Hogyan állíthatom át a Grub-ban az alapértelmezett operációs rendszert, és a visszaszámlálást?
Van egy Windows 7-esem, meg egy Ubuntu 12.10-esem, és alapnak az Ubuntu van beállítva, csak ezt szeretném átállítani a Windowsra.
Utánanéztem, lehetséges megoldani, csak még nem tudom, hogy hogyan.
Az /etc/default/grub filet, rendszergazdaként nyisd meg szerkesztésre például a következő terminál paranccsal:
sudo gedit /etc/default/grub
Találni fogsz benne egy olyan sort, ami így kezdődik DEFAULT= szám
A szám az alapértelmezetten indítandó operációs rendszert jelöli. A 0 az első elem, az 1 a második, és így tovább. Ha a Windowsod az ötödik, akkor írd át a számot 4-re. Mentsd el! Ha ez megvan, lépj ki a szövegszerkesztőből, és írd be a következő parancsot:
sudo update-grub
És kész.
Javítás:
DEFAULT= az GRUB_DEFAULT lesz inkább.
"Az /etc/default/grub filet, rendszergazdaként nyisd meg szerkesztésre például a következő terminál paranccsal:
sudo gedit /etc/default/grub "
Ebből nem értettem semmit...
El tudnád úgy magyarázni, hogy meg is értsem?
És miért nem engedi beírni a jelszót?
Sikerült megnyitnom a terminált, beírtam a parancsot, kéri a jelszót is, és bármelyik billentyűt nyomom meg, nem ír onnantól semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!