Nem eredeti windows 7 fut a gépemen mit tegyek?
Helló!
Ha vettél egy eredetit, akkor ügye megvan a telepítőkódja.
Próbáld meg:
Start- Sajátgépre jobb gomb-tulajdonságok itt lemész az aljára, és ott van olyan, hogy "Windows aktiválás". Ez alatt olyannak kell lennie, hogy aktiválni kell, vagy ilyesmi. Rákattintasz az aktiválásra (már régen láttam, nem emlékszem, mi van oda írva), és itt feljön egy ablak. Itt lépegess, keress olyan részt, ahol kéri a kódot. Ide írd be a telepítő kódodat (hosszú, számok, és betűk sorozata). Innentől nem tudom, régen láttam... De innentől írja, hogy mit kell csinálni.
Ha nem fogadja el, akkor újra kell telepíteni a gépet.
Remélem, segítettem.
Sajnos, az újratelepítésnél elvesznek az adatok, ezért célszerű a fontos adatokat külső eszközre menteni.
Először is meg kell nézni, a sajátgépben, hány "helyi lemez" van. Tulajdonképpen nem hány lemez, hanem hány partíció, azaz hány részre van osztva a lemez.
Ha a lemez két részre van osztva, a C lemez a Windows lemeze, a (valószínűleg) D lemezhez a telepítő nem nyúl.
Tehát: Ha ketté van osztva a lemez, minden fontos adatot a C-ről a D-re kell menteni. Ami a C-n marad, a telepítő TÖRLI. Tehát hány részre van osztva a lemez?
A következő a telepítés. Ma már nem írom le, de holnap leírom részletesen! Addig is sokszor nézd át, nem-e maradt még valami, mert a C törlődni fog! A laptophoz van Driver/illesztőprogramos CD? Mindegy, nem fontos...
Ma még azt nézd meg, hogy:
-beteszed a cd-t.
-Újraindítod a gépet.
-Miután megjelenik a márkanév, stb utána felpörög a cd, a képernyőn kiírja: "CD / DVD-rom-ról való indításhoz nyomjon meg egy gombot..." Ilyenkor ne nyomj meg semmit! Ezután normálisan elindul a gép.
Megjelent az üzenet?
Ha igen, minden oké, ha nem, részletesebben írom le a telepítést.
Természetesen nem volt szerencsém... Lefotóztam hogy mit csinált:
Itt vártam egy ideig majd rendesen elindult. Nem nyomtam meg semmit...
A gépben CD vagy DVD meghajtó van? Bekapcsolt állapotban rakj be egy dvd-t (pl filmet), és nézd meg a sajátgépben, megnyitja-e. Ha nem ismeri fel, egy cd-t rakj be, nézd meg, azt felismeri-e.
Ha a DVD-t nem viszi, akkor gond van, mert a Win7 teleepítője DVD-n van. Ez esetben usb-ről kell telepíteni, amit csak szakember tud, leírni nagyon hosszú, lenne egy regény belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!