Büntetnek érte?
nem, amúgysem ha az első lefoglalás volt.
Engem szerzői jogokkal vittek be, 6 db. HDD sok 1000 dvd társaságában....
2 éves hercehurca (nem foglalkoztam vele, se ügyvéd, se semmi, csak vártam a leveleket)... és csak eljárási költséget kellett megtérítenem.
A csimpi meg mikor bevittek rajkodott a főnökénél:
- A mennyi DVD, mi hoztuk...
- Jó akkor számozzátok meg alkoholos filccel...
8542 db.... lemez.. 500 nál röhögtem bele a képébe, de akkor már láthatóan bajban volt a számírással...
Értem.
Szerintem nem jogtiszta, mivel belenyúlsz a program eredeti lefutásába.
Ha jogtiszta lenne, alapból nem is tenné be a microsoft a próbaidőt a rendszerbe. MAx demót adna ki helyette.
A rendőrségen (tisztelet a kivételnek) néha amúgy is gond van a "jogtiszta-nem jogtiszta" kérdés értelmezésével.
2003-ban vettünk a cégünkhöz egy olyan, több gépre szóló Microsoft Office Licencet, amiben volt 3 db Academic Open Licence is. Az értelmezés szerint ennek a birtokában három kolléga jogtisztán használhatja az otthoni gépén is a programot, ha "gondoskodik róla, hogy távollétében a munkahelyi gépen más ne használja".
Egyik kolléga fia belekeveredett egy DVD hamisítási ügybe (illetve csak rá akarták verni), ezért lefoglalták a gépüket. Más gond nem volt vele, mint az Office...
Hiába bizonygatta, hogy jogtiszta, még a licence-levél másolatát, később az eredetit is bemutatta, "ilyen nincs" volt a válasz. A végén ügyvédnek kellett igazolásokat szerezni, hogy mégiscsak van ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!