Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Szerintetek ncore-n lesz...

Szerintetek ncore-n lesz valamikor nyílt regisztráció?

Figyelt kérdés

Nem is tudom hogy mikor volt legutóbb ha egyáltalán volt.

Vajon a későbbiekben van rá esély?

jan. 10. 10:35
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nincs rá szükségük. Ha be akarnak engedni nagyobb mennyiségű új tagot, akkor a meghívási szabályokon lazítanak. Így olyanok kerülnek csak be, akik komolyan veszik a tagságot. A korlátlan és szabad bejutás nem életképes, mert felhígul tőle a közösség. Volt már egyszer ilyen, és nem vált be. Akkor korlátozott ideig fizetős volt a bejutás, és 700 ezerig felment a felhasználók száma. Utána tele volt a GYK is olyan kérdésekkel, hogy mi az a seedelés és hogy működik a torrent. Ezek utána fokozatosan ki is estek, mert vagy nem érdekelte őket a torrentezés, vagy fel sem fogták mit kell csinálni, vagy egyenesen felháborodtak, hogy ott vissza is kell adni és nem csak behúzni mindent magadnak. A tagok száma most 400 ezer.
jan. 10. 10:43
 2/9 anonim ***** válasza:
5%
Mondjuk nem tudom ki használja még azt a szar platformot. Egyébként csalnak is..egy ideig amíg nem fizettem elő havi 3000 forintot semmi baj nem volt..utána meg követelte. Úgy van letiltva a fiókom hogy már nem is használom is ki írja hogy hit’run.🤣 jobban jársz ha megveszem a dolgokat
jan. 10. 10:52
 3/9 A kérdező kommentje:

Sajnos vannak dolgok amiket nem lehet megvenni és csak ott elérhető.

jan. 10. 11:18
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

"jobban jársz ha megveszem a dolgokat"

Ennek az egész hozzászólásnak szerintem fuss neki még egyszer, mert nem sok értelme van. Miért járnék én jobban, ha te megveszed a dolgokat? :)

jan. 10. 11:33
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Egyrészt a szerverpark kapacitása véges, nem bír el akármennyi felhasználót. Másrészt ahogy az 1-es írta, akkor túl sok hozzá nem értő, de magát hozzáértőnek képzelő embert engednének be, lásd 2-es.
jan. 10. 11:39
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűtlen, hogy kinyitják. Néha van ingyenes meghívó, általában a szülinapon és halloweenkor, de akkor is kell egy ismerős aki bent van és rád áldozza ezt a lehetőséget. Egyébként meg csak nagyon magas ranggal vagy prémiummal érhető el a meghívás, szóval ha van is bent ismerősöd, akkor is nehéz lesz szerezni. De pont ez a lényege.
jan. 10. 12:31
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
#2 lassan 14 éves a fiókom, soha nem fizettem elő, és soha nem is követelte. De egyébként elég gyökér dolog hit n runolni akkor is ha előfizetsz, 48 órát kell bent hagynod a torrentet, nem fog belehalni a neted, és valamit hozzáteszel hogy az egész rendszer működjön.
jan. 10. 12:33
 8/9 anonim ***** válasza:
68%
Remélem nem lesz. Nincs szükség jöttment hülyékre!
jan. 10. 13:01
 9/9 SIDLER22 ***** válasza:

5-ös: "Egyrészt a szerverpark kapacitása véges, nem bír el akármennyi felhasználót."

Imádom, hogy emberek úgy kezelnek pár száz kilobájtos adatokat (profil adatok + Avatar kép kb.), mintha külön processzor magot kéne kiosztani minden felhasználónak.

Képzeld el egy fájlszerverhez és pl torrent seed szerverhez nem kell ám asztali gép, de még csak egy Raspberry sem. Egy közepesen sz@r router, OpenWRT-vel elég hozzá.

Egy tracker szerverhez ami 30 KB-os torrent fájlokat tárol meg 2-300 KB-os felhasználói adatokat, nem kell ultranagy teljesítmény. Sajnos nincs saját tracker szerverem 400 ezer felhasználóval, hogy ezt be tudnám bizonyítani, de tudok saját példát mondani. Van egy weboldalunk, amire naponta 2-300 ember látogat fel. Az oldalon üzemel egy adatbázis és egy script ami query kéréseket küld IP címeknek 10 percenként. A legaktívabb látogatottság mellett az oldal olyan kis erőforrást használ, hogy a 4 magos ARM processzoros VPS-en meg sem látszik a használata a grafikonon.

De ha ez nem elég akkor érdemes csak az nginx teljesítmény tesztjeit megnézni.

[link]

Itt például van egy rész ahol titkosított adatfolyammal (HTTPS) végeznek kapcsolat létrehozási kísérletet.

1 maggal 428 kapcsolatot tudnak létrehozni másodpercenként!

Nem ennyit tartani. Ennyit LÉTREHOZNI egy másodperc alatt.

Szóval ezek után nekem senki ne magyarázzon arról, hogy milyen rohadt nagy dolog egy ilyen oldalt fenntartani.

Tudom, nagyon eltértem a témától, de már nagyon irritáló, hogy mennyire elnagyolják egy fórum üzemeltetését.

Rátérve a kérdésre: Nyílt regisztrációt általában nem szeretik a tracker oldalak. Ahhoz, hogy a torrent rendszere jól működjön, minimálisan értenie kéne az embernek ahhoz amit csinál. Ez ebben az esetben általában nem jön össze mert megnézni mindenki meg szeretné az új Marvel filmet, de megtanulni ezt seedelni már nem annyira foglalkoztat senkit. Azt meg külön büntetném amikor valaki szimplán nem akar seedelni mert nincs kedve. Az ilyen emberek egy decentralizált, közösségi alapú fájlcserét próbálnak szabotálni és ha elég sokan vannak rá akkor sikerülne is. Nagyjából ez olyan, mintha az ember nem akarná támogatni a közösségi alapú alapítványokat, pedig kb semmibe nem kerülne neki. Pusztán rosszindulatból és önzőségből rohadjon meg mindenki. Ő csak azért se fogja futtatni a qBittorrentet a háttérben a

- vírusírtó

- a Microsoft Teams

- a Steam

- a nyomtatódriver amit évente kétszer használ

- a Windowsos telemetria szolgáltatások

- és a kitudja hány gondatlanságból feltelepített malware-ek

mellett.

Az ilyen ember inkább költözzön ki egy erdőbe messze a társadalomtól és h4lj0n meg egyedül. Ne még ncore meghívót kapjon.

jan. 10. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!