Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Windows 8 vagy windows7?...

Robi1027 kérdése:

Windows 8 vagy windows7? többi lent.

Figyelt kérdés

ma vettem egy számítógépet windows8-al de azt hallottam barátoktól hogy a Windows 8 nem indítja el a játékok nagy részét ez igaz?

olyanok válaszát várom aki már tapasztalt ilyet vagy ért hozzá. illetve találtatok rá megoldást vagy nem és inkább váltottatok Windows 7-re?

2014. jún. 23. 01:08
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nem igaz, ugyanúgy mennek rajta a játékok, ahogy a 7-en. Cserélni akkor van értelme, ha a többséghez hasonlóan hányingered lesz a kezelőfelületétől.
2014. jún. 23. 02:11
 2/14 anonim ***** válasza:
Szerintem felhasználóbarátabb a 7 es. Söt megtudom annyira szeliditeni, hogy nem tesz fel unalmas konfirmációs kérdéseket. A 8 as verzió kezelöfelületét elkomplikálták szükségtelenül. Lehetséges talán, hogy az érintöképernyös felületeket célozták meg vele? Ha több mint 4G RAM van a gépedben, akkor tegyél fel Win7 64 bitesset. Ha 4G RAM vagy attól kevesebb van a gépedben, akkor csak akkor tegyél 64bites Win7 et, ha szeretnél olyan programot használni aminek nincs 32 bites verziója, mint pl. a 3DSMAX 2015. Annak idején simán kihagytam a Vista t. Maradtam XPn, amiröl azután Win7 re váltottam. A Vista és a Win8 szerencsétlenül elkapkodott verzióknak tartom én.
2014. jún. 23. 06:03
 3/14 anonim ***** válasza:

Ez egyén függő. Egy bő éve már 8/8.1 felhasználó vagyok, jelenthetem egyetlen játék volt ami nem akarta az igazságot egyből a Gothic 2(két perc netes keresés és mókolás után nem volt gond).

A kezelőfelület viszont érdekes dolog és ez függ tőled. Egyre többen(még szakfórumokon is) megbarátkoznak vele mert akár tetszik egyeseknek akár nem könnyen testre szabható és jól átlátható csoportok alakíthatóak ki, végre az asztalom sincs teletömve ikonokkal stb. Szóval ha kitudod próbálni és tetszik akkor válts, ha nem ne mert a motortérben túl nagy difit ne keress.

ui: már ha elég modern a géped, mert támogatás terén sokan sírnak, hogy 5+ éves cuccok nem feltétlen mennek vele. Szóval előbb nézd meg van e driver.

2014. jún. 23. 07:52
 4/14 anonim ***** válasza:
Szerintem ha a kezelőfelülettől nem undorodsz, és nincs baja a windowsnak, akkor feleslegesen ne telepítsd újra. Nekem is 8.1 van, minden létező játék megy rajt, még a 10+ évesek is. Főleg így SSD nélkül hasznos, mert sokkal gyorsabb, mint a 7.
2014. jún. 23. 08:58
 5/14 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat. így hogy nem lesz gond a játékokkal marad a win8.

kezelőfelülettel nincs nagy problémám mert hasonló a telefonon a wp8.1 amit eddig használtam.

2014. jún. 23. 09:20
 6/14 anonim ***** válasza:

8.1-et telepíts.

Én a modern kezelőfelület és a gyorsasága miatt is nagy nagy határozottsággal a 8.1-et ajánlom. Szuper rendszer. Köszönő viszonyban sincs a 7-tel, sokkal jobb nála. Na, nem nyitok vitát, ez az én véleményem, tapasztalatom! 5 és 1/4 éves nótbúkom viszi, mint a kis angyal. Driver-ek? :DD Hahaha! Minden letöltődik az őskövület gépemre a win ápdéten keresztül. :DD Nekem nincs más dolgom, mint hátradőlök és megvárom, míg a videót, chipset-et, hangot felrakja. Na, azért 1-2 driver-t manuálisan is lehet frissíteni, de a lényeg, hogy bőségesen tudja. :))

Na meg az sem mellékes, hogy eljön az ideje, amikor nem lesz más, ugyanis a 7 2020-ig támogatott, a 8.1 meg 2023-ig. Jelenleg. De addigra 9, meg 10 lesz és nagyon úgy néz ki ez a vonalat követik, mármint a metro-s felületet. Ha bár a 9-be bele kerül egy klasszikus start menü-metro hibrid. Hááát meglátjuk milyen lesz.

2014. jún. 23. 18:33
 7/14 anonim ***** válasza:

#6 voltam.

Bocs, javítom magam, hagyd a 8-at. :)

2014. jún. 23. 18:34
 8/14 anonim ***** válasza:
Windows verziót csak akkor szoktam váltani, mikor arra elengedhetetlen szükség mutatkozik. Az általam gyakran használt programok legujabb verziói már csak a legujabb OS ra voltak telepitetök. Igy kénytelen voltam váltani. Az, hogy az új OS menyire "szép", sohasem érdekelt. Nem érdekelt különösebben,mi az ami alapot ad az alkalmazásokak. A fontos, hogy a céljaimnak minnél megfelelöbb programok futtathatóságát lehetövé tegye. Amúgy igyekszem minimalizálni a szükséges egérklikkek számát. Azért kapcsolom ki az unalmas konfirmációs dialógusok megjelenitésért. Paranoia mentesitem a windowst amenyire lehet. Egyszerüsithetetlen összetettség a mottóm. Müködjön minden maximumon, de soha nem szükségtelenül elkomplikálva. Ezért az AERO témátiskikapcsolom. Nem akarok 3 x anyit várni azért, hogy kinyiljonn bájosan egy ablak. Szóval, katonás rend, fegyelem,biztonság, max. teljesitmény.
2014. jún. 24. 07:40
 9/14 anonim ***** válasza:
Windows 8.1 alapból nem ismeri fel az optikai driveokat (!!??!!) (pl. DVD ROM). Mi lehet ennek az oka? Van egy .reg file, amit ha beinditok, majd ujrainditom a gépet, azután már bejelentkezik a DVD ROM om is.
2014. okt. 9. 00:19
 10/14 anonim ***** válasza:

Az újabb Windowsd verziók már nem tartalmaznak olyan gyökeres változásokat mint az elödeik. pl. a win3.1 a DOS hoz hasonlitva forradalmi ujit$s volt. A win95 el megkaptuk a multitaskingot. Win7 ben szerintem a legjobb dolog a driverok automatikusnak mondható kezelése stb... Amúgy lényegileg minden ugyan az csak a kezelöfelületet gyürögetik ilyenre olyanra kinjukban. Az eddig megjelent új windows verziókat szerényebben nevezném el. Pl.: Win 95.1= Millenium; Win 95.2= Windows XP; Win 95.3= Vista; Win 95.4= Windows 7; Win 95.5= Windows 8 stb... tekintettel arra milyen mértékü változások történtek. Semmiképpen nem új fantázianevek alatt :)

Szóval valami forradalmi ujdonság kellene a számitógép User Interface ben. Ami elösegiti azt, hogy kevesebb hozzáértéssel elérjük ugyan azt az eredményt. Talán több önnállóságot, asszociativ megoldás szuggesztiók létrehozhatóságát, de ugyanakkor makszimális engedelmességet kellene beépiteni a már valóban újnak mondható operációs rendszerekbe. Itt gondolom, a mesterséges intelligencia gyakorlati felhasználása operációs rendszerekben segithetne a valódi gyökeresnek mondhatóbb fejlödésben.

2014. okt. 14. 05:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!