Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért nem működik helyesen a...

Miért nem működik helyesen a windowsban másoláskor a visszaszámolás?

Figyelt kérdés
Remélem sejtitek, hogy mire gondolok. Amikor másolunk át, akkor írja mindig ki, hogy még mennyi van hátra. Ültem már sok gép előtt, de ez még sehol sem működött rendesen. Van erre valami magyarázat, vagy csak én vagyok ilyen hatással a gépekre?
2009. aug. 4. 00:06
 1/4 anonim ***** válasza:
0%
ilyen a winfos
2009. aug. 4. 02:26
 2/4 anonim ***** válasza:
75%
Ennek semmi jelentősége, ez csak egy becslés.
2009. aug. 4. 05:54
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A másolás sebességét több dolog is befolyásolja: pl: rendszer terheltsége, lemezek töredezettsége.

Ha másolsz, közben más programok is futnak, és azok is időnként használják a winchestert, így lassul az adatátvitel. Ha töredezett fájlt másolsz, a winyó lassabban találja meg a fájl egyes darabjait, illetve ha töredezett a terület, ahova másolsz, akkor szintén megnő a seekelési idő.

Tehát pontosan szinte lehetetlen meghatározni, hogy mennyi idő van hátra a másolásból. Valamelyik program egy időintervallum átlagsebességéből számolja a hátralévő időt, ez talán valamivel pontosabb becslés, viszont a Windows a pillanatnyi átviteli sebességből számolja ki, hogy adott sebesség mellett mennyi idő kell még.

És ugye a változó rendszerterhelés és lemeztöredezettség miatt változik az átvitel sebessége, így változik a becsült hátralévő idő is.

(És persze még több dolog befolyásolja az írást, pl a lemez elején gyorsabban tud írni, a végén lassabban az írófej)

2009. aug. 4. 10:30
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ! Végre fény derült egy engem hosszú ideje foglalkoztató kérdésre :).
2009. aug. 4. 18:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!