Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A merevlemezt szinte folyamato...

A merevlemezt szinte folyamatosan írja/olvassa a System, a perfmon. Exe és az esetek nagy részében a dcomlaunch-os svchost. Ez mennyire természetes dolog?

Figyelt kérdés

A gép teljesen új, már rengeteg háttérszolgáltatást kilőttem, de továbbra is valamik folyamatosan írják/olvassák a merevlemezt.

Win7 oprendszer van rajta, az erőforrás figyelő szerint a System, a perfmon.exe valamint az svchost dcomlaunch az, ami folyamatosan használgatja. Eddig xp-s gépem volt, ott nem találkoztam ezzel az állandó írogatósdival. Ez természetes win7 alatt? Ha nem természetes, hogyan lehet orvosolni a problémát? Mit kell beállítani, hogy abbamaradjon?

Előre is köszi a választ!

2014. febr. 21. 20:19
1 2
 11/11 Gábor_79 ***** válasza:

A specifikációjában 600 000-es érték van megadva teljes élettartam alatt a parkolásokra. Eddig garanciális? Nem tudom [link]

Ha a parkolás zavar, azt ki lehet kapcsolni a HD sentinellel, esetleg a windowson belül. HDS: (főold) "beállítások" > "Lemez figyelés" > alol "Lemez leállásának akadályozása" > a lemez sorszámát beírod, amivel a bal oldali oszlopban jelzi.

Win 7: Vezérlőpult > Minden vezérlőpult elem > Energiagazdálkodási lehetőségek > az aktuálisan használt energiasémánál "Séma beállításainak módosítása" > kéken "Speciális energiaellátási beállítások módosítása" > Merevlemez > Merevlemez kikapcsolása > "Soha"

Vagy a WD saját "wdidle3" programjával át lehet írni az időzítését firmware-en belül. Ha laptopba használod a lemezt, akkor negatív hatással lesz az akkumulátor üzemidejére + a rázkódást is jobban bírja parkolás közben.

2015. febr. 1. 10:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!