Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Rosszul reseteltem a routert...

Pataki18 kérdése:

Rosszul reseteltem a routert és azóta nem ad jelet. Rendbe lehet ezt még tenni vagy ennyi volt neki? Egy TP-Link TL-WR543G routerről lenne szó.

Figyelt kérdés

2014. júl. 13. 14:24
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Be is írnám az adatokat ha lenne hová.Teljesen nem vagyok anafalbéta e téren mert amit használok az is egy tp-link és azt is én állítottam be,de így hogy nem tudok hová belépni nem tudom mit csináljak.
2014. júl. 13. 15:45
 12/31 anonim ***** válasza:

nem tudod hová kell beírni az adatokat?

hát a böngésző címsorába az IP címet

[link]

a felugró ablakba pedig a felhasználónevet és a jelszót

mindhárom adat rajta van a router seggén/alján levő matricán

2014. júl. 13. 15:52
 13/31 A kérdező kommentje:

De tudom hová kell beírni de nem találja a routert a gép,így nincs hová belépni.

Bekapcsolom a routert és a gépen rákeresek az elérhető vezeték nélküli hálózatokra és nincs a router sehol,pedig be van kapcsolva és világít is rajta minden aminek kell hogy világítson.

2014. júl. 13. 16:09
 14/31 A kérdező kommentje:
A 192.168.1.1.-re csak a jelenleg használt routeromba tudok bejelentkezni,az 543-ast nem látja a gép csak a 841-esemet meg a szomszéd hálózatát.
2014. júl. 13. 16:15
 15/31 anonim ***** válasza:

Azt nem mondtad eddig, hogy kettő routered is van.

Mi célból?

Egy internetet osztasz szét két routerrel?

Vagy kettő internet előfizetésed is van?

Ugye nem wifi-n keresztül próbálod megkeresni a resetelt routert?

2014. júl. 13. 16:27
 16/31 P.O.C. ***** válasza:

Két routert használni egy max 10 gépes vagy annál kisebb hálózatban = nettó kavarás!

Ezért ha vezetékes részét akarjuk bővíteni switch -et veszünk, ha pedig a Wi-Fi részét, akkor Accesss Point -ot veszünk.

Resetelni többféleképpen lehet. Itt van pár módszer (a firmware frissítés részben), és az is hogyan konfigurálhatod újra:

[link]

2014. júl. 13. 17:12
 17/31 anonim ***** válasza:

Szia P.O.C

Még várom a kérdező válaszát.

Azt írja , csinált már ilyent de nem látom, hogy elolvasta volna a linket amit küldtem.

Van egy olyan érzésem, hogy szegény wifi-n keresztül próbál belépni a gyári beállításokra visszaállt routerbe , ahol ugye így már alapból ki van kapcsolva a wifi jelszórás és minden előző beállítást elfelejtett.

Arra sem kaptam választ még, hogy mi célból nyomott resetet a routeren, utána pedig látván, hogy nem működik kiírta a kérdést...

2014. júl. 13. 17:21
 18/31 A kérdező kommentje:

Bocsi de el kellett mennem.A routerom jelét szeretném továbbítani ezzel hogy egy hátsó helységben is tudjam használni.

Ha jól értem amit írtál akkor wifin nem fogom megtalálni a routert?Kössem össze kábellal és úgy menjek bele?

2014. júl. 13. 17:31
 19/31 A kérdező kommentje:

Az első kommentemben leírtam hogy miért reseteltem.Máskor is reseteltem már tp-linkes routert de azt ugyan úgy láttam wifin utána is.

:)

2014. júl. 13. 17:42
 20/31 anonim ***** válasza:

Tényleg, elsiklottam felette bocsánat.

A reseteléssel viszont mindent visszaállítottad a gyári beállításokra, tehát elfelejtett mindent.

Ha jól értelmezem akkor a Fő router wifi jelét szeretnéd fogni az Al resetelt routerrel és ugyancsak wifi-n szétosztani.

Akkor küldök még egy linket, olvasd el figyelmesen:

[link]

ez alapján újra be tudod állítani a resetelt Al routert

2014. júl. 13. 17:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!