Minimum hanyas átlag kell ahoz hogy felvegyenek a Mechwart András gépipari és informaitikai szakközép iskolába?
Szia!
Én 5 évig jártam a Mechwart német két tannyelvű osztályába és kisebb nagyobb nehézségekkel de sikerült elvégeznem, most egyetemre járok.
(-infó avarage
-gépész avarage
-német kny- hard :)
eredeti kérdésedre:
Mivel a felvételi követelmények évről évre növekednek, nem árt ha belehúzol, engem annak idején 4,2-es átlaggal és 70 pontos felvételivel vettek fel, de igazából a felvételire helyeztem a hangsúlyt.(2008)
Ha be akarsz kerülni és bent akarsz maradni annyit tanácsolok- mivel vagy így vagy úgy de műszaki ember lesz belőled- érdemes jóban lenned a matematikával és a magolással :)
A fő tantárgyak mind fontosak, azok a tárgyak amiknek az eredményét év végén beírják a felvételi lapodba ( osztályfőnök intézi asszem).
Hogy milyen az iskola?
-Nincsenek lányok. (vannak csak kevesen)
-Ha tanulni akarsz akkor fogsz, ha nem nem és ugye ha nem tanulsz akkor buksz->kiestél mint a kidobóban. (Teljes szabadság azt csinálsz amit akarsz, a Te életed.)
-A tanárokról annyit hogy MJ országos szinten a legjobb magyartanár címet viseli, a műszaki oktatás is kiemelkedő: lásd (AKIk TANULnak) sok versenyen képviselik az iskolát és jó eredményeket szereznek.
-Sokan szídják én is szídom mai napig, mert nem buliztam eleget és nem úgy tanultam és nem annyit amennyit kellett volna :P mégis elvégeztem :D
Apropó: a tanárok itt konzervatívak, nekem úgy jött le hogy a vagányokat nem csípik, a vagánykodók meg nem csípik a tanárokat ;)
DE: lehet a tanulás mellett bulizni, , ismerkedni külsős lányokkal (netán ha lány vagy akkor respect :D) viszont ha Te egy kis t*ketlen vagy aki még nem tudja mit akar az élettől, netán egész életében füvezni, henyélni, lustálkodni, stb akkor te NEM vagy oda való és NEM vagy műszaki embernek való! :)
Üdv!
Nem fogod szeretni, különösen ha azon tanárok egy részét vagy egészét kapod, akik engem is tanítottak. Viszont:
# 9/11 -nek teljesen igazat adok (sejtem is hogy ki ő, viszont ez most mellékes :P ), s bár nem tudom azóta hogy mennek ott a dolgok, de mi még nem csak remek szakmai, de remek erkölcsi nevelést is kaptunk. Volt bent egy kis "börtön" feeling (kezdetben, különösen egy vidéki általános iskola után) , viszont ez a fegyelem, aminek a részesévé válsz, meghálálja magát később, mikor már a magad ura leszel. De a fiatalabb generáció jobban tudja, hogy most mi a helyzet ott.
Na sikerült végül bejutni? :D
Én gépészeten vagyok, a tanárokat szeretem mert jól magyaráznak és emberségesek.
Két komolyabb tanárt fogtam ki:Szirént (Szőllősi Irén tanárnő) meg Major Tamást. Ők azok akik kicsit gyomorgörcsre késztetnek de ha náluk valaki 4-5 akkor valamit jól csinál :D
Az utókornak:
4,14 volt az átlagom és 71 pontos felvételit írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!