Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Nem eredeti windows 7 fut a...

Nem eredeti windows 7 fut a gépemen mit tegyek?

Figyelt kérdés
Kaptam egy laptopot, amire hamis windows 7 volt telepítve. Egy ideig úgy használtam, de nagyon zavart, és vettem egy eredetit. Beraktam a cd-t, mert azt mondták hogy nem kell aggódnom a fájlok nem fognak törlődni, de a gépem semmit sem csinál! Nem értem hogy mi a baja, és szeretném normálisan használni, mert nagyon zavarnak a hiba üzenetek és a fekete háttér. Normális válaszokat kérek, nem kell beoltani, semennyire nem értek hozzá.

2013. jan. 4. 17:56
1 2 3 4 5
 1/50 anonim ***** válasza:
Ha van eredeti W7 - ed semmi más dolgod nincs mint az aktiváló kóddal érvényesíted.
2013. jan. 4. 18:18
 2/50 A kérdező kommentje:
Nem értem, hogyan kéne ezt csinálnom. Ismétlem beraktam a cd-t, és se kép se hang semmi reakció.
2013. jan. 4. 18:20
 3/50 anonim ***** válasza:

Helló!

Ha vettél egy eredetit, akkor ügye megvan a telepítőkódja.

Próbáld meg:

Start- Sajátgépre jobb gomb-tulajdonságok itt lemész az aljára, és ott van olyan, hogy "Windows aktiválás". Ez alatt olyannak kell lennie, hogy aktiválni kell, vagy ilyesmi. Rákattintasz az aktiválásra (már régen láttam, nem emlékszem, mi van oda írva), és itt feljön egy ablak. Itt lépegess, keress olyan részt, ahol kéri a kódot. Ide írd be a telepítő kódodat (hosszú, számok, és betűk sorozata). Innentől nem tudom, régen láttam... De innentől írja, hogy mit kell csinálni.

Ha nem fogadja el, akkor újra kell telepíteni a gépet.

Remélem, segítettem.

2013. jan. 4. 18:23
 4/50 A kérdező kommentje:
Igen, köszönöm. Most az a gond, hogy azt írja, hogy telepítsem újra a gépet. Ezt hogyan kell? Ha újra telepítem elveszik minden adatom?
2013. jan. 4. 18:59
 5/50 anonim ***** válasza:

Sajnos, az újratelepítésnél elvesznek az adatok, ezért célszerű a fontos adatokat külső eszközre menteni.

Először is meg kell nézni, a sajátgépben, hány "helyi lemez" van. Tulajdonképpen nem hány lemez, hanem hány partíció, azaz hány részre van osztva a lemez.

Ha a lemez két részre van osztva, a C lemez a Windows lemeze, a (valószínűleg) D lemezhez a telepítő nem nyúl.

Tehát: Ha ketté van osztva a lemez, minden fontos adatot a C-ről a D-re kell menteni. Ami a C-n marad, a telepítő TÖRLI. Tehát hány részre van osztva a lemez?

2013. jan. 4. 20:37
 6/50 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítséget! C és D lemez van, akkor átrakok mindent a D-re, az úgyis majdnem teljesen üres. Mi a következő lépés?
2013. jan. 4. 21:07
 7/50 anonim ***** válasza:

A következő a telepítés. Ma már nem írom le, de holnap leírom részletesen! Addig is sokszor nézd át, nem-e maradt még valami, mert a C törlődni fog! A laptophoz van Driver/illesztőprogramos CD? Mindegy, nem fontos...

Ma még azt nézd meg, hogy:

-beteszed a cd-t.

-Újraindítod a gépet.

-Miután megjelenik a márkanév, stb utána felpörög a cd, a képernyőn kiírja: "CD / DVD-rom-ról való indításhoz nyomjon meg egy gombot..." Ilyenkor ne nyomj meg semmit! Ezután normálisan elindul a gép.

Megjelent az üzenet?

Ha igen, minden oké, ha nem, részletesebben írom le a telepítést.

2013. jan. 4. 21:35
 8/50 A kérdező kommentje:

Természetesen nem volt szerencsém... Lefotóztam hogy mit csinált:

[link]

Itt vártam egy ideig majd rendesen elindult. Nem nyomtam meg semmit...

2013. jan. 4. 22:47
 9/50 anonim ***** válasza:

A gépben CD vagy DVD meghajtó van? Bekapcsolt állapotban rakj be egy dvd-t (pl filmet), és nézd meg a sajátgépben, megnyitja-e. Ha nem ismeri fel, egy cd-t rakj be, nézd meg, azt felismeri-e.

Ha a DVD-t nem viszi, akkor gond van, mert a Win7 teleepítője DVD-n van. Ez esetben usb-ről kell telepíteni, amit csak szakember tud, leírni nagyon hosszú, lenne egy regény belőle.

2013. jan. 5. 09:46
 10/50 A kérdező kommentje:
DVD lejátszó van rajta de egyébként nem játszik le semmit mostanában..
2013. jan. 5. 10:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!