Hogy tudnék hálozaton egy routerről laptopról asztali gépre adatokat másolni?
-tedd be a két gép közé a routert,
-oszd meg azt a mappát, amiből másolnál,
-oszd meg azt is, amelyikbe másolnál,
-és akár wifin keresztül is megcsinálja a windowsod,
1-lépés: Mind a két számítógépet egy munkacsoportba teszed, pl: Otthoni
2-lépés: Mind a két gépen (és a tűzfalakon ha vannak) engedélyezed a fájl- és nyomtatómegosztást
3-lépés: a 40GB-nyi adatot tároló gépen megosztod az a meghajtót amin az adat van pl. adatok néven.
4-lépés: a laptopon (gondolom a asztalin van az a 40GB adat) bemész a sajtgépbe > hálózati meghajtó csatlakoztatása > kiválasztasz egy betűt pl O: mint otthoni kiszolgálónak beállítod \\ASZTALIGÉPNEVE\MEGOSZTOTTMAPPA NEVE formában. pl: \\ASZTALIGEP\Otthoni, de ha DHCP-vel állandóan azonos ip címeket adogatsz akkor a gép neve helyett megadhatod a gép otthoni ip-jét is. Ez Windows 7 és XP-közt is működőképes. *Ha esetleg hitelesítgetéssel jönne a Win, akkor a megosztott mappa biztonság fülén be kell állítani a "Mindenki" opciót. Persze ehhez vagy nagyon erős jelszó ajánlott, hogy más a Wifin keresztül ne turkálhasson vagy kábeles megoldást kell használni a wifi radiot meg ki kell kapcsolni.*
*Ez a szakasz XP és XP közt lehet, hogy nem áll fenn. Win7 és XP között már nem 1x találkoztam vele.
Bocs a regényért és az esetleges fogalmazási zavarokért, de nehezen tudtam most csak idefigyelni.
csak elírtam! \\SZÁMÍTÓGÉPNÉV\MEGOSZTÁSI NÉV
Szóval Otthoni helyett adatok!
\\ASZTALIGEP\adatok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!