Hogy tudom letörölni az Ubuntu-t a Windows 7 mellől?
Nem régen a gépemre feltettem az Ubuntu 12.10-t, de személyes gondjaim vannak vele, ami miatt nem tudom használni.
Tehát feltettem a gépemre, a Windows 7 mellé, amikor bekapcsolom a gépet kijön a grub menü, ahol ki lehet választani az alapértelmezett op.rendszert.
Le akartam törölni, keresgéltem a neten, és úgy csináltam, hogy először is írtam egy helyreállító lemezt a Windows-nak, ha valami probléma történne. Aztán megnyitottam Windows alatt a lemezkezelőt, ahol meg volt a 3 alap Windows-os partíció (C:\, D:\, meg egy névtelen meghajtó), meg rajta volt még az Ubuntu 3 meghajtója (F:\, meg két darab névtelen). Letöröltem az Ubuntu 3 meghajtóját, amit mások szerint nem jól tettem, csak az F:\-et kellett volna, így a gépem majdnem tönkrement, nem töltött be még a grub menü sem. Nem tudtam bootolni sem a Windows helyreállítóját, csak az Ubuntut tudtam újratelepíteni ugyanúgy, a Windows mellé.
Ennyi a történet, kipróbálnám még egyszer, hogy most csak az F:\-et törölném le. Viszont most nincs F:\.
Úgy néznek ki a partícióim, hogy a 3 Windows-os (C:\, D:\, meg egy névtelen), plusz létrehozott az Ubuntu két névtelent. Itt egy kép is róla:
Amelyik nem NTFS-es, azt az Ubuntu hozta létre.
És most? Mit kellene csinálni? Nem régóta van meg ez a gép, nem akarom egyből elrontani. Az igaz, hogy nem kellett volna felrakni az Ubuntut, de ki tudta, hogy ez lesz?
És van még valami alternatív, "biztonságosabb" megoldás is?
A válaszokat előre is köszönöm.
Mit cseszekszel itt a meghajtókkal?? Bakker...
Nekem mikor legutóbb volt ilyen gondom, bár az csak szimplán annyi volt, hogy C-re meg D-re is raktam op rendszert, akkor benyomtam az oprendszer telepítését, kitöröltem az összes partíciót, és létrehoztam megint. Ez lenullázta a merevlemezt, és olyan volt, mintha semmi se történt volna.
Lehet h van egyszerűbb megoldás, de én ezt alkalmaztam, és bejött
Kell hozzá egy windows telepítő lemez. Először arról elindítod a rendszert, csinálsz egy indítás helyreállítást, az visszarakja a windows loadert, utána már elvileg bejön a rendszer és utána tudod törölni a Linux particiókat.
Mellesleg az Ubuntu helyett javasolnám a Kubuntu-t. A Unity felület eléggé használhatatlan, nem csodálom, hogy nem tetszett, a KDE viszont sokkal barátságosabb, egy Windows felhasználónak is könnyű megszokni.
Ha mégis adsz még egy esélyt a Linuxnak, akkor telepítsd Windowsból wubi-val. Így egyszerűen le tudod később törölni (ugyanúgy, mint egy windows programot) és nem fog belerondítani mindenbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!