OKJ Rendszergazda hálózattervezői képzés ér valamit a munkaerőpiacon?
Ilyen végzettségem van. Kismillió helyre beadtam az életrajzot, vagy semmi visszajelzés, vagy azt kérdezik mennyi gyakorlatom van? Mivel most végeztem el a képzést, mégis mennyi gyakorlatom lenne?
A másik kedvenc kérdés: milyen nyelveken tudok programozni? Semmilyeneken értelemszerűen, hiszen ez már túlmegy egy rendszergazdától elvárható szinten. Ha tudnék programozni, nem rendszergazda lennék, hanem programozó ugyebár. És nem a rendszergazdai papíromat lobogtatnám álláskereséskor.
Egy rendszergazdának is KELL tudnia minimálisan programozni.
Tudnod kell shell scripteket írni.
Az OKJ semmit sem ér, az egyetemek tömegével sz@rják ki a magasan képzett képzett diplomás szakembereket. Hogy az informatikában érvényesülj, rommá kell tanulnod az agyadat, hihetetlen milyen elvárások vannak, az amit az iskolába megtanítanak egyenlő a nullával, és sajnos diplomával veszik csak komolyan az embert.
Ha belegondolsz rendszergazdából elég cégenként egy, sok cég meg sem engedheti magának hogy fő állású rendszergazdát tartson, inkább szerződést köt informatikai cégekkel, akik karbantartják a rendszerüket, így olcsóbban kijönnek. Az informatikai cégek, akik fejlesztéssel foglalkoznak főleg, azok is megoldják házon belül.
Sajnos erről szól a mai kapitalizmus, 1 ember végezze 5 munkáját, a többi meg had nyomorogjon otthol munkanélküliként.
ja az programozásnak számít?
ilyen alapon a dos-os bat file-ok írása szerkesztése is programozás?
mert akkor tudok programozni.
de szerintem amely cég programozói tudást kér az nem erre gondol.
shell scripteket írni.
azért jó erre a gyakorikerdesek oldalra feljönni akár kommentelni akár csak olvasgatni mert olyan jó kedvre deríti az embert.
egy másik kérdésben pl. valaki kifejtette nekem hogy tulajdonképpen akár fel is akaszthatom magam, mert így legalább kevés ideig kell csak kínlódnom mert ha elkezdek tanulni és állást keresni akkor ugyanúgy kínlódok majd csak sokáig.
hát akkor inkább a Duna, vagy a kötél nem? az tisztább gyorsabb...
Programozni igényesség kérdése, ha IT-val akarsz foglalkozni. Egyszerűen rossz ómen, ha a saját, kiválasztott szakmád annyira nem érdekel, hogy 1 nyelvet se tanultál meg.. mégis mennyire lehetne akkor elvárni, hogy a többi területen totál naprakész legyél és lelkes és kutakodós?
Szerintem ezért kell elsősorban programozni, nem azért, mert effektíve olyan sokat használnod kellene. Árulkodik a személyiségedről.
Amúgy az OKJs papírodtól nem tudom, mit vártál. Diplomával se olyan könnyű elhelyezkedni, nem hogy egy olyan vacakkal.
Az is programozás.
Ennyi mindenképpen kell.
Amúgy sajnos valóban ez az OKJ nem sokat ér magában.
(Én a proginf-en is felvettem egy-két rendszergazdás órát és ég és föld volt a színvonalbeli különbség is...)
már bocs de ez ferdítés, hadd ne mondjam hazugság.
A kiválasztott szakma, képzés államilag előírt tematikával rendelkezik. amiben programozás akár csak említés szintjén SE szerepel.
ez olyan mintha elmennék kisállat gondozónak (hörcsög papagáj teknős stb) és odavezetnének nekem egy oroszlánt gondozni.
na de és kisállatos vagyok nem állatidomár és nem is szafari vadász!
szóval a szakmám ÉRDEKEL! hogy a példánál maradjak: utánanézek a hörcsögök minden irodalmának magánszorgalomból. de bele se nézek az oroszlán-szakirodalomba. miért kéne az nekem? ha oroszlános embert akarnak, ne kisállatost keressenek! a kisállatosnak nem kell értenie az oroszlánhoz.
kiválasztott szakmád annyira nem érdekel, hogy 1 nyelvet se tanultál meg..
"egy másik kérdésben pl. valaki kifejtette nekem hogy tulajdonképpen akár fel is akaszthatom magam, mert így legalább kevés ideig kell csak kínlódnom mert ha elkezdek tanulni és állást keresni akkor ugyanúgy kínlódok majd csak sokáig.
hát akkor inkább a Duna, vagy a kötél nem? az tisztább gyorsabb..."
Bocs, de ezen szakadtam... :D :D XD
Fel a fejjel! Ex-barátnőm biotechnikus egyetemi szinten 5-ös diplomával (és nagyon érdekli a szakmája), ezen kívül van neki pár OKJ -s sz*r is, pl Gazdasági Informatikus. Már vagy két éve folyamatosan állást keres. Mi mást csinálhatna kis hazánkban, mint hogy pincérnő egy ételbárban kolléganőjével aki még a középsuliból is kimaradt. Ide is csak azért vették fel mert eltitkolta, hogy diplomás.
Folyamatosan nyelveket tanul, a német közép már megvan neki. Azt mondja amit lehetséges elhúz innen a francba.
Érted az iróniát? Azt hogy OKJ -s rendszergazdával nem tudsz elhelyezkedni, még nem az ember tragédiája.
Nem szégyellem, de nekem is csak ismeretség által sikerült, most lejárt a szerződésem, de úgy néz ki megint ismerős által lesz a következő állásom. A protekció nagy úr, ha nem lett volna még mindíg pályázatokat írnék, már a nyomtatóm is belerokkant volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!