Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogy tudnék hálozaton egy...

Kiss Norbert Gábor kérdése:

Hogy tudnék hálozaton egy routerről laptopról asztali gépre adatokat másolni?

Figyelt kérdés
Azt szeretném, hogy van egy laptopom és azon van kb. 40 gigánnyi adat, és nem szeretnék egyfolytában 4 gigás pendrive-ra huzogatni az adatokat, de megszeretném oldani, hogy az asztali gépet és a laptopot össze kötöm egy routerrel és ott azon keresztül akarnám csak az adatokat az eggyik gépről a másikra átrakni, ja és ezt mind csak csökkentet mód hálozattal tudom megcsinálni, hogy megoldható-e ezek.
2013. szept. 3. 14:36
 1/10 anonim ***** válasza:

-tedd be a két gép közé a routert,

-oszd meg azt a mappát, amiből másolnál,

-oszd meg azt is, amelyikbe másolnál,

-és akár wifin keresztül is megcsinálja a windowsod,

2013. szept. 3. 14:49
 2/10 anonim ***** válasza:

1-lépés: Mind a két számítógépet egy munkacsoportba teszed, pl: Otthoni

2-lépés: Mind a két gépen (és a tűzfalakon ha vannak) engedélyezed a fájl- és nyomtatómegosztást

3-lépés: a 40GB-nyi adatot tároló gépen megosztod az a meghajtót amin az adat van pl. adatok néven.

4-lépés: a laptopon (gondolom a asztalin van az a 40GB adat) bemész a sajtgépbe > hálózati meghajtó csatlakoztatása > kiválasztasz egy betűt pl O: mint otthoni kiszolgálónak beállítod \\ASZTALIGÉPNEVE\MEGOSZTOTTMAPPA NEVE formában. pl: \\ASZTALIGEP\Otthoni, de ha DHCP-vel állandóan azonos ip címeket adogatsz akkor a gép neve helyett megadhatod a gép otthoni ip-jét is. Ez Windows 7 és XP-közt is működőképes. *Ha esetleg hitelesítgetéssel jönne a Win, akkor a megosztott mappa biztonság fülén be kell állítani a "Mindenki" opciót. Persze ehhez vagy nagyon erős jelszó ajánlott, hogy más a Wifin keresztül ne turkálhasson vagy kábeles megoldást kell használni a wifi radiot meg ki kell kapcsolni.*

*Ez a szakasz XP és XP közt lehet, hogy nem áll fenn. Win7 és XP között már nem 1x találkoztam vele.

Bocs a regényért és az esetleges fogalmazási zavarokért, de nehezen tudtam most csak idefigyelni.

2013. szept. 3. 14:49
 3/10 A kérdező kommentje:
az oké, csak most már van egy kis bibi, hogy azért kell átmásolnom ugye, mert valami hekker támadás volt a laptopon és mikor elindítom utána csak egy fehér kép jelenik meg na most csökkentet mód paprncsorral eltudom indítani, de hálozattal meg simába csökkentet módban nem tudom elindítani :(
2013. szept. 3. 14:51
 4/10 anonim ***** válasza:

csak elírtam! \\SZÁMÍTÓGÉPNÉV\MEGOSZTÁSI NÉV

Szóval Otthoni helyett adatok!

\\ASZTALIGEP\adatok

2013. szept. 3. 14:51
 5/10 A kérdező kommentje:
laptopon van az adat, és a nagy aztali gépre kéne, de azt ugyan úgy rádughatom a routerrre a netet?
2013. szept. 3. 14:52
 6/10 anonim ***** válasza:
Ez esetben akkor nem tudom. Hackertámadás? Miért telepítesz minden sz*rt? Miért nem használsz tűzfalat, antivírust?
2013. szept. 3. 14:52
 7/10 A kérdező kommentje:
végül is a laptop nem az enyém hanem az ismerősömé de ő eggyiket se használta ahogy elnéztema aprogramok listáját, mert még a tűzfal se volt bekapcsolva, ilyen rendőrségi felhívás érkezett neki, h letiltották a gépét és után el is ment minden
2013. szept. 3. 14:55
 8/10 anonim ***** válasza:
a fájlok másolásához ,egyáltalán nem kell netkapcsolat,
2013. szept. 3. 15:13
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem támadás az hanem egy vírus (Ukash).

Nekem az Avast free simán leszedte.

[link]

2013. szept. 3. 15:29
 10/10 A kérdező kommentje:
nekem az explorer.exe van előtte de az ab piros betüt mutatja.
2013. szept. 3. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!