi az ami meg van nyitva mert azt nem mutatja sehol csak ha zongorazok hozza a klaviaturan. Ha ez marad igy en reljesen elegedett leszek vele. A hyperdock se akadt meg ki azota hogy felraktam egy nem hivatalos verziot (wtf?).
Bar Mr. Jobs mondta meg egyszer hogy miert csatlakoznal a haditengereszethez ha lehetsz kaloz is nem gondoltam hogy ilyen komolyan vettek. Jelenleg a Macen tobb warez fut mint gyerekkorom PC-in.
Azert kezdek belejonni es most hogy futnak a programok mar nem is olyan kezelhetetlen :)
Sajnos amint ezt a postot megirtam a chrome leallt unexpectedly es azota sem tudtam rabirni hogy ujra elinduljon... COME ON! Ezek a dolgok a windowsra voltak jellemzoek meg egy par evel ezelott.
Utannaneztem forumokon es megint valamit 'hegesztenem' kellene hogy rendbe legyen ideig oraig...hat .. Yosemite remelem megmenti a munder becsuletet vagy ezek voltak ezzel a 'fantasztikus' rendszerrel az utolso napjaim. Erre a bohockodasra nekem nincs idom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!