Milyen Linux disztribúciót javasoltok a következőkhöz:?
Ubuntu vagy Linux Mint inkább.
A kezelőfelület pedig nem nagyon számít, mivel olyat teszel fel és olyanra állítod, amilyenre akarod.
Nem virtuálisan akarom futtatni a win-t. Arra gondoltam, hogy létezik-e olyan megoldás, amivel linux-ból tudom indítani a win boot-olását.
Igazából az lenne a lényeg ha csak ezekre az alap dolgokra szeretném használni a gépet akkor ne kelljen megvárni a window$ indulását. Netbookon láttam hasonló megoldást régebben csak már nem tudom mi volt. Ez a boot-olás dolog annyira nem is fontos mert feldobom egy pendrive-ra és csak kihúzom ha nem a linux-ot akarom. Egyenlőre még nem szeretném hanyagolni a wint mert egyrészt ezt szoktam meg, illetve van pár dolog ami macerás lenne linux-on ahogy néztem.
Egyébként a Mint-et tartottam én is a legszimpatikusabbnak.
"illetve van pár dolog ami macerás lenne linux-on ahogy néztem"
jaj ne, most fanboy áradat lesz
amúgy a játékon kívül nem nagyon tudok ilyenről (persze ha küldözgetni akarsz vmit esetleg)
Akarom mondani nekem macerásabb! :D (így hátha elkerüljük a áradatot)
Egyébként pl. az SSCNC-nek nem hinném hogy van pingvines változata.
Tökmindegy melyik oprendszert teszed fel, szerintem az ablakkezelő számít inkább. Az pedig leginkább Xfce vagy Linux Mint MATE, ha olyat akarsz, mint a backtrack, ugyanis a BT-en GNOME van.
Szóval szerintem: L Mint Xfce/Xubuntu/L Mint MATE
esetleg LXDE (Lubuntu), én nem próbáltam, de ennek a legkisebb az erőforrásigénye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!